Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…"— Transkript prezentace:

1 Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…

2 Houby dobře očistěte…

3 Připravte si základní suroviny…

4 Otázka třeňů… Otázka třeňů…

5 Kopr a houby… Kopr a houby…

6 Myslete na všechno…

7 Houby nejprve poduste… Houby nejprve poduste…

8 Pak podlijte vývarem… Pak podlijte vývarem…

9 Ještě smetanu a nakonec kopr… Ještě smetanu a nakonec kopr…

10 Dopřejte si… Dopřejte si…

11 Kačenky v zakysané smetaně Suroviny: Suroviny: Houby, zakysaná smetana, čerstvý kopr, máslo, bujónová kostka, sůl Houby, zakysaná smetana, čerstvý kopr, máslo, bujónová kostka, sůl Postup: Postup: Kačenky očistěte a oddělte kloboučky od třeňů. Třeně pokrájejte Kačenky očistěte a oddělte kloboučky od třeňů. Třeně pokrájejte na kolečka. Zvlášť si připravte bujón, jemně pokrájený kopr a dohladka vymíchanou smetanu. Houby poduste na másle, podlijte bujónem, míchejte a vývar zredukujte na polovinu. Vmíchejte smetanu, přisypte kopr a krátce prohřejte. Solte až podle výsledné potřeby… na kolečka. Zvlášť si připravte bujón, jemně pokrájený kopr a dohladka vymíchanou smetanu. Houby poduste na másle, podlijte bujónem, míchejte a vývar zredukujte na polovinu. Vmíchejte smetanu, přisypte kopr a krátce prohřejte. Solte až podle výsledné potřeby… Pro labužníky: Pro labužníky: Spolu se smetanou přidejte hrst umletých vlašských ořechů Spolu se smetanou přidejte hrst umletých vlašských ořechů Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011 Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011


Stáhnout ppt "Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…"

Podobné prezentace


Reklamy Google