Střední škola obchodu, služeb a řemesel a jazyková škola s právem SJZ Tábor Projekt OP VK Studijní a informační centrum školy PhDr. Daniela Novotná, SŠ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační gramotnost na středních školách
Advertisements

Web pro školní knihovny, pomoc nejen virtuální
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Portál jihočeských knihoven Jihočeská vědecká knihovna PhDr. Zuzana Hájková
Informační vzdělávání uživatelů Co je nového?. Vznik sekce IVU při SDRUKu Přehled aktivit Přehled aktivit Odborné semináře Brno – duben 2010 Brno – duben.
Knihovny současnosti, České Budějovice, 13. –
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Ústav pedagogických věd
Úřad práce v Jihlavě Informační poradenské středisko
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Institut Celoživotního Vzdělávání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ICT nebo Informatika? Mgr. Jan Berki, Ph.D.
Pracovní skupina Vzdělávání
Přednáška Jan Dvořák.
Struktura a plán semestru
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Kdo jsme ? Největší odborná zemědělská knihovna v ČR
Školní knihovny součástí krajského systému knihoven (?)
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Věková struktura pedagogů středních škol V Jihočeském kraji
Konference projektu SRP pro Plzeňský a Karlovarský kraj
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Europass – dodatek k osvědčení
Transkript prezentace:

Střední škola obchodu, služeb a řemesel a jazyková škola s právem SJZ Tábor Projekt OP VK Studijní a informační centrum školy PhDr. Daniela Novotná, SŠ obchodu, služeb a řemesel Tábor PhDr. Zuzana Hájková, SVK Č. Budějovice

Kdo jsme my?

zavedení systematické výchovy informační gramotnosti žáků v složitých podmínkách střední školy integrující –učební obory –maturitní obory –nástavbové obory –jazykovou školu –konzultační středisko Slezské univerzity v Opavě Cíl projektu

vybudování studijního a informačního centra školy vytvoření uceleného systém u lekcí knihovnicko- informatické výchovy pro jednotlivé obory Realizace projektu

Maturitní obory 1 ročník = 3 lekce Ekonomika a podnikání 4 ročníky = 12 lekc í Veřejnosprávní činnost Hotelnictví Výuční obory3 ročníky = 9 lekc í Autoelektrikář Kuchař Rozvržení do lekcí podle počtu ročníků jednotlivých oborů

Nutnost specifikace na obor? Co očekáváme od absolventa oboru – literární znalosti (národní obrození, …) Účetní, provozní v hotelu, automechanik,kuchař…

přístupnost názornost atraktivita pro danou věkovou kategorii Podmíněno týmovou prací specialistů z různých oborů knihovník, informatik (ICT), učitel odborných předmětů, mistr odborného výcviku, tvůrce pracovních listů, grafik Oponentské řízení - zhodnocení dvěma oponenty po stránce knihovnicko-informatické po stránce pedagogické Předpoklad úspěšnosti

45 minut: Ca 15 min úvodní prezentace informatické lekce Ca 20 min. samostatná práce studentů s pracovními listy (ty dostanou před prezentací, doplňovány po celou dobu studia) 10 minut – shrnutí, vyhodnoceni Všechny výstupy budou přístupné veřejnosti Struktura lekce

Úkol – společně připravit koncept prezentace a ve skupinách navrhnout část pracovního listu pro 1. ročník oboru hotelnictví minut A teď …

informace dokument knihovna vyhledávání Kde ji najít? Kde je najít? Jak je najít?

Co by se student 1. ročníku měl dozvědět? Informace Dokument Knihovna Vyhledávání

Připravit pracovní listy pro stejný obor – 1. ročník hotelnictví Stanovit: formy výuky (práce ve skupině, ve dvojicích, samostatně? ) Metody: dotazník, formulář, otázkový diagram, rešerše Připravit 2-3 úkoly do pracovních listů, navazujících na informace v prezentaci, týkajících se oboru Příklady prac. listů k dispozici Co tedy dělat?

Koho máme před sebou? Představa …

Koho máme před sebou? Realita …

A co si myslí …

PhDr. Daniela Novotná SŠ obchodu, služeb a řemesel Tábor PhDr. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna Č. Budějovice