Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Žánry elektronické hudby

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Žánry elektronické hudby"— Transkript prezentace:

1 Žánry elektronické hudby
Zpracoval: Lukáš Indrák 9.A ZŠ a MŠ, Brno Horníkova 1

2 Obsah Úvod Porovnání rychlosti Závěr Použité informační zdroje Trance
Tekno Drum and bass Hardstyle Jungle Porovnání rychlosti Závěr Použité informační zdroje

3 1. Úvod Elektronická hudba je volný termín pro hudbu, vytvářenou elektronickými nástroji, tedy zdroji zvuku, které disponují elektronickými součástmi, např.Theremin, syntetizér, sampler, počítač, apod. Nástroje elektromechanické jako je elektrická kytara sem nepatří.

4 1. Trance Trance bývá popisován jako melodický styl s více či méně volnou formou vycházející z kombinace techna a housu. Opakující se základní motiv se během skladby zároveň rozvíjí ve mnohovrstevnatou melodii. Bicí mohou být rázné, ale není jim kladena taková důležitost, jako např. u drum'n'bassu nebo techna.

5 2. Tekno Freetekno je název pro hudební styl a s ním spojenou scénu.
Hudebně je freetekno undergroundová odnož techna, má velký "zkreslený" basový rytmus, který se pohybuje v rozmezí 170 a 200 BPM.

6 3. Drum and bass Drum’n’Bass je hudební styl elektronické hudby vzniklý na počátku 90. let 20. století. Pro tento styl jsou charakteristické převážně instrumentální skladby, založené na výrazné basové lince spolu s bicími – od toho se odvíjí i původ jména stylu – anglicky Drum’n’Bass = buben a basy (basová linka).

7 4. Hardstyle Hardstyle (někdy také hardbass) je subžánr trance, se vztahem k hard trance. Vyznačuje zejména se zejména agresivnějšími smyčkami s hutnými basy, breakdowny a melodiemi. Průměrné tempo je mezi 140 a 150 bpm.

8 5. Jungle Strukturu Jungle tvoří zrychlený, často vrstvený breakbeat, silná melodická (nejčastěji syntetická) Reggae basa a divoké syntezátorové staccato, to vše doplněno Raggamuffin vokálem či nejrůznějším samplováním.

9 2. Porovnání rychlosti Žánr Rychlost bpm Trance 120-135bpm Tekno
Drum and bass bpm Hardstyle bpm Jungle bpm

10 3. Závěr Lidé by měli vědět že existuje více než jeden styl elektronické hudby.

11 4. Použité informační zdroje


Stáhnout ppt "Žánry elektronické hudby"

Podobné prezentace


Reklamy Google