Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Podání žádosti.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Fond pro podporu spolupráce škol FM EHP/Norska
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2015.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Tempus v kontextu českých vysokých škol Prabir Ganguly Národní agentura Socrates.
Gender Budgeting in practice Komunitární program VP Ústí nad Labem
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Jak začít s… …přeshraničním projektem Mgr. Gabriela Grycová Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠK. ROK 2014/
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zahraniční studia Petra Nováková
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Informační schůzka k programu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Formální náležitosti

Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou školu / školy

Jak si najdu partnerskou školu? Využijte kontakty, které má Vaše škola s těmito zeměmi Databáze škol na v sekci Partner searchwww.socrates.cz SIU - Webové stránky NA Socrates – sekce „Info in English“

Existují tři žádosti Žádost – student Žádost – učitel/ administrativní pracovník Žádost – aktivita 2 a 3  Všechny tři žádosti se vyplňují v češtině. Žádost musí být potvrzena žadatelovou domácí institucí (poslední strana žádosti). V případě projektů vyplňuje žádost koordinující instituce.  Kdo může žádost potvrdit? SŠ, VOŠ - ředitel školy nebo jeho zástupce VŠ – kompetentní osoba (info na zahr. oddělení), projekty – rektor VŠ

Žádost - student Potvrzení o přijetí (Letter of Endorsement/ Letter of Acceptance) – vydává přijímající škola, specifikace poplatků a studijních materiálů, musí být studentovi poslána dopisem nebo faxem Learning Agreement – formulář v angličtině ke stažení na musí být potvrzena přijímající i vysílající školou Motivační dopis – konkrétní studijní záměr, individuální motivace,v češtině, max. 2 strany A4 Řádně vyplněná žádost

Žádost – učitel/ admin. pracovník Zvací dopis – účel a cíl pobytu (konkrétní), doba pobytu, zaslán poštou nebo faxem, originální razítko Výuka (počet hodin, předměty) Job shadowing – přesný plán Příprava projektu – přesný plán Řádně vyplněná žádost

Žádost - projekty Řádně vyplněná žádost Zavazující partnerské dopisy ( zaslány poštou nebo faxem, originální razítko) Hodnotící kritéria Jasně definovaný cíl a účinek projektu Přínos pro prioritní oblasti Kvalitní řízení projektu – zapojení partnerů, promyšlená koordinace projektu, jasný rozpočet Propracovaný systém šíření výsledků projektu

Finanční podmínky Aktivita 2 a 3 Náklady na mobilitu účastníků projektu Administrativní náklady (telefon, fax, internet, ,bankovní poplatky) Náklady na publicitu, spotřební zboží Další náklady související s projektem AKTIVITA 2 Jazyková příprava AKTIVITA 3 Mzdové náklady (max. 30% celkových nákladů) Vybavení (max. 15% celkových nákladů) Energie

Rozpočet Aktivita 2 – max EUR Aktivita 3 – max EUR Paušální částka: učitel 150 EUR/den student 26 EUR/ den

Co mohu nabídnout partnerům? Zahraniční partneři nemohou ve své zemi získat finanční podporu z FM EHP/Norska do rozpočtu projektu je možné započítat náklady na mobilitu partnerů (zahraničních i českých) Partneři mají nárok i na paušální částku Výše finanční podpory partnera zcela závisí na dohodě

Jak napsat kvalitní projekt? Jasně formulovat cíl projektu Přínos projektu pro školu / pedagogy/ studenty Kvalitní řízení projektu → vyvážené úkoly a odpovědnost partnerů → propracovaná struktura (jednotlivé fáze) Promyšlený systém průběžného monitorování projektu Promyšlený systém šíření výsledků projektu (diseminace)

Pomoc při vyplňování žádostí Příručka pro žadatele – sekce Dokumenty Manuál pro vyplnění žádosti (3 verze) – sekce Dokumenty Sekce „FAQ“

Kontaktní informace Barbora Závodská Jitka Šťastná Gabriela Skutanová – Finance Kontaktní místo v Norsku – agentura SIU (