Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST EU Peníze školám Český jazyk – čteme s písmenem š, Š 1. ročník

2 Název: Český jazyk - Čteme s písmenem š, Š - procvičování - 1. ročník Anotace: Žák poznává písmeno – š, Š v textu i samostatně, nácvik čtení slabik s písmenem – š, Š, nácvik čtení slov s písmenem š, Š. Čtení textů s písmenem š, Š. Vypracoval: Mgr. Alena Šmolíková Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk a literatura Metodika práce s materiálem: prezentace určená k výkladu i procvičování hledání slov s písmenem š, Š – začátek, prostředek i konec slova čtení slabik s daným písmenem čtení slov s otevřenými a zavřenými slabikami orientace v textu, nácvik čtení jednotlivců i celé třídy Druh učebního materiálu: Prezentace Power Point Ročník: 1. ročník Datum vytvoření: únor 2013

3 Zakroužkuj - Š, š Šiju, šiju košilku, ušiju ji za chvilku. Pak ušiju kabátek naší Dáši na svátek. Š Š Š Š Š Š Š š š š š š

4 Přečti slabiky. Šu Ši šá Šé šo Še šů šla seš kšá vše šro všu mše

5 Přečti slova. šíp šít koš myš uši šála šaty šumí píše kouše Dáša Ríša Míša duše

6 Přečti slova. široký šašek pašík košík širák košile sešít vyškolí vysuší pošlape vypráší zašívá prošlape šupiny

7 Přečti jazykolamy. Strýček Šusta suší švestky v Sušici. Šel pštros s pštrosicí a pštrosáčaty do pštrosí zahrady. Slyšel sysel? Slyšel! Vyšel sysel? Vyšel!

8 Slož správně slova do vět a věty napiš. Mám myš Míšu. Šíša šedá.jecelá Dáša knihu. novou čte je malá. škola Moje

9 Přečti. Listí šustí pod nohama, šátek na hlavu dá dáma, šedou šálu na uši, jak vypadá, netuší. Kdo ji potká, má z ní šok, uhání pryč jako cvok?

10 Přečti a nakresli podle textu. Moje škola je malá. Má veliká červená vrata. Na střeše má komín. Za komíně sedí čáp. Do školy jde Ríša. U školy je velký park. Namaluj tuhle školu.

11 http://i.nere.cz/assets/attachments/13911/original/svadlenka_1_.JPG?1297071158 http://www.gify.nou.cz/z_mys3_soubory/mys94.gif http://www.gify.nou.cz/z_pes1_soubory/p14.gif http://www.gify.nou.cz/z_mys1_soubory/my1.gif http://www.gify.nou.cz/z_mys1_soubory/my47.gif http://www.gify.nou.cz/z_sysel_soubory/sy4.gif http://www.gify.nou.cz/z_mys2_soubory/mys22.gif http://www.gify.nou.cz/zeny1_soubory/219.gif http://www.gify.nou.cz/z_mys2_soubory/mys19.gif ODKAZY

12 Téma: Český jazyk - Čteme s písmenem š, Š - 1. ročník Použitý software: držitel licence - ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Power Point www.gify.nou.cz Slabikář pro I.ročník základní školy - Didaktis Autor: Mgr. Alena Šmolíková ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. (www.zsrozmital.cz)


Stáhnout ppt "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google