Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Statistika subjektů přihlášených do projektu "Partnerství pro Vysočinu"
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr.
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Jihlava,
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Environmentální výchova a
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
ministryně pro místní rozvoj
Personální plán pro podnikatelský plán
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Podpora strategické práce ve veřejné správě
ROP JV – informace o novém programovém období
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Jištění kvality technologických procesů
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Klíčové aktivity projektu
Komunitární program PROGRESS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů  Kde hledat zdroje?  Jak o prostředky žádat a vyhnout se častým chybám?  Jak ohlídat kvalitu práce případného zpracovatele projektu?  Jaká úskalí přináší samotná realizace projektu?  Jakými zákonnými normami se musí realizátor řídit?  Co je předmětem kontrol? Jak probíhají?  součást přípravy na příští programovací období

Proč?  velké množství prostředků v letech = obrovská šance pro rozvoj Vysočiny  k jejich čerpání je třeba kvalitních projektů = více žadatelů umí psát a řídit projekty = existuje široká nabídka profesionálních zpracovatelů = více žadatelů umí posoudit práci profesionálních zpracovatelů a za své peníze vyžaduje skutečnou kvalitu V prvním kole vzdělávání 300 úspěšných absolventů!!!

Kdo přednáší?  ti, kdo mají zkušenost s  psaním projektů a souvisejících studií  řízením projektů  hodnocením projektů + experti v oblasti související legislativy a auditu  teorie - Jak napsat projekt splňující všechna potřebná kriteria?  praxe – Na co si dát pozor při realizaci?  pohled z druhé strany – Jak se vyvarovat chyb, kterých si hodnotitel hned všimne?  + podrobný rozbor oblasti veřejných zakázek, veřejné podpory, finanční kontroly a auditu

Moduly – tématické okruhy modul A – Základy strukturální a regionální politiky EU modul B – Projektové řízení modul C – Studie proveditelnosti a analýza nákladů a přínosů modul D – Kontrolní funkce a audit modul E – Veřejné zakázky a veřejná podpora úrovně odbornosti  A+B – širší veřejnost  A+B+C – potenciální žadatelé  A+B+C+D+E – specialisté na řízení projektů

Vzdělávací modul A Základy strukturální a regionální politiky  strukturální politika EU – možnosti čerpání v letech  cíle strukturální politiky – zaměření projektů  strukturální fondy, operační programy  implementační struktury  regionální rozvoj v kraji Vysočina - strategické dokumenty - nástroje podpory  informace o již získaných prostředcích z EU  ukázky projektů

Vzdělávací modul B Projektové řízení  formulace záměru  vyhledání vhodného finančního nástroje  logický rámec projektu  zvážení rizik  zpracování žádosti  cash-flow projektu  kontroly – ex-ante,…  monitorovací zprávy …

Vzdělávací modul C Studie proveditelnosti (FS) a analýza nákladů a přínosu (CBA)  ekonomické studie vyžadované jako přílohy žádostí  popis a procvičení konstrukce ukazatelů  čisté současné hodnoty  finanční míry návratnosti  ekonomické míry návratnosti …  workshop – rozpracování a konzultování FS a CBA vytvářených účastníky kurzu

Vzdělávací modul D Finanční kontrola a audit  základní informace o řídících a kontrolních mechanizmech fondů EU  systém  procesy  česká i evropská legislativa v této oblasti  systém vnitřní finanční kontroly organizací, uznávaný v EU  informace o procesních pravidlech – připravenost na různé situace, do kterých se žadatel během kontrol může dostat

Vzdělávací modul E Veřejné zakázky a veřejná podpora  výklad právních pojmů  veřejná zakázka  veřejná podpora  praktická aplikace těchto pravidel při řízení projektu  postup krok za krokem  upozornění na možná úskalí a věci, na které je třeba myslet hodně předem – zákonné lhůty,…

Co získám?  moduly jsou akreditovány u Ministerstva vnitra jako průběžné vzdělávání  účastníci s účastí 80% na jednotlivých modulech získají osvědčení Více informací :

Základy strukturální a regionální politiky EU Magdaléna Svatoňová Tomáš Čihák Lucie Oháňková Stanislava Lemperová Václav Novák