František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2013 Rockový svět –
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Žánry elektronické hudby
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
GENESIS.
Markéta Jelínková PC_ák 2013
Něco o nich První zakladatelé této nu-metalové skupiny jsou Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Bydleli poměrně blízko sebe v Agoura Hills,
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
Linkin Park.
Nyní má kapela čtyři členy.
Vývoj populární hudby ve světě v letech
HUDEBNÍ STYLY, KTERÉ ZAZNÍ NA VÝCHOVNÝCH KONCERTECH
Guns N´Roses.
VYPRACOVAL: Filip Olejník
Klára Motlíčková, KVARTA
Americká hudba Petra Kloudová.
Populární hudba ve světě v letech
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vybral jsem si tuto prezentaci, protože se mi tato kapela libi a je to muj styl hudby..Podle me jedna z nejlepsich kapel a hodne znama... Něco jsem nachystal.
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
hrající široké spektrum žánrů pro pobavení posluchačů každého věku
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Street Dance.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Rap Tereza Janderková.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Funk Denisa Zouharová.
Tato skupina vznikla v roce 2006 František Soukup – skladba, text, produkce, klávesy Jakub Prachař – skladba, text, kytara Vojtěch Dyk – zpěv Jan Maxián.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Blues Richard Malý.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Čechomor.
Hudba.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Disco Barbora Králová.
Příprava na hodinu ICT Téma: práce s MS PowerPoint
Keňa a její hudba Veronika Karasová.
Blahová Pavlína, Kvarta
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
ART ROCK JAZZ ROCK HARD ROCK PUNK ROCK poslechový test zpíváme a hrajeme ROCK PODŽÁNRY.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_13_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : 90. LÉTA V ČESKÉ.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA Pojem populární a rocková hudba.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
K-Pop.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Vznik Hard-rock bez blues Metal není hard-rock
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Eliška Židlická, kvarta
Skrillex Eminem Stránky o Skrillex Stránky o Eminem Klip.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Funk Vítek Veverka Kvarta.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Michal Brabec.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Heavy metal léta Ramones Heavy metal (zkráceně rovněž „metal“) je druh hudby, [1] který se jako vymezený hudební styl objevil na přelomu 60. let.
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
Our Last Night Post-hardcorová hudební skupina. O skupině Our Last Night je Americká hudební skupina Založena roku 2004 Skupina je stále aktivní, d ě.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Transkript prezentace:

František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved. METAL František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved. ©

CO JE METAL? Je to druh hudby objevený na přelomu 60. a 70. let ve Velké Británii a Spojených státech. Vznikl kombinací rocku a blues Charakteristický elektrickými kytarami a bicími a také hlasitým a zkresleným zvukem Opírá se hlavně o zkreslený zvuk kytar a kytarové motivy zvané „riffy“

DRUHY METALU Existuje mnoho druhů metalu, například jsou to: Trash metal Death metal Power metal Doom a Gothic metal Black metal White metal Nu-metal Alternativ metal

Nu-metal Je to styl, který vznikl v polovině 90. let Kombinuje prvky grunge, elektronické hudby, hardcore punku, hip hopu, thrash metalu atd. Základní složení je: elektrická kytara, basová kytara, bicí, vokály, (klávesy, alternativní nástroje) Známými Nu-metalovými kapelami jsou např. Slipknot nebo ač jsou tak neradi označováni System of a Down

SLIPKNOT - členové Corey Taylor – zpěv Mick Thomson – kytara Jim Root – kytara Sid Wilson – DJ Shawn Crahan - perkuse,doprovodný zpěv Chris Fehn - perkuse, vokály Donnie Steele - baskytara (pouze pro tour) Craig „133“ Jones - samply Alessandro Venturella - baskytara - oficiální člen kapely Jay Weinberg - bicí - oficiální člen kapely

SLIPKNOT - informace Založena 1995 Shawnem Crahanem a Paulem Greyem (zesnulý basista) v Los Angles Postupně nabírala nově členy V roce 1996 vydáno první album s názvem „Mate Feed Kill Repeat“ Kapela se začala prosazovat a v roce 1999 vydali své druhé album s názvem „Slipknot“, které se velmi rychle stalo platinovým Kapela je typická nošením šílených kostýmů a masek Ukázka:

SYSTEM OF A DOWN - členové Serj Tankian – zpěv, klávesy, doprovodná kytara Daron Malakian – kytara, zpěv Shavo Odadjian – baskytara John Dolmayan – bicí Bývalý člen: Andy Khachaturian – bicí

SYSTEM OF A DOWN - informace Založena 1995 Serjem Tankianem a Daronem Malakainem v Los Angels (stejně jako Slipknot) V roce 1997 dostala získala kapela své konečné složení V roce 1998 vydáno první album s názvem „System of a Down “ V roce 2001 vydali své druhé album s názvem „Toxicity“, které se v Americe vyhouplo na 1. příčku a v Británii na 13. Album bylo oceněno čtyřmi platinovými deskami Kapela neuznává, že její žánr je nu-metal, nic méně je do této rubriky často zařazována Jelikož je tato kapela moje nejoblíbenější, dovolil jsem si zpracovat ukázku v trošku jiné formě na dalším slidu. Ukázka se jmenuje „Pizza Pie“ což již vystvětluje mnohé z nadcházejícího poněkud nepochopitelného slidu. :-) (Stačí pouze překliknout šipkou na další stránku – skladba se spustí automaticky)

UKÁZKA THERAPY!!!

ODKAZY http://systemofadown.com http://systemofadown.cz/ http://wiki.org/system_of_a_down/ https://cs.wikipedia.org/wiki/Slipknot https://cs.wikipedia.org/wiki/Nu_metal https://cs.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal My own head...