Diakonie ČCE Ing. Tomáš Nejedlo Závěrečné konference k ukončení Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 11. prosince 2012 Břevnovský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Zákon o sociálních službách
SENIOŘI BEZ DOMOVA Dům Naděje Praha-Záběhlice
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Farní charita Prachatice
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
2014.
Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Oblastní charita Strakonice Dům klidného stáří sv. Anny Sousedovice.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Transformace a sjednocení systému péče o ohrožené děti Ministerstvo práce a sociálních věcí Barbara Resnerová Služby pro rodiny Potřeby a možnosti podpory.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Projekt Family Point – místo pro rodinu Ing. Mgr. Vít Janků Centrum pro rodinu a sociální péči.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Cíle péče a paliativní přístup v pobytových službách
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
SmoČR a senioři v obcích
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Dobrovolnické programy
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Diakonie ČCE Ing. Tomáš Nejedlo Závěrečné konference k ukončení Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 11. prosince 2012 Břevnovský klášter Praha Diakonie ČCE otevřená (nejen) seniorům

OtevřenoSeniorům – EY2012

Co je DČCE Druhý největší poskytovatel sociálních služeb v ČR Působí celorepublikově (110 zařízení, střediska, spec. školy) Sociálně zdravotní, vzdělávací služby a občanská pomoc Široké spektrum služeb od rané péče, pomoci rodinám s dětmi s postižením, přes provoz nízkoprahů, azylové domy, chráněné dílny, občanské poradny atp. až po četná seniorská zařízení či hospic pro umírající

Diakonie ČCE v číslech Ročně využije našich služeb lidí: dětí a dospělých v sociálních a zdravotních službách kontaktů a návštěv v různých typech poraden kontaktů s dětmi a mladými dospělými v NDZM kontaktů s rodinami v terénu Diakonie respektuje potřeby jednotlivců, podporuje rodinné prostředí se zachovanými vazbami, pomáhá všem bez ohledu na vyznání. Čísla vycházejí se statistik r

Kdo jsou klienti Diakonie ČCE Stěžejní péče je zaměřena na cílové skupiny: pomoc seniorům pomoc lidem s postižením pomoc lidem v obtížné životní situaci pomoc umírajícím V našich zařízeních usilujeme o to, aby klienti mohli žít v co největší míře svým běžným a důstojným způsobem života.

Co spojuje Diakonii a téma seniorů? Služby pro seniory tvoří podstatnou část naší práce, ročně se staráme (opakovaně) zhruba o: 3000 seniorů v terénních službách 150 seniorů v ambulantních 900 seniorů v pobytových službách 400 seniorů v hospicové péči

Co spojuje Diakonii a téma „stárnutí“? Cílem DČCE je kromě „běžných sociálních služeb“ i vnášení spojitých celospolečenských témat – jedním z hlavních je stárnutí populace a s ním spojené společenské povědomí i předsudky. Stařík skočil v Kolíně pod vlak iDNES.cz, Důchodce (†67) dostal po striptýzu infarkt a zemřel! BLESK, 'Držte dědka ve vzduchu', zní ministerstvem zahraničí LIDOVKY,

Téma senioři – stárnutí populace - ageismus Seniorů v populaci výrazně přibývá. Jsou přehlíženi a podhodnoceni. Usilujeme takové smýšlení změnit… V roce 2050 bude žít u nás 3 mil. obyvatel nad 65 let.

Téma senioři – co je přesně ageismus Ageismus – věková diskriminace Diskriminace seniorů je vědomé, záměrné a časté znevýhodnění starších lidí kvůli jejich věku i dalším „přitěžujícím okolnostem“, které má za následek stigmatizaci a nenormální postavení seniorů a upírání jejich zasloužených práv. (Vidovičová, Gregorová 2008)

OtevrenoSeniorum.cz – microsite

Mýty o stáří aneb Seniorské desatero Stárnutí je proces, nikoli stav Neexistuje žádný přesně určený čas nebo událost, od kdy bychom mohli o někom říci, že teď už je starý. Celý náš život neznamená ve skutečnosti nic jiného než stárnutí a starší lidé jsou řekněme jen „mladí lidé s více lety“. Ad sociologický průzkum Mgr. Lucie Vidovičové, PhD. z r

OtevrenoSeniorum.cz – úvodní postery 2011/12 „Dnešní tabu se jmenuje stáří“

Kde se s kampaní můžete setkat? telefonní budky (světelná reklama) – Praha ad. krajská města / 400 ploch / 2011–2012 městský mobiliář – rámečky metro, citilighty – 2012 tištěná média – celorepublikové magazíny, deníky

Nové prvky kampaně OtevrenoSeniorum Česká televize – hraný spot ve vysílání druhá vlna plakátové kampaně instalace ve veřejném prostoru Charta občanské společnosti pro důstojný život seniorů v ČR seniorská trička - Kasa.cz

OtevrenoSeniorum – nové postery „Nikdy nevymačkáme zubní pastu celou. Vyhodíme nedojedené jídlo, protože si za hodinu můžeme dopřát další. Splachujeme pitnou vodou, jelikož jí máme tolik.“ „Odsouváme seniory na vedlejší kolej, i když nám pořád mají co dát. Neochuzujeme se o něco? “

OtevrenoSeniorum – série triček Otevřete (svůj šatník) seniorům V internetovém obchodu Kasa.cz si můžete pořídit černé tričko se vtipným nápisem, jež zároveň nutí k zamyšlení.

OtevrenoSeniorum – série triček

OtevrenoSeniorum – instalace artefaktů „Musí být okradeni, abychom si jich všimli?“

OtevrenoSeniorum – instalace artefaktů „Musí se ztratit, abychom si jich všimli?“

OtevrenoSeniorum – instalace artefaktů 2012 „Musí být okradeni, abychom si jich všimli?“

OtevrenoSeniorum.cz Televizní spot „Stáří nám může dát víc…“

Zahraniční prezentace - Open To Seniors „Old age is worth more than you think“

OtevrenoSeniorum.cz – děkujeme partnerům

Kontakty Děkuji za pozornost!