Bodový systém Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Advertisements

Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Law-ref.org Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 2. ročník
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Registr přechodných pobytů
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Registr dlužníků státu
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
Hartree-Fockova Metoda Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii 4. ročník
Evidence obyvatel.
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
TurboAsistent pro Windows komplexní program pro lékaře
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
REALIZACE PŘEVODU NA CENTRÁLNÍ SYSTÉM správních evidencí MV Zrušení okresních počítačů Nové funkcionality Nový přístup externích subjektů Čištění dat Školení.
SVNIT Přednáška M. Horáková
O TRESTNÉM ČINU O PŘESTUPKU O UDÁLOSTI
Pravidla provozu vozidel na pozemních komunikacích platná od
Databázové modelování
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Law-Ref Elektronická databáze mezinárodních smluvních dokumentů Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Vedoucí diplomové práce: Ing.Tomáš Peňáz Ph.D.
Základní registry ve veřejné správě
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Využití registru sčítacích obvodů ČSÚ pro lokalizaci subjektů na úřadech práce Vedoucí projektu: doc.Dr.Ing. Jiří Horák Konzultant projektu: Ing. Libor.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_587 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - NÁLEŽITOSTI.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
DUM II. / 7. osobní doklady Bc. Zdeněk Klíma. Osobní doklady.
PhDr. Libor Blažek. Digitalizace v archivech obecně Využitelnost ochrana fyzického stavu nejohroženějších archiválií, možnost lepšího zpřístupnění nejvyužívanějších.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:
Projekt lokalizační a záznamová zařízení LZZ - policejní vozidla nového tisíciletí Praha, 12. února 2009.
Databáze MS ACCESS 2010.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Veřejnoprávní smlouvy
Ochrana osobních údajů v knihovnách
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Název školy: Základní škola Městec Králové
Seriály v Souborném katalogu ČR
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Název školy: Základní škola Městec Králové
ORCID - Open Research and Contributor ID
NAUKA O PODNIKU II Účetní závěrka.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Digitalizace a rozvolnění agendy řidičských průkazů
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
GetInfo
Prezentace OBD Orientace běžného uživatele v prostředí osobní bibliografické databáze.
Transkript prezentace:

Bodový systém Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník

Popis systému, zdůvodnění potřebnosti Databáze řidičů ČR Databáze řidičů ČR veškeré osobní údaje (jméno, příjmení, adresa …) veškeré osobní údaje (jméno, příjmení, adresa …) záznamy o přestupcích a pokutách záznamy o přestupcích a pokutách záznamy o počtu odebraných bodů záznamy o počtu odebraných bodů záznamy o dalších přestupcích či prohřešcích vůči zákonu záznamy o dalších přestupcích či prohřešcích vůči zákonu Usnadnění a zkvalitnění práce policii ČR Usnadnění a zkvalitnění práce policii ČR snazší evidence a orientace snazší evidence a orientace jednotná databáze – propojená, vše pohromadě jednotná databáze – propojená, vše pohromadě přehlednost přehlednost

Pro koho je systém určen Systém je určen pro policii ČR Systém je určen pro policii ČR policejní úředníky policejní úředníky policisty (dopravní policie, zásahové jednotky, strážníky …) policisty (dopravní policie, zásahové jednotky, strážníky …) NE pro veřejnost NE pro veřejnost

Předmětná oblast Databáze všech řidičů Databáze všech řidičů obsahuje veškeré údaje o všech řidičích obsahuje veškeré údaje o všech řidičích jak o těch co se dopustili přestupku, tak o těch co se přestupku nedopustili jak o těch co se dopustili přestupku, tak o těch co se přestupku nedopustili evidence bodů řidičů evidence bodů řidičů evidence závazků řidičů vůči policii ČR evidence závazků řidičů vůči policii ČR ….. …..

O jaká data se jedná a jejich typ Jaká data Jaká data osobní údaje osobní údaje jméno, příjmení, titul, rodinný stav, bydliště, záznamy o přímých příbuzných … jméno, příjmení, titul, rodinný stav, bydliště, záznamy o přímých příbuzných … údaje o řidičském oprávnění údaje o řidičském oprávnění kdy bylo vystaveno, doba platnosti, rozsah řidičského oprávnění … kdy bylo vystaveno, doba platnosti, rozsah řidičského oprávnění … stav bodů stav bodů kolik bodů již bylo odebráno, kolik vráceno … kolik bodů již bylo odebráno, kolik vráceno … prohřešky prohřešky výčet veškerých doposud spáchaných přestupků, nesplacené dluhy … výčet veškerých doposud spáchaných přestupků, nesplacené dluhy … Typ dat Typ dat text, čísla, data text, čísla, data

Kde jsou data uložena V centrální databázi policie ČR V centrální databázi policie ČR

Funkce a procesy Systém umožňuje Systém umožňuje vyhledávání v DB podle jednotlivých položek vyhledávání v DB podle jednotlivých položek editace dat editace dat přidávání dat přidávání dat mazání dat mazání dat

Dynamická vs. statická data Statická Statická veškerá osobní data a data o řidičském oprávnění jsou téměř statická (jméno, příjmení, datum platnosti řidičského oprávnění …). Mění se jen velmi zřídka veškerá osobní data a data o řidičském oprávnění jsou téměř statická (jméno, příjmení, datum platnosti řidičského oprávnění …). Mění se jen velmi zřídka Dynamická Dynamická Nejdynamičtěji se mění data o spáchaných přestupcích, dlužných částkách a stavu bodů … Nejdynamičtěji se mění data o spáchaných přestupcích, dlužných částkách a stavu bodů …

Stupeň ochrany Nejvyšší možný !!! Nejvyšší možný !!! osobní údaje – Zákon o ochraně osobních údajů 101/2000 Sb. osobní údaje – Zákon o ochraně osobních údajů 101/2000 Sb.

Správce systému Kryštof Dibusz Kryštof Dibusz Kontakt: Kontakt: VŠCHT Praha VŠCHT Praha Laboratoř Informatiky a Chemie Laboratoř Informatiky a Chemie