Projekt: „Prevence konzumace alkoholu nezletilými v Plzni“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Specifika dobrovolnické služby na onkologickém oddělení
Advertisements

Podzimní adiktologická konference
„Pivo, cigarety, marihuana a spol.“
KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE
[ 1 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv PADĚLKY A NELEGÁLNÍ LÉKY
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Kontrola dodržování podmínek prodeje tabákových výrobků
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Vlastní hodnocení školy
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Nepovedený večer v Music Baru Canistr
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Alkohol a mladiství situace v Plzni
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Okresní setkání metodiků prevence Kateřina Gruntová, DiS.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
Nechte se vtáhnout do života neziskovky.... CÍLE SDRUŽENÍ pomoc občanům bez přístřeší integrovat se do společnosti prevence bezdomovectví u sociálně znevýhodněných.
vlastní hodnocení školy
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Zkušenosti s prevencí předlužení formou výuky finanční gramotnosti Zdeněk Balabán obchodní ředitel COFET, a.s. z projektu „Pomoc dlouhodobě nezaměstnaným.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Minimální preventivní program školy
REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.
Studium pro školní metodiky prevence
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE (2012 – 2016)
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
Alkohol v ČR MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D. náměstek ministra pro zdravotní péči Ministerstvo zdravotnictví.
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Proč RESPEKTUJ 18! Mladistvých, kteří konzumují alkohol, v městské části Praha 14 přibývá MČ se rozhodla jít cestou osvěty projekt Plzeňského.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Pavla Chomynová Ladislav Csémy
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - LÉTO 2010“
11. ZASEDÁNÍ PORADNÍHO SBORU PRO SITUAČNÍ PREVENCI KRIMINALITY
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova.
Konference primární prevence PK
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Testy Nákresy Formuláře Tabulky Prezentace
Hazard Alkohol a Děti 2018.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Proč RESPEKTUJ 18! Mladistvých, kteří konzumují alkohol, v městské části Praha 14 přibývá MČ se rozhodla jít cestou osvěty projekt Plzeňského.
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Transkript prezentace:

Projekt: „Prevence konzumace alkoholu nezletilými v Plzni“  Markéta Zabloudilová – ředitelka CPPT,o.p.s. Vít Šaršon – specialista firemních vztahů, PPAS

Záměr novelizace zákona: dostupnosti alkoholu v běžných podmínkách Zákon 379/2005 Sb. o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů Záměr novelizace zákona: dostupnosti alkoholu v běžných podmínkách nároků na provozovatele množství kontrol sankcí při porušení tohoto zákona

Situace v Plzni Subjektivní dostupnost sledovaných návykových látek Vacek, J., Šejvl, J. & Miovský, M. (2008): Školní dotazníková studie o návykových látkách, rizikovém chování a volnočasových aktivitách: Plzeň, 2008. Tišnov: Sdružení SCAN.

Projekt Prevence konzumace alkoholu nezletilým v Plzni PRODEJCI ALKOHOLU PLNĚNÍ ZÁKONA 379/2005 SB.

Konkrétní aktivity k snížení konzumace alkoholu nezletilými VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MEDIÁLNÍ KAMPAŇ UPEVNĚNÍ POSTOJŮ PRODEJCŮ ALKOHOLU ZMĚNA POSTOJŮ VEŘEJNOSTI

(výrobci a prodejci alkoholu, NGO, policie) Vzdělávací program pro prodejce Centrum protidrogové prevence a terapie, o.p.s. Dlouhodobá zkušenost Kvalifikovaný personál Aktivní zájem o čtyřstrannou diskuzi (výrobci a prodejci alkoholu, NGO, policie)

Formy vzdělávání Tištěný materiál pro prodejce alkoholu Webové stránky Školení prostřednictvím neziskové organizace

Návrhy obsahu vzdělávacího programu Správné podávání alkoholu Práce v náročných situacích: Vstup již podnapilé osoby mladší 18 let Pivo objednané rodičem/kamarádem starším 18 let Předávkování alkoholem SPLNĚNÍ CÍLE – UPEVNĚNÍ POSTOJŮ V DANÉ PROBLEMATICE PRODEJCŮ ALKOHOLU INTERAKTIVNÍ FORMOU

Mediální kampaň Upozornění na toleranci veřejnosti ke konzumaci alkoholu nezletilými Příklady správného chování Podpora kontroly občanských průkazů

Děkujeme za pozornost Diskuze...