1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Komunitární program PROGRESS
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Gender Budgeting in practice Komunitární program VP Ústí nad Labem
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) – osa Mikrofinancování/sociální podnikání Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
ROP JV – informace o novém programovém období
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Pracovní setkání středních škol
Komunitární program PROGRESS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie

2 Zaměstnanost Sociální ochrana a začleňování Pracovní podmínky Boj proti diskriminaci Rovnost žen a mužů Finanční rámec komunitárního programu PROGRESS? € Na co je komunitární program PROGRESS zaměřen?

3 Kdo může žádat o projekt z programu PROGRESS OBECNĚ: Státní, regionální a místní úřady Úřady práce Nevládní organizace Sociální partneři Univerzity a výzkumné ústavy Národní statistické úřady KONKRÉTNĚ: Oprávnění žadatelé jsou vždy uvedeni v příslušné výzvě Evropské komise

4 Kde hledat výzvy

5

6 Zásady pro předkládání projektů Jen „měkké aktivity“ Žádné investiční aktivity Žádné aktivity, které lze realizovat v rámci strukturálních fondů Vždy je nutné spolufinancování Kromě žadatele obvykle minimálně 2 partneři ze 2 států EU nebo EHP (dle výzvy EK)

7 Příklady financování Studie, obsahově spadající do některé ze sekcí programu Školení Konference a semináře – výměna „dobré praxe“ Vytváření mezinárodních sítí pro výměnu zkušeností v oblastech spadajících do jednotlivých sekcí programu Kampaně pro zvýšení povědomí veřejnosti o sociální politice a politice zaměstnanosti

8 Celková koordinace v ČR – odbor EU a mezinárodní spolupráce MPSV Metodické řízení Tvorba internetových stránek Propagace KP PROGRESS Vyhlašování veřejných zakázek na podporu KP PROGRESS Pomoc při zpracování návrhů projektů Pomoc při hledání partnerů Poskytování finančních prostředků na spolufinancování projektu

9 přečíst pečlivě text výzvy, zejména kritéria oprávněnosti a očekávané cíle připravit seznam dokumentů, které bude třeba předložit Evropské komisi spolu s návrhem projektu forma předložení (online: USB, CD-ROM, + listinná podoba) termín pro předložení Co je důležité

10 Jak napsat úspěšný projekt KONTEXT MAKRO předkladatel nebo partner soulad projektu se strategiemi EU soulad s politikami České republiky

11 Jak napsat úspěšný projekt MIKRO – projektová žádost – obsah obsah projektu musí být v souladu s požadavky výzvy Evropské komise uvést předchozí zkušenosti se zpracováním projektů či s účastí na jiných projektech (např. i ze strukturálních fondů) jako „přidanou hodnotu“ definovat jasně výstupy projektu definovat jasně indikátory pro dosažení výstupů

12 Jak napsat úspěšný projekt MIKRO – projektová žádost – rozpočet objem finančních prostředků Evropské unie vyčleněných na výzvu procento národního spolufinancování projektový tým (zaměstnanci, částečný/plný pracovní úvazek) cestovné a diety (respektovat limity stanovené Evropskou komisí) náklady na služby (překlady a tlumočení, publikace, internetové stránky, expertní vstupy, pronájmy, ubytování, stravování účastníků seminářů, workshopů a konferencí overheads

13 Čím vám může pomoci MPSV? INFORMACE KONZULTACE Viz kontakty níže SPOLUFINANCOVÁNÍ Metodika komunitárních programů, kapitola 4 Žádost o spolufinancování

14 Podpora spolufinancování Formou dotace z rozpočtu MPSV Příspěvek MPSV může činit až 100% spolufinancování Na příspěvek MPSV však není právní nárok O spolufinancování je třeba požádat MPSV včas

15 Poskytnutí národního spolufinancování z rozpočtu MPSV Průběh Žadatel zpracuje návrh projektu Žadatel předloží návrh projektu MPSV Návrh projektu je posouzen Stálou schvalovací komisí MPSV  neschválení : žadatel se může pokusit získat finanční prostředky z jiných zdrojů (vlastní zdroje, půjčka, úvěr)  schválení: 1) Příslib MPSV o poskytnutí spolufinancování 2) Předložení projektu žadatelem Evropské komisi (tj. AŽ PO schválení MPSV) : - schválení EK → vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace a převod spolufinancování z rozpočtu MPSV na účet žadatele - neschválení EK →

16 Kontaktní osoby KONZULTACE A METODICKÁ POMOC: Ing. Jitka Zukalová, odbor EU a mezinárodní spolupráce, tel

17 Projekty v sekci Zaměstnanost: Mgr. Iveta Gawelczyková, MPSV, odbor koncepcí trhu práce, oddělení aktivní politiky zaměstnanosti, tel.: Projekty v sekci Sociální ochrana a začleňování: Mgr. Stanislava Makovcová, MPSV, odbor sociálních služeb a sociálního začleňování, oddělení politiky sociálního začleňování, e- mail: tel.: Projekty v sekci Pracovní podmínky: Ing. Jaroslav Hlavín, MPSV, odbor služeb trhu práce, oddělení bezpečnosti práce, tel.: Projekty v sekci Boj proti diskriminaci: Mgr. Jakub Machačka, oddělení pro lidská práva, Úřad vlády, tel.: Projekty v sekci Rovnost žen a mužů: JUDr. Lucia Zachariášová, vedoucí oddělení rovnosti žen a mužů, Úřad vlády, tel.:

18 Děkuji za pozornost.