Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie. OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie. OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje."— Transkript prezentace:

1 Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie

2 OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje

3 Těžba uhlí v hlubinném dole Uhlí vzniklo z pravěkých rostlin Ropa vznikla z pravěkých organismů Člověk získává energii z potravy Z ropy se vyrábí pohonné látky Použití uhlí při výrobě el. energie Elektrické spotřebiče Slunce – základ energie na Zemi

4 Zdroje energie Energii Energii nemůžeme vytvořit, ani zničit Můžeme Můžeme ji jen přeměnit na jiný druh Hlavní zdroje: 1.Tepelné 1.Tepelné elektrárny 2.Jaderné 2.Jaderné elektrárny 3.Vodní 3.Vodní elektrárny Větrná elektrárna – malý, ale obnovitelná zdroj elektrické energie. Lze využít i sluneční svit. Stále stoupá spotřeba elektrické energie. Velká část je z vyčerpatelných zdrojů (např. uhlí, ropa, zemní plyn...)

5 POUŽITÉ ZDROJE  Kholová H. Přírodověda pro pátý ročník – Člověk a technika. Praha: Alter, 1997. 48 s.  [cit. 2011-8-26]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sun920607.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sun920607.jpg  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:J%C3%ADdlo_v_Zoo_Praha.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:J%C3%ADdlo_v_Zoo_Praha.jpg  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sanok,_skanzen,_expozice_pr%C5%AF myslu,_t%C4%9B%C5%BEba_ropy_III.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sanok,_skanzen,_expozice_pr%C5%AF myslu,_t%C4%9B%C5%BEba_ropy_III.jpg  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mazda_6_Kombi_front_20071025.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mazda_6_Kombi_front_20071025.jpg  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prales_Stu%C5%BEica.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prales_Stu%C5%BEica.jpg  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:D%C5%AFl_9._kv%C4%9Bten_(5).JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:D%C5%AFl_9._kv%C4%9Bten_(5).JPG  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Elektrownia_Rybnik.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Elektrownia_Rybnik.jpg  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:V%C4%9Btrn%C3%A1_elektr%C3%A1r na.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:V%C4%9Btrn%C3%A1_elektr%C3%A1r na.JPG


Stáhnout ppt "Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie. OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje."

Podobné prezentace


Reklamy Google