Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 4. PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY A PRINCIPY PRÁCE SE ZMĚNOU A ZÁTĚŽÍ V NÁROČNÝCH KOMUNIKAČNÍCH.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 4. PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY A PRINCIPY PRÁCE SE ZMĚNOU A ZÁTĚŽÍ V NÁROČNÝCH KOMUNIKAČNÍCH."— Transkript prezentace:

1 PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 4. PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY A PRINCIPY PRÁCE SE ZMĚNOU A ZÁTĚŽÍ V NÁROČNÝCH KOMUNIKAČNÍCH SITUACÍCH VRATISLAV POKORNÝ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/15.0070)

2 Obsahové zaměření tématu 1. Změna a zátěž systému (jedinec, tým, systém). 2. Aspekty práce se změnou a zátěží 3. Principy pro efektivní zvládání změny a zátěže 4. Psychofyzické metody práce se změnou a zátěží

3 Změna a zátěž psychologické a související aspekty

4 Psychologické a jiné aspekty změny a zátěže (související aspekty a aplikované přístupy) Proměna a změna. Zátěž, stres, krize. Trauma a vyhoření. ARS a PTSD. Řízení změn a krizí. Autopoiéza – jedinec, sytém a jejich vývoj. Proměna a změna Celostní (holistický) přístup Teorie chaosu Teorie systémů Systemika PBSP bioenergetika Kognitivní vědy, psychologické discipliny Kybernetika, sémantika, informatika Analytická filosofie, konstrukti- vismus

5 Aplikované přístupy Analytická a postanalytická filosofie, filosofie jazyka, konstruktivismus, východní filosofie a psychofyzické systémy (bojová umění, taoismus, buddhismus, jóga). Holistický (celostní) a transdisciplinární přístup. Kognitivní vědy, lingvistika, analytická psychologie a vybrané psychologické discipliny. Psychoterapeutické modely – systemika, PBSP, Procesově orientovaný přístup, aplikace metody mindfulness - KBT Kybernetika, sémantika a informatika Teoretické modely: 1. Teorie chaosu – chování otevřených a uzavřených systémů, stabilita a nestabilita systémů. 2. Teorie systémů. 3. Teorie autopoiézy. 4. Teorie kognitivního kontinua.


Stáhnout ppt "PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 4. PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY A PRINCIPY PRÁCE SE ZMĚNOU A ZÁTĚŽÍ V NÁROČNÝCH KOMUNIKAČNÍCH."

Podobné prezentace


Reklamy Google