Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_32_Jaro Téma: Jaro

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_32_Jaro Téma: Jaro"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_32_Jaro Téma: Jaro Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určený pro žáky 2. ročníku, pro výuku prvouky.
Prezentace na interaktivní tabuli. Vhodné pro práci s učitelem i pro samostatnou práci. Materiál je určený pro získání a upevnění informací o jaru, žáci jsou informováni o znacích jara o jeho symbolech. Pomůcky: interaktivní pero, fixy na interaktivní tabuli, obrázky ptactva, jarních květin, magnety. Inovace: interaktivní způsob učení, třídění informací. Metodické pokyny: pozorně čti, doplň jméno květiny, doplň jméno ptáka, urči práce na jaře, samostatně doplň a vyber správnou odpověď.

3 JARO Jaro je roční období a trvá 3 měsíce – březen, duben, květen.
Na jaře se příroda probouzí. Začíná vyrůstat tráva, začínají kvést první jarní květiny – s_ _ž_ _ _ a, p _ d _ _ l, b _ _d _ _ _ , p e_ _ _ _ _ č. Z teplých krajin se vrací stěhovaví ptáci – s k _ _ _ _ n, v _ _ _ _ _ v k _, j _ _ _ _ _ _, _á _. Slouží k rozhovoru se žáky, dopiš květiny a ptáky.

4 JARO Jaro začíná 21. března.
Dny se stále prodlužují, venku se otepluje. Začínají rozkvétat ovocné stromy. Lidé začínají pracovat na zahrádkách, zemědělci na polích. Provádějí tyto práce: ……………………………………………………………………… …………………………………………………………………….. Na jaře se rodí mláďata. Slouží k rozhovoru se žáky, dopiš práce.

5 JARO Označ jarní obrázek. Slouží k rozhovoru se žáky.

6 JARO - opakování Jaro trvá tři měsíce :…………….., ………………. ,…………..
Na jaře se vrací tito ptáci: ……………..,…………..,………… Většina prvních květin na jaře kvete: modře, žlutě, bíle. Na jaře se dny: a) prodlužují b) zkracují Z teplých krajin se vrací také sýkora. Ano – ne Zemědělci sejí na jaře obilí. Ano – ne Svátky jara jsou Velikonoce. Ano – ne Symbolem Velikonoc jsou kapr a jmelí. Ano – ne

7 Zdroje


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_32_Jaro Téma: Jaro"

Podobné prezentace


Reklamy Google