Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obnovitelné zdroje energie, jsou zdroje, které mají schopnost se částečně nebo úplně obnovovat.(samy nebo za pomoci člověka)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obnovitelné zdroje energie, jsou zdroje, které mají schopnost se částečně nebo úplně obnovovat.(samy nebo za pomoci člověka)"— Transkript prezentace:

1

2 Obnovitelné zdroje energie, jsou zdroje, které mají schopnost se částečně nebo úplně obnovovat.(samy nebo za pomoci člověka)

3 Větrné elektrárny vyrábějí elektrickou energii přeměnou z větrné (kinetické) energie. Elektrárna je obvykle tvořena vysokým sloupem, na jehož vrcholu je umístěna hřídel s větrným kolem nebo vrtulí. Proudící vzduch (vítr) působí na lopatky kola nebo vrtule, čímž kolo nebo vrtuli roztáčí. Na hřídeli je připojený elektrický generátor, který vyrábí elektrickou energii.

4

5

6

7 LEGENDA

8

9 Podle webu http://www.stop-vetrnikum.webz.cz/index.php : Výzkumy ve Velké Británii dokládají, že lidé, žijící do vzdálenosti zhruba jedné míle (1,524 km) od VTE, velmi často trpí bolestmi hlavy, nevolností, nespavostí, závratěmi, bušením srdce, hučením v uších, podrážděností, sníženou schopností koncentrace, stresem a depresemi způsobenými rušivými účinky optických efektů a zejména pak větrnou elektrárnou produkovaným na lidské tělo.


Stáhnout ppt "Obnovitelné zdroje energie, jsou zdroje, které mají schopnost se částečně nebo úplně obnovovat.(samy nebo za pomoci člověka)"

Podobné prezentace


Reklamy Google