Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.1099 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_11.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Advertisements

Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Předmět: Český jazyk - mluvnice Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
Datum vytvoření: Téma: Objednávka Cíl prezentace: Zvládnutí objednávek různých druhů služeb Časová dotace: 45 min Anotace: Výukový materiál.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.18 Anotace: Prezentace je zaměřena na žádost, její hlavní znaky a funkci. V závěru je návod, podle kterého si žáci mohou zkusit.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.05 Anotace: Prezentace obsahuje zásady pro psaní dopisu. Vysvětluje rozdíly mezi dopisem osobním a úředním.V závěru je slohové.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Administrativní styl Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Zásady elektronické komunikace
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.12 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu statického a dynamického. Vzdělávací.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
Ivana Francová, SOU Liběchov
Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO. HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově.
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
PROSTĚ SDĚLOVACÍ STYL Psané útvary.
Vypravování VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.11
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Inzerát Cíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátuCíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátu.
Projekt „EU peníze středním školám“ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/ PředmětČeský jazyk Ročník a obor1. – 4. ročník.
STYL ÚŘEDNÍHO JEDNÁNÍ (JEDNACÍ, PRAKTICKY ODBORNÝ)
Struktura obchodního dopisu
Struktura zápisu porady Plán porad
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Administrativní styl PaedDr
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Typy dopisů korespondence
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici inzerátu, jeho hlavní znaky a funkci. V závěru je cvičení, na kterém si žáci.
Nevyžádaná nabídka NEVYŽÁDANÁ NABÍDKA - obchodní dopis, ve kterém se firma snaží získat zákazníky. Nevyžádaná nabídka je určena: pro současné (dřívější)
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.03 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici oznámení a zprávy, jejich hlavní znaky a funkci. Ke každému slohovému útvaru.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Žádost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ivana Francová, SOU Liběchov
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Anotace Prezentace v PowerPointu seznamuje žáky s formální a věcnou stránkou žádosti. Na praktických úkolech si žáci osvojí nejenom formu žádosti jako.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastJazykové vzdělávání PředmětČeský jazyk a literatura.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl - psané útvary Název sady:Funkční styly pro 2. ročník,
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_4M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický.
SLOHOVÉ POSTUPY A ÚTVARY
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cvičení 3 Microsoft Word
ZPRÁVA OZNÁMENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Administrativní funkční styl
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
7. ročník Michaela Hantková
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Tvorba obchodních dopisů – sloh, způsob stylizace
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ. DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ.
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.1099 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_11 Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín, příspěvková organizace Adresa: Vrchlického 630/5, 405 02 Děčín II Autor: Bc. Eva Doležalová Název materiálu: Dopis úřední Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ Tento výukový materiál vznikl v rámci operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost

Metodika k výukovému materiálu Datum vytvoření: 19. 8. 2011 Téma: Úřední dopis Cíl prezentace: Zásady úředního dopisu Časová dotace: 45 min Anotace: Výukový materiál zpracovává téma úředního dopisu. Žáci se v něm seznámí s formou tohoto útvaru, místa, v němž se tento dopis používá a čím se úřední charakter dopisu liší od toho osobního. V průběhu materiálu se setkají s formální stránkou dopisu a při práci s textem tyto nové poznatky užijí. VY_32_INOVACE_11 - Dopis úřední

DOPIS ÚŘEDNÍ VY_32_INOVACE_11 - Dopis úřední

Úřední dopis prostředek písemného styku s úřady prostředek styku mezi podniky, institucemi má ustálené formulace úvodu a závěru střední část je stručná, věcná, jasně formulovaná a logicky uspořádaná témata: činnost institucí, obchodní záležitosti, výměna zkušeností mezi podniky využívá pouze spisovné jazykové prostředky ÚKOL: Čím se úřední dopis liší od toho osobního? Zopakujme si poznatky z předešlé hodiny VY_32_INOVACE_11 - Dopis úřední

Formální stránka úředního dopisu I. Záhlaví: vlevo nahoře – adresa odesílatele, pod ní adresát (adresát může být i vpravo) věc – tj. obsah dopisu číslo jednací místo a datum II. Vlastní text: vyjádření slovesnou větou, zdůvodnění (pravdivé údaje) III. Závěr: poděkování za kladné vyřízení, pozdrav, čitelný podpis, adresa (razítko) VY_32_INOVACE_11 - Dopis úřední

Úřední dopis Jedná se o úřední dopis? Dokažte to. V Českých Budějovicích 4.11.2002 PaedDr. Marek Starý , ředitel gymnázia Reálné gymnázium, s.r.o. Brněnská 54/A 370 04 Plzeň Žádost o uvolnění z vyučování Vážený pane řediteli, Žádám o uvolnění syna Martina Černého z vyučování ve dnech 8. – 21. 1. 2003 z důvodu lyžařského soustředění ve Harrachově. Za kladné vyřízení mé žádosti předem děkuji. Kateřina Černá Pražská 278 370 00 Plzeň Jedná se o úřední dopis? Dokažte to. Ze kterých částí se skládá? Pojmenujte je. VY_32_INOVACE_11 - Dopis úřední

Čím jsou úřední dopisy specifické? jedná se o důležitý dokument, který se eviduje (= zaznamenává) a archivuje (= uchovává) nepodávají pouze informace, ale mohou též obsahovat výzvy, objednávky, žádosti, přihlášky, reklamace jedná se o útvar s přísně danými a jasně formulovatelnými pravidly Jak má správně vypadat úřední dopis si prohlédneme na: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1124997157-etiketa-korespondence/204522161300037/?tema=detail VY_32_INOVACE_11 - Dopis úřední

Použitá literatura Čechová, Marie – Styblík, Vlastimil: Český jazyk pro 6.ročník základní školy a odpovídající ročník víceletých gymnázií. Státní pedagogické nakladatelství, Praha 1997. ISBN 80-85937-54-9. s. 168. Krausová, Zdeňka – Teršová, Renata: Český jazyk 6. Učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. Nakladatelství Fraus, Plzeň 2003. ISBN 80-7238-206-3. s. 111. VY_32_INOVACE_11 - Dopis úřední

VY_32_INOVACE_11 - Dopis úřední Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.