Polsko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počátky Anglie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

ČECHY V DOBĚ KNÍŽECÍ.
Vikingové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Lidské tělo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Vznik českého státu.
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu.
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Uherský stát Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Křížové výpravy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Počátky českého státu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Rýsování rovnoběžek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Rýsování kolmic Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Přemyslovci ( st.n.l.) pro 4. ročník ZŠ
ČEŠTÍ PANOVNÍCI V 11. A 12. STOLETÍ
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Čechy za prvních Přemyslovců
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Kyjevská Rus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Počátky polského státu
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
VZNIK STÁTŮ VE STŘEDNÍ EVROPĚ
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Seveřané a vikingové Slované
POČÁTKY UHERSKÉHO STÁTU
 Předvídej jaké vztahy mohou být mezi pojmy.  Vytvoř tři věty, v každé použij téma hodiny (v různých tvarech) + jeden z pojmů. SLOVANÉ KŘESŤANSTVÍSV.
Mgr. Michaela Psíková.
Vývin člověka po narození 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Vznik českého státu.
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Dějepis Raný středověk 2.
Franská říše Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
SLOVANSKÉ STÁTY LENKA VENCLOVÁ 7.ročník.
Zahřívání látek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 7. ročník Předmět: dějepis Autor: Jakub Komrska Základní škola.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Počátky českého státu první Přemyslovci.
První přemyslovští králové
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceKníže Břetislav a sv. Vojtěch Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci jsou schopni zrekapitulovat.
PRVNÍ STÁTNÍ ÚTVARY NA NAŠEM ÚZEMÍ
Státy stř. a vých. Evropy - test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
SLOVANÉ.
ČECHY V DOBĚ KNÍŽECÍ.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Svatý Vojtěch.
Kostra člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Slované pravlast Slovanů – mezi řekami Vislou a Dněprem (vyznačená červeně) 6. st. – stěhování Slovanů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ České knížectví v století Název sady: Raný.
Boleslav II. Pobožný a jeho synové každý obrázek je označen internetovou adresou a slouží při výuce žáků 4. tříd Základní školy.
Přemyslovci 1 Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková. Vznik českého státu  vzniká po rozpadu Velkomoravské říše v 10. století, když kmenu Čechů vládl rod Přemyslovců.
Český stát za prvních Přemyslovců
Název školy: Základní škola Městec Králové
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Počátky českého státu Bc. Mgr. Jana Požárová.
VZNIK POLSKÉHO STÁTU.
Přemyslovská knížata Vlastivěda 4. ročník
VIKINGOVÉ Seveřané = Skandinávie (Norsko, Švédsko, Dánsko, Island)
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
České země- 11.století Patricie Knoppová 2.B.
Transkript prezentace:

Polsko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

Polský stát vznikl v 10. století v povodí řek Odry a Visly První historicky doložený kníže – Měšek I. z rodu Piastovců přijal křesťanství jeho manželkou byla Doubravka, dcera českého knížete Boleslava I. Obrázek č. 1 - Polsko za knížete Měška

Boleslav Chrabrý (992-1025) Ctižádostivý panovník, schopný vojevůdce Na svém dvoře poskytl útočiště českému biskupovi z rodu Slavníkovců, Vojtěchovi, jehož ostatky po mučednické smrti v Prusku nechal uložit v hnězdenském chrámu Se svolením císaře Oty III. zřídil roku 1000 v Hnězdně arcibiskupství Využil oslabení českého státu po smrti Boleslava II. a připojil k Polsku Moravu Snažil se získat i český knížecí trůn, na krátkou dobu Čechy skutečně ovládl Roku 1025 se nechal korunovat polským králem

Obrázek č. 2 – Polský stát za Boleslava Chrabrého

Po smrti Boleslava Chrabrého boje o trůn Roste sebevědomí šlechticů Častá lidová povstání Polsko se postupně rozpadá na menší knížectví 1039 výprava českého knížete Břetislava do Polska

Zdroje : Obrázek 1: Polsko za knížete Měška [cit. 2011-06-22]. Dostupný pod licencí Creative Commons na adrese: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Polska_960_-_992.png Obrázek 2: Polsko za Boleslava Chrabrého [cit. 2011-06-22]. Dostupný pod licencí Creative Commons na adrese: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Polska_992_-_1025.png