Jitka Moravcová 16. květen 2007, Praha Program „Antistres“ v Air Products.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Advertisements

Skupinové kurzy snižování nadváhy
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Finanční možností svépomocných skupin
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Environmentální značení produktů. ENVIRONMENTÁLNÍ ZNAČENÍ PRODUKTŮ Ing. Marie Tichá 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský sociální fond v ČR
CHEMIE KOLEM NÁS Brno, GUMOTEX OBSAH 1.Představení firmy 2.Trh práce a očekávání zaměstnavatele 2.1 Vzdělanostní struktura 2.2 Hard a soft.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Jak jste dopadli? Kvaliťák nebo kvantiťák? Kreativec nebo analytik?
PŘÍNOS JÓGY V PREVENCI A LÉČBĚ KARDIOVASKULÁRNÍCH NEMOCÍ
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Komunitní péče.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Představení aktivit společnosti Air Products Jitka Moravcová, personální ředitelka Air Products spol. s r.o.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. Ústav výživy 3. LF UK
Metodika nutričního poradenství
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
POSTAVENÍ FIRMY - Rizika povolání FIRMA ORGANIZACE LIDSKÝ FAKTOR CÍLE Ekonomie Politika Ekologie Legislativa Trh Riziko v centrálně řízené ekonomice v.
Pracovní spokojenost všeobecných sester ve světle Herzbergovy teorie
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
Ing. Josef Karafiát, CSc. ORTEP s.r.o.
BUDOUCNOST ČESKÉ ENERGETIKY V EVROPĚ
Dokumentace k zajištění BOZP
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Struktura podnikatelského plánu
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Vodíkové aktivity Linde Gas
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Skupina UNIPETROL Člen skupiny PKN Orlen Martin Růžička Úsek výzkumu a vývoje.
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Liberecký inspektorát ČŠI
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
DISKRIMINACE Z POHLEDU PEČUJÍCÍ RODINY
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Ing. Stanislava Správková
Dětská klinika LF UP v Olomouci Akademický rok JOURNAL CLUB časopisecký klub Termín: 6. prosince 2017, 13,30- 15,00 hod. Seminární místnost,
Změny na trhu práce?.
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Co je to zdravá výživa ?
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Transkript prezentace:

Jitka Moravcová 16. květen 2007, Praha Program „Antistres“ v Air Products

> Kdo jsme a co děláme > Ocenění > Programy: –Vyhledávání talentů –Rovné příležitosti –Antistresový program –Dámský klub Program prezentace

Naším nosným oborem je výroba a distribuce technických plynů a souvisejících zařízení

Jsme výhradním dodavatelem technických plynů pro NASA

Dodali jsme pohonné látky pro první ponorku s vodíkovými palivovými články

Podílíme se na výzkumných programech využití vodíku pro pohon motorových vozidel

Co jistě znáte  většina piva na českém trhu je čepována směsí dusíku a oxidu uhličitého  plnění balónků heliem

7 > Zaměstnavatel roku 2004 > Obdivovaná firma roku 2004 > BEST COMPANY TO BUY FROM The Top 100 Most Significant Companies 2004 Ocenění Air Products – Česká republika

8 > Ocenění Responsible Care –Září 2004 > Ocenění Rovné příležitosti –Listopad 2004 > Firma kraje –2005

9 Antistresový program > Září 2006 – již 3. rokem, zvýšený počet účastníků (78) > Do současné doby (2007) proběhlo pět vyšetření – dvakrát v roce 2004 na souboru 42 zaměstnanců, dvakrát v roce 2005 (jednou na souboru 63 zaměstnanců a jednou na souboru 51 zaměstnanců) a jednou v roce 2006 (na souboru 78 zaměstnanců). Někteří ze zaměstnanců proto už mají čtyři srovnatelná vyšetření

10 Antistresový program – hlavní cíle > Spolupráce se Zdravotním ústavem hl. m. Prahy a poradenskou agenturou CAPA prevence rizik kardiovaskulárních onemocnění (KVO) komplexní postižení všech rozhodujících rizikových faktorů (biochemické, funkční a fyziologické, psychologické, stravovací návyky a nutriční faktory, pracovní procesy) porovnání s některými světovými, evropskými i českými standardy a rozlišení na skupiny zaměstnanců, kteří jsou v normě (mimo ohrožení), v ohrožení (obvykle do 10% hodnoty nad stanovenými standardy), a zaměstnance, kteří jsou v pásmu rizika (hodnoty přesahující pásmo ohrožení) zajištění podkladů nejen pro diagnostiku, ale především pro intervenční prevenci jak individuální, tak skupinovou založení časových řad a dlouhodobého sledování, které zpřesňuje predikci nebo může poukázat na hlavní příčiny zlepšení nebo zhoršení rizikových faktorů u jednotlivců i vybraných skupin zaměstnanců AP ČR

11 3 a více rizikových faktorů 1 až 2 rizikové faktory 0 rizikových faktorů 5 a více rizikových faktorů 1 až 4 rizikové faktory 0 rizikových faktorů % Výsledky některých parametrů diagnostiky v rámci antistresového programu pro Air Products,s.r.o. (Souhrnný přehled vybraných rizik u 78 zaměstnanců vyšetřených v roce 2006)

12 Výsledky některých parametrů diagnostiky v rámci antistresového programu pro Air Products,s.r.o. (Biochemické parametry u 78 zaměstnanců vyšetřených v roce 2006)

13 Výsledky některých parametrů diagnostiky v rámci antistresového programu pro Air Products,s.r.o. (Vybrané psychologické parametry u 78 zaměstnanců vyšetřených v roce 2006) %

14 3 a více rizikových faktorů 1 až 2 rizikové faktory 0 rizikových faktorů 5 a více rizikových faktorů 1 až 4 rizikové faktory 0 rizikových faktorů % Výsledky některých parametrů diagnostiky v rámci antistresového programu pro Air Products,s.r.o. (Souhrnný přehled vybraných rizik u 50 mužů vyšetřených v roce 2006)

15 3 a více rizikových faktorů 1 až 2 rizikové faktory 0 rizikových faktorů 5 a více rizikových faktorů 1 až 4 rizikové faktory 0 rizikových faktorů % Výsledky některých parametrů diagnostiky v rámci antistresového programu pro Air Products,s.r.o. (Souhrnný přehled vybraných rizik u 28 žen vyšetřených v roce 2006)

16 Výsledky některých parametrů diagnostiky v rámci antistresového programu pro Air Products,s.r.o. Body-mass index (BMI) u 78 zaměstnanců (50 mužů a 28 žen) vyšetřených v roce 2006

17 Program „Relaxujte, prosím“ > Příspěvek z Evropských strukturálních fondů > Zaměstnanci Děčína a Litvínova

18 Cíle programu – Relaxujte, prosím > umožnit lépe se poznat > načerpat energii > zlepšit svoji kondici a tvořivost > najít nové zdroje pro výkon > Celkem programem projde 48 zaměstnanců

19 Představení programu 1.modul Zastavte se! – jak dobře relaxovat 2.modul Vybalancujte se! – jak si udržet dostatek energie 3.modul Jeďte – rozvoj vnitřní výkonnosti

20 Proč tyto programy? > Zdraví zaměstnanců se stává firemní záležitostí > Stres, výživa a zdraví – spojité nádoby > Jak motivovat zaměstnance, aby se o své zdraví starali? > Personální marketing

Děkuji