Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_18_Z POHÁDKY DO POHÁDKY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_18_Z POHÁDKY DO POHÁDKY."— Transkript prezentace:

1 ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_18_Z POHÁDKY DO POHÁDKY

2 NÁZEV DIGITÁLNÍHO UČEBNÍHO MATERIÁLU: O vlkovi a kůzlátku
AUTOR: Mgr. Věra Tauchmanová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Doplňování odpovědí na otázky z přečteného textu VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): Český jazyk KLÍČOVÉ KOMPETENCE: -vedeme žáky k plánování postupů - vedeme žáky k práci s různými typy textů MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY: Přírodověda , Vlastivěda, Matematika OČEKÁVANÝ VÝSTUP: soustředit se na čtený text, rozumět obsahu, reprodukovat krátký text podle otázek a ilustrací TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA: 2., 3.r. praktická škola

3 O vlkovi a kůzlátku Jan Vrána
Kůzlátko bylo samo doma. Přišel vlk a nemohl se dostat dovnitř, aby je zadávil. „Načpak jsou ti kůzle dveře? Nač je ti petlice a zámek? Pusť mne dovnitř a já tě ochráním před každým nebezpečím. Jsem silný, mám ostré zuby a každého přemohu.“ „Když jsi tak silný, tak tedy přemoz mé dveře,“ pravilo kůzlátko a mělo pravdu. Běda těm, kteří věří vlkům nežli vlastním vratům.

4 Odpověz na otázky: 1. Která zvířátka vystupují v pohádce? ………………………………………………… 2. Jaké vlastnosti měl vlk? …………………………………………………… 3.Vysvětli co znamená slovo petlice 4. Znáš pohádku, ve které také vystupuje vlk? ……………………………………………….

5 Odkazy a citace VRÁNA, Jan. Čítanka pro nejmenší s obrázky Josefa Lady: O vlkovi a kůzlátkách. první. Liberec: Dialog, knižní velkoobchod a nakladatelství, 1998, s. 31.


Stáhnout ppt "ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_18_Z POHÁDKY DO POHÁDKY."

Podobné prezentace


Reklamy Google