Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma (název prezentace)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma (název prezentace)"— Transkript prezentace:

1 Téma (název prezentace)
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_12_INOVACE_28 Předmět Český jazyk a literatura Téma (název prezentace) Kocour modroočko II. – ilustrace a text Autor Mgr. Světlana Kopecká Metodický popis (anotace) Vhodné pro 2., 3. ročník ZŠ. Čtení s porozuměním. Str 3 - 7: Na stránce je vždy text a několik ilustrací. Děti vybírají správnou ilustraci k danému textu – okamžitá kontrola animacemi. Klikáním na otazník se ilustrace „mažou“ – děti mají za úkol vymazat ilustrace, které nepatří k textu. Na str. 8 děti postupným hádáním písmen skládají jméno autora knihy knihy, ze které je ukázka. Při kliknutí na otazník kontrola.

2 Na dalších stránkách si vždy přečti text a kliknutím na otazník u obrázku vymaž všechny ilustrace,
které k textu nepatří.

3 Jdu po hlase – a co vidím? Tlouštíka na bříšku bělavého, na bocích rezavého. Stojí na zadních, předníma si přidržuje jeden konec té vysoké trávy a ten protahuje hubou tak rychle, že malé lupínky létají na všechny strany. Když trávu pustil, nebylo na jejím konci docela nic. Baculatý si pohladil bříško a zase začal zpívat. NECH JENOM OBRÁZEK TOHO, KOHO MODROOČKO VIDĚL. Odstraníš kliknutím na otazník.

4 Ocásek se najednou zastavil, stočil se do kolečka a já koukám, uprostřed toho kolečka se zvedá hlavička, na hlavičce dvě malé oči, pod očima tlamička a z ní každou chvíli vyběhnou dva červíčci. Vyběhnou a zase se schovají. Malá očka se na mě upřeně dívají a tlamička dělá jen „Sssss.“ Sedím a koukám se, jak se ta hlavička pořád víc zvedá. Její oči se na mne dívají velice zle. NECH JENOM OBRÁZEK TOHO, KOHO MODROOČKO VIDĚL. Odstraníš kliknutím na otazník.

5 Ohlédnu se a tam na zadních nožkách, s předníma přitisknutýma na bříšku, stojí jeden takový divný. Má dlouhatánské vztyčené uši, temné oči a čumáček se mu pořád hýbe. Dívá se na mne, čumáčkem mela a povídá: „Hele, co tu děláš, to je moje tráva.“ „Tebe také bolí bříško?“ ptám se. Ušatý svěsil jedno ucho a povídá: „Proč? Mne bříško nebolí, mám jen hlad.“ NECH JENOM OBRÁZEK TOHO, KOHO MODROOČKO VIDĚL. Odstraníš kliknutím na otazník.

6 Vidím, že za tou hlavičkou je zakousnutý dlouhý špičatý rypáček a za tím rypáčkem a kolem něho samé pichláky. Rypáček pořád chřup a chřup a za chvíli z toho ocásku nezbylo docela nic. Rypáček se otočil ke mně, pichlavá očka na mne zamžourala a rypáček řekl: „Máš víc štěstí než rozumu, Modroočko. Kdybych byl náhodou nepřišel, dostal jsi rovnou do čumáčku a bylo po tobě,“ NECH JENOM OBRÁZEK TOHO, KOHO MODROOČKO VIDĚL. Odstraníš kliknutím na otazník.

7 Po zahradě chodil pták kos, co má žlutý nos, a pták kosová, co nemá žlutý nos. Dělají stále totéž. Pozorně naslouchají zemi, pozorně se do země dívají. Najednou poskočí, odhodí spadlý list, klovnou a táhnou ze země tlustou žížalu. Kdysi jsem chtěl vidět, jak se pasou žížaly. Teď jsem ale viděl, jak se pasou kosové na žížalách. Nebylo by těžké po některém z nich skočit. Já ale vím, že se to nesmí, tak se na ně jen dívám. NECH JENOM OBRÁZEK TOHO, KOHO MODROOČKO VIDĚL. Odstraníš kliknutím na otazník.

8 Už víš, že pracujeme s knihou „Z deníka kocoura Modroočka“
Hádej písmenka a zjisti, jak se jmenuje spisovatel, který knihu napsal. J O S E F K O L Á Ř A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V Y Z Ž

9 Použité zdroje: Obrázky jsou čerpány z archivu autora nebo z klipartu MS Office Texty upravovány Texty čerpány z knihy: KOLÁŘ, Josef. Z deníku kocoura Modroočka. Praha: Albatros, 1976, ISBN KMČ-76 14/45.

10 Pleteš se, čti znovu a pořádně!!!

11 Kdepak, tohle písmenko tam není


Stáhnout ppt "Téma (název prezentace)"

Podobné prezentace


Reklamy Google