Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."— Transkript prezentace:

1 Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivityIII/2 inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT AutorIng. Milan Solil Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ATM_3S_SL_10_09 NázevTest I Druh učebního materiáluPrezentace PowerPoint PředmětAutomatizace RočníkTřetí Tematický celekVývoj a základy automatizace AnotaceTestový materiál Metodický pokynPrezentace pomocí dataprojektoru, 20 minut Klíčová slova Očekávaný výstupHodnocení zvládnutí látky Datum vytvoření1. 12. 2012

2 VÝVOJ A ZÁKLADY AUTOMATIZACE 09. Test I

3 1. Mechanizace je: a) Využití strojů k odstranění namáhavé a opakující se práce. b) Využití technického zařízení k odstranění namáhavé duševní práce člověka. c) Využití cílevědomého způsobu k dosažení požadovaného stavu či chování řízeného objektu.

4 2. Akční člen soustavy je: a) Složen z regulačního orgánu a servopohonu, řízeného výstupem z regulátoru. b) Zpracovatelem regulační odchylky a mění nastavení regulačního členu. c) Zařízení, ve kterém se provádí regulace - udržování okamžité hodnoty regulované veličiny na požadovaném nastavení.

5 3. Ovládání je: a) Řízení regulované veličiny jednosměrnou cestou. b) Samočinné udržování regulované veličiny pomocí zpětné vazby. c) Sledování obecných zákonitostí řízení.

6 4. Ovládání dělíme na: a) Ruční a automatické. b) Pasivní a aktivní. c) Axiální a radiální.

7 5. Regulace je: a) Řízení regulované veličiny jednosměrnou cestou. b) Samočinné udržování regulované veličiny pomocí zpětné vazby. c) Sledování obecných zákonitostí řízení.

8 6. Řízení je: a) Věda, která se zabývá teorií řízení. b) Ovládání a regulace. c) Otevřený řetězec pro jednosměrný tok informací

9 7. Řízení je: a)Využití strojů k odstranění namáhavé a opakující se práce. b) Využití technického zařízení k odstranění namáhavé duševní práce člověka. c) Využití cílevědomého způsobu k dosažení požadovaného stavu či chování řízeného objektu.

10 8. Kybernetika je: a) Věda, která se zabývá teorií řízení. b) Ovládání a regulace. c) Otevřený řetězec pro jednosměrný tok informací.

11 9. Regulátor je: a) Složen z regulačního orgánu a servopohonu, řízeného výstupem z regulátoru. b) Zpracovatelem regulační odchylky a mění nastavení regulačního členu. c) Zařízení, ve kterém se provádí regulace - udržování okamžité hodnoty regulované veličiny na požadovaném nastavení.

12 10. Automatizace je: a) Využití strojů k odstranění namáhavé a opakující se práce. b) Využití technického zařízení k odstranění namáhavé duševní práce člověka. c) Využití cílevědomého způsobu k dosažení požadovaného stavu či chování řízeného objektu.


Stáhnout ppt "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."

Podobné prezentace


Reklamy Google