Pěstovaná hlíva ústřičná

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Advertisements

Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…
Houbový koláč s parmezánem
Houby na másle se strouhanou houstičkou…. 1. Nádivka se smrži - postup A)
Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projektový den - vaření
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Houbohubky na startu. Houbohubky - pokračování Houbohubky a zálivka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Pokrmy z těstovin.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. ročník
Charakteristika, dělení, technologické úpravy a tipy na přípravu
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Romština a komunikace I.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Hovězí vnitřnosti žáludky.
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
19.1 Rozmanitost přírody - HOUBY
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Smrže vysoké a nádivka 2x jinak
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Guláše z jatečného masa
Strava při zánětu jater
Příprava vepřových vnitřností
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Lasaně zapečené se zeleninou
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Houby a ryby… Místo pro snímek směsi hub…. Připravené suroviny poskládejte do pekáčku…
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Omáčky.
BE soup 1 Slepičí s těstovinou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Bramborová s paprikou 10,60 Kč / 16,- Kč Pondělí.
Koření.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
POCHUTINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: pochutiny, charakteristika, dělení, koření Autor:
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 16 Název.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo: CZ.1.07/1.1.26/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: HOUBY
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Příprava drůbeže vařením, dušením
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Transkript prezentace:

Pěstovaná hlíva ústřičná

Hlíva jako ovar…

Hlíva jako „ovaR“ Suroviny: Čerstvá pěstovaná hlíva, kuličky nového koření a černého pepře, bobkový list, sůl, voda Postup: Koření vložte do vody pod pařník na knedlíky a přiveďte do mírného varu. Na pařník rozložte lupeny vzhůru klobouky hlívy, osolte je do lupenů, přiklopte a ponechejte v páře 8-10 minut, až houby změknou a provoní kořením. *Houbový ovar podávejte na předehřátém talíři, s hořčici, případně s nastrouhaným křenem či zakápnutý citrónovou šťávou… Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2010

Hlíva jako „Obrácená Dršťkovka“…

Hlíva jako „obrácená Dršťkovka“ Suroviny: Čerstvá pěstovaná hlíva, špek, cibule, česnek, sladká mletá paprika, směs jarní zeleniny, sádlová jíška, sůl, mletý černý pepř, majoránka Postup: Na špeku nechejte zpěnit pokrájenou cibuli se zaprášenou paprikou, přidejte utřený česnek, najemno pokrájené třeně hlívy a směs zeleniny, promíchejte, osolte, zalijte vodou a přiklopené čtvrthodinku povařte. Přidejte sádlovou jíšku, míchejte a nechejte provařit další čtvrthodinku. Teprve v závěru vmíchejte do polévky na hřebínky pokrájené houby, opepřete, přidejte majoránku a po pěti minutách podávejte. Houby zůstanou křupavé na skousnutí, neztrácejí na své hodnotě dlouhým varem a ponechají si charakteristickou houbovou chuť a vůni. *Takto ale upravujte jen čerstvé pěstované houby, nikoli houby z lesa! Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2010