Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Ústav pedagogických věd
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Učitelství odborných ekonomických předmětů
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ V ČR
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
DIDAKTIKA EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Příprava na výkon povolání
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
dotazníkové šetření na vysokých školách
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Inovace pedagogických praxí na PdF MU: výzvy a očekávání
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Studijní program Ošetřovatelství
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
IP Alena Kopáčková (DFP)
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Transkript prezentace:

Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová

Středoškolská příprava učitelů komerčních předmětů od konce 19. stoletíStředoškolská příprava učitelů komerčních předmětů od konce 19. století Je nejstarším oborem v oblasti ekonomického vzdělávání – dlouholetá tradiceJe nejstarším oborem v oblasti ekonomického vzdělávání – dlouholetá tradice Péčí pověřena především Vysoká škola obchodní v Praze (do roku 1948 středoškolská profesura)Péčí pověřena především Vysoká škola obchodní v Praze (do roku 1948 středoškolská profesura) od r Vysoká škola ekonomická v Praze (učitelství ekonomických předmětů)od r Vysoká škola ekonomická v Praze (učitelství ekonomických předmětů) UEP vždy patřilo mezi atraktivní obory studiaUEP vždy patřilo mezi atraktivní obory studia

Hlavním posláním oboru je příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠHlavním posláním oboru je příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Absolventi se mohou uplatnit také v oblasti personalistiky ve firmách (především na úseku organizace vzdělávání)Absolventi se mohou uplatnit také v oblasti personalistiky ve firmách (především na úseku organizace vzdělávání) Mohou vykonávat různé funkce v oblasti ekonomické praxeMohou vykonávat různé funkce v oblasti ekonomické praxe

Atraktivnost oboru je určena : Posláním vzdělávání mládežePosláním vzdělávání mládeže Zajímavou prací s volnějším režimemZajímavou prací s volnějším režimem Délkou dovolenýchDélkou dovolených Vhodnou alokací škol v regionechVhodnou alokací škol v regionech Lepšími podmínkami péče o vlastní dětiLepšími podmínkami péče o vlastní děti Duševní mladost a svěžestDuševní mladost a svěžest

Učitelství ekonomických předmětů lze na fakultě studovat v těchto formách: Bakalářské studium praktických odborných předmětůBakalářské studium praktických odborných předmětů Navazující magisterské studium učitelství odborných ekonomických předmětůNavazující magisterské studium učitelství odborných ekonomických předmětů Vedlejší specializace UEP určená pro studenty všech fakult VŠEVedlejší specializace UEP určená pro studenty všech fakult VŠE Dalším vzděláváním inženýrů ekonomů (doplňujícím pedagogickým studiem)Dalším vzděláváním inženýrů ekonomů (doplňujícím pedagogickým studiem)

Zaměření studia: Ekonomická složka - studium ekonomických disciplín z různých ekonomických oborů na VŠEEkonomická složka - studium ekonomických disciplín z různých ekonomických oborů na VŠE Psychologicko pedagogická složka - pedagogická psychologie, pedagogika,Psychologicko pedagogická složka - pedagogická psychologie, pedagogika, Didaktická složka - didaktika ekonomických předmětů, didaktika ekonomiky, didaktika účetnictví, didaktická praxe na středních školáchDidaktická složka - didaktika ekonomických předmětů, didaktika ekonomiky, didaktika účetnictví, didaktická praxe na středních školách

Vedlejší specializace studijního oboru Učitelství odborných ekonomických předmětů Oborově povinné předměty zajišťované KDEP Oborově povinné předměty zajišťované KDEP Ident předmětu NázevETCHodinyZakončení 1DP418* Pedagogická psychologie 64zkouška 1DP419*Pedagogika64zkouška 1DP505* Didaktika ekonomických předmětů (včetně didaktické techniky a rétoriky) 62/2zkouška 1DP506 Didaktika ekonomiky s didaktickou praxí 62/2zkouška 1DP507 Didaktika účetnictví s didaktickou praxí 62/2zkouška Celkem30xx * z předmětů označených hvězdičkou se skládá státní zkouška s názvem Učitelství odborných ekonomických předmětů, která se uvádí na diplomu

Fakultní cvičné školy Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze 1.Českoslovanská obchodní akademie 2.Českoslovanská akademie obchodní Dr. Edvarda Beneše 3.Obchodní akademie Kollárova 4.Obchodní akademie Krupkovo nám. 5.Obchodní akademie Kubelíkova 6.Obchodní akademie Vinohradská 7.Obchodní akademie Dušní 8.Obchodní akademie Heroldovy Sady 9.Obchodní akademie Hovorčovická

1.VŠE má ve srovnání s jinými vysokými školami nejpestřejší škálu učitelských ekonomických oborů 2.VŠE má v ekonomických studijních oborech výhradní monopol 3.VŠE je jedinou vysokou školou v ČR, která má akreditovaný doktorský studijní program v oboru Teorie vyučování ekonomických předmětů

4.VŠE jako jediná vysoká škola v ČR, která má oprávnění habilitací v oboru teorie vyučování ekonomických předmětů 5.Cílem školy je zkvalitňování všech forem přípravy učitelů ekonomických předmětů 6.Kvantitativní rozvoj oboru je závislý na růstu atraktivnosti učitelského povolání