ATOMOVÁ,VODNÍ,VĚTRNÁ, SLUNEČNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Advertisements

Fyzika Ekologie ©2008 (PowerPoint) Petra Křenová, Jirka Juřena a Lukáš Gottwald™
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
Fyzika jinak Aneb Škola hrou
Zpracovaly:Klára Hamplová Barbora Šťastná
MĚSÍC.
Druhá část zkrácené presetace Instalace foto-voltaických panelů na střechu školy 1/7 Nejprve bylo vybráno místo s nejlepším slunečním svitem…..
Směry rozvoje Obnovitelných zdrojů energie a jejich technologie Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL Koberovy
Sluneční elektrárna.
Nejsilnější jaderné zbraně představují obří ničivou hrozbu. Již testovací exploze první z nich měla podstatně větší sílu, nežli veškerá munice použitá.
Registrační číslo projektu
JADERNÁ ELEKTRÁRNA.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
Jaderná energie Atomová jádra Jaderné reakce Radioaktivita
Jaderné elektrárny Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Černobyl Jiří Ludačka.
HAVÁRIE JADERNÝCH ELEKTRÁREN
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Elektrická energie.
Jaderné elektrárny Vypracoval: Matěj Kolář Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Jaderná energie Radioaktivita.
Malárie Jedna z nejobávanějších tropických nemocí.
Jaderná energie.
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Fyzika Elektrárny.
Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie. OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Zdroje energie v ČR a koncepce energetiky do budoucnosti Vypracoval: Michal Zelenský.
Vodní Elektrárny.
Technická specifika využití solární energie. Solární energie b ekologicky „čistá“ forma energie b roční dopadající energie kWh/m 2 b celková.
Atomy Každé těleso je tvořeno malými, které se nedají dělit, nazýváme je atomy Látky jednoduché nazíváme prvky Látky složené nazýváme sloučeniny Při spojování.
Záření alfa a beta Vznikají při radioaktivním rozpadu některých jader.
Využití energie Slunce
Výroba elektrické energie - obecná část
Solární energie A její využití.
Alternativní Zdroje Energie Autoři: Jiří Preclík Pavel Kopáček Emil Pišta : VII. D třída: VII. D.
její znečištění a důsledky
ČERNOBYLSÁ HAVÁRIE OČIMA MLÁDEŽE
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Jaderné reaktory Pavel Tvrdík, Oktáva Jaderný reaktor Jaderný reaktor je zařízení, ve kterém probíhá řetězová jaderná reakce, kterou lze kontrolovat.
Elektrárny VY_32_INOVACE_2A_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Energie III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Richard Dlouhý. Druhy elektráren  Vodní  Solární  Jaderná  Větrná  Tepelná  Geotermální Tyto elektrárny vytvářejí elektrickou energii.
1 JE – jaderne elektrarny JE – Jaderné elektrárny 2 1 DDZ, rozdělení elektráren, Princip výroby elektřiny, 2 Objev elektronu, Historie JE.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_31_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Škodlivé účinky.
Radioaktivita. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Obnovitelné zdroje energie, jsou zdroje, které mají schopnost se částečně nebo úplně obnovovat.(samy nebo za pomoci člověka)
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Bc. Michael RADIMERSKÝ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_32_ HAVÁRIE V JADERNÉ ELEKTRÁRNĚ ČERNOBYL.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOUNY, PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_18_TYPY.
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_08_Člověk a energie
Vliv radiace na člověka
Záření – radiace Druh vlnění - šíření energie prostorem
Jednotky času Kalendář
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Ing. Renata Kremlicová NÁZEV: Rozvodná el. síť TÉMATICKÝ CELEK: Elektromagnetické.
Druhy elektráren Výroba a přenos elektrické energie Název školy
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
PŘEVODY JEDNOTEK ČASU 60 minut 60 sekund 1 hodina 1 minuta 1 h 1 min
Obnovitelné zdroje energie a blízká budoucnost
Výroba elektrické energie - obecná část
Transkript prezentace:

ATOMOVÁ,VODNÍ,VĚTRNÁ, SLUNEČNÍ Elektrická energie ATOMOVÁ,VODNÍ,VĚTRNÁ, SLUNEČNÍ

Černobyl

Takhle nějak vypadal!?

Dne 26.dubna roku 1986 v 1 hodinu 23 minut elektrárna vybuchla!!!!

Následky na OZÁŘENÍ!!!! Nemoci z ozáření Při jaderném výbuchu se uplatňuje tzv. okamžité záření neutronů (během 10-6 sekundy). Potom následuje počáteční gama záření (během prvních 10 sekund). Epicentrum výbuchu a radioaktivní mrak jsou zdrojem reziduálního záření. Záření na člověka působí jako stresor. Při velkém ozáření (několik desítek sievertů) dochází k velkým změnám v mozku a k těžké poruše vědomí. Silně postižená je i trávicí soustava. Ozářený umírá během několika hodin. Při středním ozáření (jednotky sievertů) dochází u ozářeného k vodnatým průjmům s příměsí krve, zvracení, k dehydrataci a ledvinovému selhání. Ozářený obvykle umírá 1.-2. týdny po ozáření. Slabší ozáření postižený zpravidla přežívá - trpí však krvácivým syndromem a anémií.  

Tahle prezentace poukazuje jaké jsou následky z ozáření radiací!!! Výbuch jaderné elektrárny sice není tak častý, ale nebezpečné je skladování radiačního odpadu!!!!!!

To byl první důvod proč nevyrábět elektřinu jaderným způsobem!!!! Raději se přikloním k větrné, vodní a sluneční elektrárně, protože nedevastují tolik spíš skoro vůbec okolí a nehrozí jaderný výbuch, ozáření radiací a mají obnovitelné zdroje!!!!!!!!!!

Vodní elektrárna DLOUHÉ STRANĚ

Dlouhé Stráně uvnitř

Pohled na PRADĚD z Dlouhých Strání

Vodní nádrž Dlouhé Stráně

Větrná elektrárna U nás nejsou žádné významné místa!

Trup sloupu větrné elektrárny

Sluneční elektrárna Lze nainstalovat skoro všude nejlíp někde na poušti v tropech kde svítí pořad slunce ale muže být i u nás.

Instalace solárních panelu

Takhle vypadá elektrárna se solárními panely

A takhle zase na domě!!

Tohle je vše co mě napadlo! Hlavě tahle prezentace poukazuje na to, že by jsme měli stavět spíš VODNÍ, VĚTRNÉ A SLUNEČNÍ ELEKTRÁRNY! Nedevastují tolik přírodu a jsou bezpečné!!!!!!!

Chyby ignorujte,jsem začátečník a nápad mě napadl když jsem se díval do kalendáře na den 26.dubna vzpomněl jsem si ze ten den vybouchl ČERNOBYL!!!!!