Strom po celý rok P ř ívratská. Jaro-je jedno ze č ty ř ro č ních období. V mírném pásu se vyzna č uje za č átkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
Advertisements

Vítek Urban prosinec 2004 prima
Ovocný strom ve všech čtyřech ročních období
Biomy - popis.
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
TRVÁNÍ DNE A NOCI.
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období.
Ovocné stromy v různých ročních obdobích
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
POČASÍ A PODNEBÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Strom po celý rok podzim
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity živočichů.
Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.
Stromy- Jaro Léto Podzim Zima
Roční období Název školy:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Strom po celý rok Autor: Matěj Vyskočil JARO LÉTO zima PODZIM.
Roční období.
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Tematická oblast: Život na Zemi Téma: Podnebí mírného pásu Předmět: Přírodověda Ročník: 5. Autor: Mgr. Alena Hrušková Datum: Druh výstupu: prezentace,
Projekt ž ák ů ZŠ Kostelec n. Č. l. Kronika dubu a platanu 2008/2009.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Atmosféra - podnebí I. – teplotní pásy Tomáš Kvasný Zeměpis Březen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu.
Název školy : Základní škola Nový Kostel, okres Cheb Autor : Pavla Smrčková Název materiálu : VY _32_INOVACE_ČESKÝ JAZYK PRO 2.ROČNÍK_07_MĚSÍCE,ROČNÍ OBDOBÍ.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_13_PRVOUKA.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Trvání dne a noci na Zemi TÉMATICKÝ CELEK:
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Základní škola Lednice Břeclavská 510
Pohyby Země.
Během kalendářního roku se vystřídají čtyři roční období.
VY_52_INOVACE_ČLAJS_06_JF Počasí a podnebí v ČR
JARO.
VY_32_INOVACE_ Podnebí mírného pásma Autor
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
STŘÍDÁNÍ ROČNÍCH OBDOBÍ
Autor: Mgr. Radana Marelová
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Autorka: Vendula Szappanosová
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 1.část
TRVÁNÍ DNE A NOCI Jak to vlastně funguje ?.
VY_32_INOVACE_03_STRIDANI_ROCNICH_OBDOBI
KALENDÁŘ.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Jméno autora výukového materiálu
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_PRVOUKA
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Strom po celý rok Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
JARO.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_ INOVACE_ 15_ VLASTIVĚDA 4
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
PODZIM.
Podnebí a vegetace Asie
4. b I Hraniční dny 21. března: jarní rovnodennost
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_32_Jaro Téma: Jaro
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Přírodověda Podnebné pásy ( Mírný pás )
Transkript prezentace:

Strom po celý rok P ř ívratská

Jaro-je jedno ze č ty ř ro č ních období. V mírném pásu se vyzna č uje za č átkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity ž ivo č ich ů. Prodlu ž ují se dny, otepluje se. Do jara pat ř í m ě síce b ř ezen, duben, kv ě ten. Jarní prázdniny jsou ale i v únoru. Jaro oficiáln ě za č íná 21 b ř ezna. Jaro

Léto Léto-je jedno z ro č ních období. V r ů zných oborech je ale definováno r ů zn ě. Astronomické léto za č íná letním slunovratem a kon č í podzimní rovnodenností. Vegeta č ní léto v mírném pásu se vyzna č uje pr ů m ě rnými teplotami nad 15 °C. Z ekologického hlediska je léto v č eských p ř írodních podmínkách pouze jedno ze šesti r ů zných ro č ních období.

Podzim Podzim je jedno ze č ty ř ro č ních období, je to p ř echod mezi létem a zimou. V klimatických podmínkách mírného pásu se práv ě na podzim sklízí v ě tšina úrody a opadavé listnaté stromy ztrácejí listí. Dny se krátí, ochlazuje se, více prší.

Zima Zima je jedno ze č ty ř ro č ních období. V oblasti mírného a subarktického podnebného pásu je obdobím s nejni ž šími teplotami a nejkratší dobou denního sv ě tla.