Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Vize, Strategie, Cíle.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Vymezení Iniciativy Společenství EQUAL.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Informační systém Benefit7+
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Principy účasti v EQUAL, seznámení s dokumenty k výzvě Ing. Eva Bosáková, CSc. Národní kancelář EQUAL.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Základní principy a Akce Iniciativy Společenství EQUAL Denisa Faltová a Alexandra Dubová Národní kancelář EQUAL.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
Příprava programového období 2014 – 2020
Interní postupy MAS Brdy
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
TTnet (Training of Trainers Network)
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Závěrečná konference projektu
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Zkušenosti s realizací projektu financovaného z programu IE
Transkript prezentace:

Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL

Iniciativa Společenství EQUAL2 Obsah: n Jak postupovat při tvorbě dobrého projektu n Jak ustavit dobré rozvojové partnerství n Jak připravit dobrý program práce rozvojového partnerství - projekt n Jak Vám bude Národní podpůrná struktura pomáhat a kde získat praktické informace

Iniciativa Společenství EQUAL3 Jak postupovat při tvorbě dobrého projektu: n seznámit se dobře s principy EQUAL n uvědomit si své silné na slabé stránky n stanovit si tematickou oblast a cílové skupiny, na které se chcete zaměřit n zhodnotit svoje kapacity, a to jak odborné v dané oblasti, tak pro ostatní činnosti související s realizací práce RP, a to v delším časovém rozmezí n uvědomit si přínosy pro organizaci ze zapojení do EQUAL

Iniciativa Společenství EQUAL4 Jak ustavit dobré rozvojové partnerství n vybrat si vedoucí roli či partnerskou n rozhodnout se pro regionální či sektorový přístup n zaměření řešené problematiky x partneři n počet partnerů v RP n styl řízení RP

Iniciativa Společenství EQUAL5 Jak připravit dobrý program práce rozvojového partnerství - projekt (1) n jasný a transparentní cíl projektu n jasný a výstižný plán práce RP n transparentní popis činností a odpovědností n zapracování principů EQUAL, inovativnost, přidaná hodnota, n dobrá struktura projektu a jeho řízení n dobře zpracovaný časový harmonogram n identifikace výstupů n mainstreaming n personální zajištění RP a mezinárodní spolupráce

Iniciativa Společenství EQUAL6 n dobré prostudování přihlášky a pokynů k ní, příručky k EQUAL n zabezpečení dobré spolupráce s partnery a cílových skupin při zpracování n příprava Akce 1, Akce 2 a Akce 3 n reálné finanční náklady v souladu s principy uznatelnosti n krátké a výstižné věty Jak připravit dobrý program práce rozvojového partnerství - projekt (2)

Iniciativa Společenství EQUAL7 Jak Vám bude Národní podpůrná struktura pomáhat a kde získat praktické informace n konzultace n semináře n webové stránky –často kladené otázky a odpovědi –harmonogram akcí –všechny podpůrné materiály ke stažení –užitečné odkazy

Iniciativa Společenství EQUAL8 Kontakty Národní kancelář EQUAL Ing. Eva Bosáková, CSc. vedoucí NK EQUAL