O kohoutkovi a slepičce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Advertisements

Klasické pohádky Cizí autoři.
Český jazyk ( sloh) - 8. ročník
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_745_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková.
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Už ses narodil, tak žij !.
KOMUNIKACE BEZ HRANIC!! Vítejte v éře a …rrring a.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
ananas Aleš lopatka AUTO jahoda anténa A, a, á anděl čáp
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
PANE MŮJ Pane můj, dals mi dost šťastnejch chvil,mnohem víc já zažil, než jsem mohl si přát. Pane můj marně teď vzpomínám, čím si zasloužit mám, že mě,
25. Jakub přišel s celou rodinou do Egypta a setkal se se svým synem Josefem.
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji....
KUŘÁTKO A OBILÍ František Hrubín.
Pšenice Ječmen Oves Žito OBILÍ.
P r o milovanou Autor Hanis.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Kamarád Bodlínek Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
ICT ČJ 5.ročník Význam slov II.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace O ZTRACENÉ PONOŽCE Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
KOHOUTEK A SLEPIČKA.
Tři prasatka Autor: Josef Hrůša.
Hledat lásku. Nesmysl - říká rozum. Směšné - tvrdí hrdost
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy.
Vyvození písmen Š, š Šišky Na šišky šel Vašík, měl tašku a košík.
Jura a cikáni Příběh o cikánech Šly jsme na zastávku.
Tereza Pecánková.
Zdravím Tě! Mám Tě rád, protože jsi tu i pro mě ...
Říkejte mi Hopinka A mně Sorbon. Ty jsi fakt ten můj malý bráška s červeným obojkem? Ty toho napovídáš… jasně že jsem.
1. Ježíši, jak pastýř voď nás, | chceme býti stádem tvým! | Z pouště světa doprovoď nás | k pastvám věčně zeleným, z pouště světa doprovoď nás | k pastvám.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lenka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_02_14_Literatura v životě dětí Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
O slepičce a kohoutkovi POLYTECHNIKA V DĚTSKÉ LITERATUŘE.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_31_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_13_HV_Písnička Káča našla ptáče Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Samostatná práce Rychločtení.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
P r o milovanou Autor Hanis.
VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
O kohoutkovi a slepičce
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Hádanky s doplňovačkou
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Téma (název prezentace)
Téma (název prezentace)
Písmenková skladačka Mgr. Jana Kupková.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_18_Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Transkript prezentace:

O kohoutkovi a slepičce České pohádky O kohoutkovi a slepičce

video http://www.pohadkar.cz/pohadka/o-kohoutkovi-a-slepicce/

Poslouchej čtený text Najdeš rozdíly v pohádce na videu a V pohádce čtené? Tak teď dobře poslouchej! http://www.pohadkar.cz/pohadka/o-kohoutkovi-a-slepicce/

Označ písmena, která znáš: O kohoutkovi a slepičce - pohádka Kohoutek a slepička šli spolu do obory na jahody. Po chvíli našla slepička jahodu a dala půlku kohoutkovi. Za chviličku našel jahodu kohoutek. Protože byl ale lakomý, dal si celou jahodu do zobáčku. Nechtěl se se slepičkou dělit. Jahoda byla ale příliš veliká, a tak se začal dusit. "Slepičko, slepičko! Dej mi vodu, nebo se udusím!" Slepička honem utíkala ke studánce. Jen se jí peříčka čepýřila. "Studánko, studánko, dej mi vodu. Kohoutek leží v oboře, nožky má nahoře. Bojím se, bojím, že umře." "Dám Ti vodu, až přineseš od švadleny šátek." Slepička utíkala za švadlenou Aničkou. Jen se jí peříčka čepýřila. "Aničko, Aničko, dej mi šátek pro studánku. Studánka mi dá vodu pro kohoutka. Leží tam v oboře, nožky má nahoře. Bojím se, bojím, že umře." "Dám ti šátek pro studánku, až mi přineseš botičky od ševce." Slepička utíkala za ševcem Matoušem. Jen se jí peříčka čepýřila. "Matouši, Matouši! Dej mi botičky pro švadlenku Aničku. Anička dá šátek pro studánku. Studánka dá vodu pro mého kohoutka. Leží tam v oboře, nožky má nahoře. Bojím se, bojím, že umře." Matoušovi bylo slepičky líto. Dal botičky Aničce. Anička dala šátek studánce. Studánka dala vodu slepičce. Slepička utíkala do obory, jen se jí peříčka čepýřila. Dala kohoutkovi napít a tak ho zachránila. A kohoutek? Ten už od té doby nebyl vůbec lakomý a se slepičkou se o všechno hezky dělil. Přečti si pohádku Označ písmena, která znáš: http://www.pohadkar.cz/pohadka/o-kohoutkovi-a-slepicce/

Byly obě pohádky stejné? Vyprávěj, jaké rozdíly jsi našel http://www.pohadkar.cz/pohadka/o-kohoutkovi-a-slepicce/obrazky/