Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
3. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
NÚV a jeho priority v oblasti celoživotního učení
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Monitoring dalšího vzdělávání
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Komplementarita zájmového a profesního vzdělávání dospělých
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementace EQAVET v ČR
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Interaktivní personální portál
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní učení Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt: Podpora dalšího vzdělávání v Libereckém kraji
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Kariérové poradenství a podnikavost
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Transkript prezentace:

Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí

Úvodem CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ (UČENÍ) VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLÁCH ZŠ, SŠ, VOŠ, VŠ DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Úvodem DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ OBČANSKÉ ZÁJMOVÉ DALŠÍ PROFESNÍ KVALIFIKAČNÍ REKVALIFIKAČNÍ NORMATIVNÍ

Úvodem Proč další vzdělávání, resp. další profesní vzdělávání v dnešní společnosti? Proč hovořit o kvalitě v této oblasti? Co rozumíme kvalitou v DPV? Hlavní trendy vývoje DPV

InSy Integrovaný systém kvality v DPV (InSy) Přístup k návrhu řešení  Proč tento přístup  Kdo jsou rozhodující subjekty  Národní autorita a provozovatel InSy  Současný stav řešení a projednávání se zadavatelem a zainteresovanými subjekty

InSy PROČ InSy ?  Dosáhnout v co nejkratší době a v co nejširší míře toho, aby vzdělávací instituce, lektoři-manažeři a vzdělávací programy realizované v oblasti DPV naplňovaly požadavky kvality – to je možné především frontálním, společným postupem všech zúčastněných složek.  Společně sdílet podněty k rozvoji a zdokonalování DPV, které přicházejí ze všech uživatelských i dalších zainteresovaných skupin (stát, zaměstnavatelé, regiony i obce, občanská sdružení a další) a efektivně je promítat do zlepšených řešení a výstupů.  Společně iniciovat intenzivnější celospolečenskou (především legislativní) podporu pro celou oblast DPV.  Účelně propojit procedury kvality v DPV (o potřebě konstituovat formální procedury kvality v DPV se zmiňuje i Strategie celoživotního učení ČR) a zároveň účelně provázat aktivity podporující uplatňování Národní soustavy kvalifikací.

InSy

InSy Struktura InSy Subsystémy:  kvalita vzdělávacích institucí (ISO, sebehodnocení)  kvalita lektorů, manažerů  kvalita vzdělávacích programů Útvary zabezpečující specifické činnosti:  výzkum a vývoj  obchodně propagační centrum  informační systém Odborné skupiny - externí:  pro subsystém Kvalita vzdělávacích programů  Rada Kvality DPV

InSy Základní funkce řízení InSy  rozhodování o strategii a implementaci  řízení a koordinace  autorizace institucí certifikujících VI a lektory a manažery  dohledová činnost  zajišťování provázanosti InSy a návrhy změn  vytváření podpory systému  schvalování a odvolávání členů odborných skupin a Rady  zajišťování výzkumu a vývoje metodologie DPV a InSy

InSy Požadavky na správce i provozovatele InSy nastartování činnosti InSy v regulované sféře a vytvoření podmínek pro trvalou součinnost mezi správcem a provozovatelem Integrovaného systému

InSy Procesy a činnosti správce a provozovatele InSy  funkčnost výstupů Kvalita v dalším profesním vzdělávání  udržitelnost výsledků a další zdokonalování InSy, kofinancování  provázanost fungování všech součástí kvality v DPV  zapojit do spolupráce na uplatňování a rozvíjení InSy kompetentní personální kapacity  informovanost všech aktérů DPV – poskytovatelů i uživatelů vzdělávacích služeb a dalších zainteresovaných partnerů  efektivní propojení celostátního systému s regionálními aktivitami  spolupráce v oblasti kvality v DPV s dalšími evropskými zeměmi.

InSy Provoz jednotlivých subsystémů InSy A. Činnosti každého subsystému:  informování o nástrojích  fungování jako dokumentační centrum  kontakt s Národní autoritou koordinující InSy  kontakt s certifikačními a akreditačními institucemi  kontakt se správcem informačního systému B. Požadavky zadání a procesy a požadavky na jejich funkčnost v rámci subsystému.

InSy Požadavky zadání na subsystém kvalita vzdělávacích institucí Stěžejní aby certifikace systému kvality vzdělávací instituce byla prováděna ve smyslu mezinárodní normy ČSN EN ISO 9001 a certifikační organizace (dále CO) byla akreditována Národním akreditačním orgánem (Český institut pro akreditaci, o.p.s. – ČIA) podle normy ČSN EN ISO  Požadavek, který vyplynul z funkce Národní autority (a regulace v neregulované sféře) je, aby akreditace CO byla doplněna autorizací provedenou Národní autoritou.

InSy Požadavky zadání na subsystém kvalita lektorů-manažerů Stěžejní aby certifikace osob (lektorů a manažerů vzdělávací organizace) byla realizovaná certifikačními organizacemi, které mají předpoklady nezávislosti a nestrannosti, mají vytvořeny organizační podmínky a dostatek zdrojů pro realizaci certifikace osob Podmínkou je, aby certifikační organizace byla akreditována Národním akreditačním orgánem (Český institut pro akreditaci, o.p.s. – ČIA) podle normy ČSN EN ISO a byla doplněna autorizací provedenou Národní autoritou.

InSy Požadavky na subsystém kvalita vzdělávacích programů Realizovat metodicko informační působení na stávající i budoucí akreditační aktivity v dalším profesním vzdělávání

InSy Legislativa a regulace na podporu InSy Právní a mimoprávní regulace - změna kompetenčního zákona - novela ustanovení § 9 zákona č. 2/1969 Sb. - usnesení vlády ČR č. 761/2007 Strategie celoživotního učení ČR Financování - stát, povinné odvody, financování EU, sponzoring na rozvoj Personální zdroje - optimální varianta – 8 lidí Regionální aspekt InSy - spolupráce, případná decentralizace.

InSy Požadavky na Výzkum a vývoj metodologie v oblasti DPV Užší zavádění, výzkum a vývoj nástrojů systémů řízení kvality a certifikace vzdělávacích institucí a certifikaci osob (lektorů a manažerů vzdělávání) Širší uspokojování potřeb zákazníků v oblasti vzdělávání vývojem a šířením inovativních vzdělávacích programů a metod vzdělávání, včetně využívání ICT technologií

Diskuse Vaše podněty?