Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST EU Peníze školám

2 Název: Český jazyk - Čteme bě, pě, vě, mě – 1. ročník Anotace: Poznávání slabik bě, pě, vě, mě v jednotlivých slovech a v textu. Nácvik správného čtení slabik a slov v řádcích a sloupcích. Postupné čtení víceslabičných slov a jednoduchých textů s danými slabikami. Orientace v textu. Vypracoval: Mgr. Eva Hocková Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk a literatura Metodika práce s materiálem: výkladová prezentace, lze využít : nácvik hledání slov se slabikami bě, pě, vě, mě – začátek, prostředek i konec slova čtení slabik v řádcích a sloupcích čtení slov s otevřenými a zavřenými slabikami tvoření vět na tato slova orientace v textu, domýšlení a dovyprávění textu využití k nácviku čtení jednotlivců i celé třídy Druh učebního materiálu: Prezentace PowerPoint Ročník: 1. ročník Datum vytvoření: leden 2012

3 hvězdy hříbě poupě měsíc

4

5

6 věno země běží měří pěna běžky hrábě poupě vědec kromě

7 městodevětpěkně hříběběžecvěšák pěškyobědvědro

8 úsměv – věrný – umění zpěvák – pravěk – měsíc běloba – světlo – měkký

9 předmět – věznice – holoubě pěnkava – prospěch – přeměřit pěstovat – bělásek – koloběžka

10 Vědec pozoruje hvězdy. Kromě Země vědec pozoruje měsíc. Dalekohled zaměřuje na hvězdy. Hvězdy září bělostným světlem. Vědce zajímá vesmírný svět.

11 Je to velké umění, když se někdo promění. Rozkvete – li malý květ, krásnější je celý svět. Věř mi, tohle není vtip, s úsměvem jde všechno líp !

12 Téma: Čteme bě, pě, vě, mě – 1. ročník Použitý software: držitel licence - ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional PowerPoint Zdroje : Slabikář pro 1. ročník ZŠ, kol. autorů, Didaktis 2005 http://www.clker.com/clipart-cartoon-horse.html http://www.clker.com/clipart-red-rose-bud-1.html http://www.computerclipart.com/computer_clipart_images/brightly_colored_cartoon_stars_0515-1004-2914-3223_SMU.jpg http://i-love-cartoons.us/snags/clipart/Care-Bears/Care-Bear-Bedtime-Moon-Stars.jpg http://www.wpclipart.com/cartoon/animals/mouse/girl_mouse_cartoon.png http://static8.depositphotos.com/1008006/988/i/950/depositphotos_9885056-Cartoon-rabbit-reading-big-book..jpg http://www.wizardofdraws.com/images/readlion.gif http://images.clipartof.com/small/436218-Royalty-Free-RF-Clipart-Illustration-Of-A-Cartoon-Girl-Reading-A-Story-Book.jpg http://www.mesquiteisd.org/phs/Images/Clipart-Cartoon-Design-13.gif http://www.clipartguide.com/_named_clipart_images/0511-1010-1616-0921_Cartoon_Bear_Showing_that_Reading_is_Fun_clipart_image.jpg http://static8.depositphotos.com/1221352/930/v/950/depositphotos_9308690-Cute-Cartoon-Bird.jpg http://images.clipartof.com/small/439573-Royalty-Free-RF-Clip-Art-Illustration-Of-A-Cartoon-Astronomer-Taking-Notes-And-Peeking-Through-A- Telescope.jpg http://us.123rf.com/400wm/400/400/clairev/clairev1105/clairev110500021/9528300-group-of-cartoon-flowers.jpg Autor: Mgr. Eva Hocková ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř.(www.zsrozmital.cz)


Stáhnout ppt "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google