Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nejsilnější jaderné zbraně představují obří ničivou hrozbu. Již testovací exploze první z nich měla podstatně větší sílu, nežli veškerá munice použitá.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nejsilnější jaderné zbraně představují obří ničivou hrozbu. Již testovací exploze první z nich měla podstatně větší sílu, nežli veškerá munice použitá."— Transkript prezentace:

1

2 Nejsilnější jaderné zbraně představují obří ničivou hrozbu. Již testovací exploze první z nich měla podstatně větší sílu, nežli veškerá munice použitá v obou světových válkách ve dvacátém století dohromady.

3

4 V okamžiku se uvolni ohromné množství energie, která zbytek nepatrném nálože odpaří a promění v ideální plazma o teplotě několika milionu kelvinu. Toto se navenek projevuje jako nesmírně jasná, krásná a rozpínající se koule ohně, šířící kolem sebe tlakovou vlnu ničící vše živé i neživé a zametající zemsky povrch.

5 Tlakovou vlnu předchází vlna světelná a tepelná, které trvají několik sekund a způsobují oslepnuti a až smrtelné popáleni nechráněných osob. Jsou provázeny radiovým zářením, zářením gama a neutrony.

6 Rádiový a magneticky impuls působí poškozeni elektroniky, radiační vlna působí silné ionizace, čímž se narušuje struktura např. živé tkáně a dochází k poškození živých organismu, v konečném důsledku vždy smrtelného. Sekundárním důsledkem jaderného výbuchu je radioaktivní zamoření rozsáhlého prostoru.

7


Stáhnout ppt "Nejsilnější jaderné zbraně představují obří ničivou hrozbu. Již testovací exploze první z nich měla podstatně větší sílu, nežli veškerá munice použitá."

Podobné prezentace


Reklamy Google