Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co přinese implementace směrnice o službách?. Co to je implementace? • směrnice – jeden z typů evropských aktů • rámcový nástroj – směrnice stanoví jen.
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotné kontaktní místo Praha 1 Jednotné kontaktní místo.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Mgr. Pavel PETR Katedra společenských věd VŠB - TUO
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Členění území naší vlasti
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
GovNet Ing. Zbyněk Škopán. Strana 2 KI ISVS Služby GovNet I. Centrální podpora Uživatelů.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
Členění území naší vlasti
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Obecní živnostenský úřad Magistrát města Pardubic Jednotné kontaktní místo.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
JUDr. Václav Urban Odbor živností Tržní řády Zákonné zmocnění k vydání 11 TRŽNÍ ŘÁDY.
Směrnice o službách Reálné přínosy v reálných číslech Mgr. et Mgr. Ivo Kameš Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Územní samospráva a její organizace
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Živnostenský úřad.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR: živnostenský zákon
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Katalog sociálních služeb Ústeckého kraje
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Členění území naší vlasti
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků II
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Transkript prezentace:

Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu

Jednotná kontaktní místa - Právní úprava Směrnice EP a Rady o službách na vnitřním trhu 2006/123/ES - Zákon č. 222 / 2009 Sb. o volném pohybu služeb, §§ Zákon č. 223 / 2009 Sb. změnový zákon, mění zákon o živnostenských úřadech. -- 1) §2/4 Obecní živnostenský úřad plní funkci Jednotného kontaktního místa podle zvláštního právního předpisu - 2) §3/1a) Krajský živnostenský úřad vykonává řídící, koordinační, kontrolní a metodickou činnost, a to včetně výkonu funkce centrálních registračních míst a jednotných kontaktních míst.…… -Vyhláška č. 248/2009 Sb.,

Jednotná kontaktní místa - Úvod JKM - maximální zvýšení komfortu zájemce o poskytování služeb. 1)Jaké jsou příslušné předpisy ? 2)Jaké jsou kladeny požadavky ? 3)Jaký je požadován formulář ? 4)Co se k žádosti přikládá ? 5)Kam se žádost posílá ? 6)Kdy bude žádost vyřízena ?

Fyzické Jednotné kontaktní místo. 15 živnostenských úřadů Brno Olomouc Černošice Ostrava České Budějovice Pardubice Hradec Králové Plzeň Jihlava Praha 1 Karlovy Vary Praha 7 Liberec Ústí nad Labem Zlín

Povinnosti JKM dle zákona o službách § 14 zákona o volném pohybu služeb 1)Informace nezbytné pro získání oprávnění, zejména náležitosti žádosti a kontaktní údaje správních orgánů 2)Obecné informace o poskytování služeb v jiných členských státech 3)Obecné informace o opravných prostředcích a o řešení sporů 4)Obecné informace o ochraně spotřebitele 5)Kontaktní údaje osob, které mohou poskytovatelům či příjemcům poskytovat praktickou pomoc

Povinnosti JKM dle zákona o službách § 15, odstavec 1) zákona o volném pohybu služeb JKM předá žádost o oprávnění k poskytování služby podanou na základě jiného právního předpisu, správnímu orgánu příslušnému rozhodovat o této žádosti.

Povinnosti JKM dle zákona o službách § 16 zákona o volném pohybu služeb 1) Jednotné kontaktní místo neprodleně předá podání, která obdrží podle § 15, příslušným správním orgánům, přičemž neposuzuje jejich úplnost nebo věcnou správnost 2) Pokud je k učinění podání stanovena lhůta, je zachována, je – li posledního dne lhůty učiněno podání u JKM, nebo je – li v tento den podána poštovní zásilka adresovaná JKM. Lhůta pro vyřízení podání počíná běžet jeho předáním příslušnému správnímu orgánu.

Obecné informace - V současné době cca 120 služeb mimo režim ŽZ kategorií služeb - Celkem 36 povolovacích orgánů + krajské a obecní úřady

Elektronické Jednotné kontaktní místo. - Budováno na základě systému portálu - Samostatná sekce Informační část Transakční část - Informace o povolovacích režimech, o o žádosti, jejích náležitostech, přílohách, podmínkách a nutných dokladech a povolovacích orgánech. -Elektronické formuláře s možností automatického odeslání. - Využívají elektronických podatelen jednotlivých úřadů

Děkuji Vám za pozornost Mgr. Vlastimil Slovák