EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Aktuální stav projektu Digitální mapa veřejné správy
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Základní registry veřejné správy
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Digitální mapa Prahy.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Marek Mihola fast10.vsb.cz/mihola/vyuka_is.htm
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Seminární práce z předmětu SIPOL
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Digitální mapa veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Pavel Bureš, Eva Kubátová Konference 3IN e-governmentu, Brno, říjen 2009.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
ZÁKON O REGISTRU GEOGRAFICKÝCH INFORMACÍ & NOVÁ KONCEPCE ÚPP VE STAVEBNÍM ZÁKONU odpovídající smyslu VZSZ ÚP, schváleného Usnesení vlády ze dne 20. června.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Transkript prezentace:

eGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS

eGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 2 Typové projekty DMVS

eGovernment Účelová katastrální mapa Digitální podklad vytvořený účelově pro potřeby územního plánování, životního prostředí, památkové péče a dopravy, především jako referenční podklad pro digitální tématické datové sady. Digitální podklad s přesností identifikace parcelního čísla, který lze za pomoci informačních technologií propojit s databází ISKN ČÚZK, kde je možné identifikovat také další popisné informace výměru, vlastnické vztahy - číslo listu vlastnictví, vlastníky parcel, druh pozemků atd. Cílem ÚKM je vytvořit mapové dílo, které bude na přechodnou dobu (do roku 2015) využívané jako mapový podklad pro práci s geografickými informačními systémy, při tvorbě digitálních dat apod. Aktualizaci ÚKM provádí Kraj. Po spuštění RUIAN bude ÚKM aktualizována průběžně činností katastrálních úřadů. Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 3

eGovernment Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP Cílem Projektu je zefektivnit činnost úřadů veřejné správy, snížit finanční nároky na chod administrativy a zajistit transparentní výkon veřejné správy a přiblížit výstupy veřejné zprávy v oblasti územního plánovaní všem občanům. Bude vytvořeno jednotného prostředí pro ukládání, publikování a sdílení informací a digitálních dat v elektronické podobě pro potřebu územního plánování. Vytvoří se datový sklad údajů o území pro potřeby vytvoření ÚAP kraje a ÚAP ORP v rámci kraje, bude využita Databáze pasportů údajů o území pro evidenci pasportů údajů o území v rámci ÚAP bude dostupný metainformační systém pro evidenci metadat. Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 4

eGovernment Jednotná digitální technická mapa Cílem projektu je vytvoření jednotné digitální technické mapy Moravskoslezského kraje, čímž dojde k zefektivnění činnosti úřadů veřejné správy, snížení finančních nároků na chod administrativy a zajištění transparentního výkonu veřejné správy, tj. dosažení úspory času při zajišťování podkladů pro rozhodování na úrovni obcí a kraje, respektive nákladů na pořízení případných kopií, umožnění efektivní přípravy rozvojových koncepcí, investičních záměrů a výrazné omezení duplicitních nákladů na aktualizaci DTM v území. Cílová skupina: Státní správa (stavební úřady, orgány ochrany životního prostředí, orgány státní správy na úseku dopravy, integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje); Samospráva; Veřejnost (developer,občan, investor). Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 5

eGovernment Základní problémy typových projektů DMVS DTM Nalezení udržitelného finančního modelu provozní fáze projektu, tj. zajištění spolufinancování obcemi a správci TI. Nepodaří-li se tento finanční model najít, projekt realizován nebude. ÚAP V základním rozsahu sledovaných jevů dle přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2006 Sb. hradí náklady provozní fáze kraj. Dojde-li k dohodě mezi krajem a ORP kraje o spolufinancování provozní fáze, je možno rozsah sledovaných jevů rozšířit. Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 6

eGovernment Projekt DMVS v MSK Vytvoření týmu na úrovni Moravskoslezského kraje a ORP pro řešení projektu DMVS, případně se subtýmy projednotlivé typové projekty. Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 7

eGovernment Projekt DMVS DĚKUJI ZA POZORNOST Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 8