Projekt financovaný z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR Ohlédnutí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Ohlédnutí za obdobím 10/2010 – 3/2011
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Komplexní systém vzdělávání Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a.s.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Taktická příprava Michal Lehnert.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Management a rozvoj obcí
MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Teorie vzdělávání dospělých
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Personální strategie mezinárodní firmy
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společenská odpovědnost a školy
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Ekonomika malých a středních podniků
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Teorie vzdělávání dospělých
Didaktické metody Androdidaktika.
ROZVOJ INTELEKTUÁLNÍHO KAPITÁLU A VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Transkript prezentace:

Projekt financovaný z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR Ohlédnutí za obdobím 4/2012 – 9/2012 Konfucius „Pověz mi a zapomenu; ukaž mi a já si vzpomenu; ale nech mne se zúčastnit a já pochopím. “ Komplexní systém vzdělávání v Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Řízení projektu Financování: –Poskytnutá podpora celkem: ,00 Monitoring: –Odevzdána a a schválena 4. monitorovací zpráva Projektový tým: –Uskutečnilo se 6 schůzek projektového týmu

Vzdělávací aktivity duben září 2012 Manažerský mix – vrchní sestry Změny doporučených postupů dle Guidelliness 2005 Manažerský mix – staniční sestry E-learning - Kompresivní terapie

Manažerský mix – vrchní sestry

Zdravotničtí pracovníci  1 skupiny - 2 dny školení – 20 účastníků Obsah vzdělávání: –Komunikační strategie, pozitivní a negativní formulace. –Asertivní komunikace a její praktické využití, obrana proti manipulaci. –Jak se bránit výčitkám a obvinění. –Formy pozitivní i negativní zpětné vazby. –Praktické příklady komunikačních reakcí s využitím transakční analýzy. –Pravidla taktické výtky a pokárání. –Hodnotící rozhovor s méně pozitivním hodnocením zaměstnance. –Jak sdělit nesouhlas s názorem druhých a zachovat si autoritu. –Kritika nekvalitního pracovního výkonu. –Upozornění na nevhodné chování ke kolegům a klientům. –Konfrontace jednotlivce a týmu, konfrontace dvou protikladných názorů. –Význam vyjednávání v praxi. –Způsoby vyjednávání – tvrdé, měkké, principiální vyjednávání, kompetitivní, kooperativní, virtuální vyjednávání. –Vyjednávání dvou a více jednajících partnerů. –Osobnost vyjednávače a jeho znalosti. –Komunikační strategie ve vyjednávání, užitečné fráze při jednání. –Fáze vyjednávání (příprava na jednání, otevření jednání – kontaktní fáze, jádro jednání, proces přesvědčování, rozhodování - závěr jednání –Příprava na jednání, cíle, BATNA. –Informace o partnerovi v jednání a jejich zpracování. –Strategie a taktiky při vyjednávání. –Závěr jednání, realizace dohody ).

Manažerský mix – vrchní sestry Lektorská hodnocení –Účastníci se velmi zapojili do výuky a diskusí k projednávanému tématu –Vrchní sestry využily svých manažerských zkušenosti při zapojení do diskusí –Kvalitně pracovaly v případových studiích,skupinových cvičení a tréninkových jednotkách

Změny doporučených postupů dle Guidelliness 2005

Zdravotničtí pracovníci  5 skupin - 2 dny školení – 75 účastníků Obsah vzdělávání: –Nové postupy a trendy v PPP dle Resuscitation guidelines –Aktualizované informační zdroje o PPP. –Modernizace vybavení pro PPP - tracheální intubace, laryngeální maska, combitubus. –Technika provádění neodkladné resuscitace - preference masáže. –Změny v defibrilační strategii. –Použití AED (automatický externí defibrilátor). –Medikace – dávkování. –Indikace pro poresuscitační hypotermii. –Novinky v technické PP. –Výsledky PP - odborné studie a jejich zpracování. –Manipulace s postiženým – nácvik. –Úlevové a léčebné polohy dle jednotlivých postižení – nácvik –Rozdíly v resuscitaci dítěte a dospělého - nácvik na modelu

Změny doporučených postupů dle Guidelliness 2005 Lektorská hodnocení –Účastníci kurzu uvítali nové teoretické i praktické informace v oblasti PPP –Aktivně se zapojili do výuky –Vyzkoušeli si praktický nácvik LPR –Účastnili se diskusí a nebáli se vyjádřit svůj názor i zkušenosti z praxe

Manažerský mix – staniční sestry

Zdravotničtí pracovníci  skupiny - 2 dny školení – 2 skupiny - 24 účastníků Obsah vzdělávání: –Komunikační strategie, pozitivní a negativní formulace –Asertivní komunikace a její praktické využití, obrana proti manipulaci –Jak se bránit výčitkám a obvinění. –Formy pozitivní i negativní zpětné vazby. –Praktické příklady komunikačních reakcí s využitím transakční analýzy –Pravidla taktické výtky a pokárání. –Hodnotící rozhovor s méně pozitivním hodnocením zaměstnance. –Jak sdělit nesouhlas s názorem druhých a zachovat si autoritu. –Kritika nekvalitního pracovního výkonu. –Upozornění na nevhodné chování ke kolegům a klientům. –Konfrontace jednotlivce a týmu, konfrontace dvou protikladných názorů. –Problémové a konfliktní situace v pracovním i osobním životě. –Charakteristika problému a konfliktu. –Věcná rovina problému a emoční hladina konfliktu. –Typologie konfliktních jedinců –Jak vzniká konflikt a co nám způsobuje? –Reakce lidí na konflikt. –Model řešení konfliktu a vlastní sebereflexe. –Prostředník jako pomocník při řešení konfliktu. –Řízení konfliktů a manažerská role (manažer v roli prostředníka). –Praktická analýza pracovních problémů a konfliktů za využití simulovaných tréninkových jednotek a případových studií.

Manažerský mix – staniční sestry Lektorská hodnocení –Skupina staničních sester projevila o školení manažerských dovedností velký zájem –Sestry se aktivně zapojily do diskusí, využily vlastních zkušeností z manažerské praxe

E-learning – Kompresivní terapie I,II,III Zdravotničtí pracovníci  32 účastníků Obsah vzdělávání Kompresivní terapie I: Oběhová soustava fyziologie a patofyziologie –Oběhová soustava Krevní oběh Akutní onemocnění tepen - Onemocnění cévního systému - Onemocnění lymfatického systému Kompresivní terapie II: Preventivní fyzikální komprese –Akutní trombóza Onemocnění žil - Sekundární varixy - Klinické známky chronické žilní nedostatečnosti Léčba chronické žilní insuficience Tromboflebitida Hluboká žilní trombóza Terapie hluboké žilní trombózy Komplikace žilních onemocnění Ulkus cruris venosum Infekce ran Kompresivní terapie III: Léčebná fyzikální komprese - preventivní fyzikální komprese - léčebná fyzikální komprese Klasifikace obinadel - elastická obinadla - kompresivní elastické punčochy

Rovné příležitosti V rámci programování, řízení, monitorování a evaluaci bude brán zřetel na rovné příležitosti a rovné zacházení pro všechny hlediska věk pohlaví,etnika,zdravotního postižení V našem projektu se týká především oblasti: – jednotlivých věkových skupin, –dostupností pro všechny účastníky a účastnice - je řešeno rozsahem projektu, dostatečným množstvím míst v kurzech a především dlouhodobou koncepční prací nad zaměřením projektu, –vstřícného přístupu k potřebám tzv. specifických věkových skupin –zařazení e-learningových kurzů, které svou časovou pružností umožňují skloubit zaměstnání, vzdělávání i rodinný život.

Udržitelný rozvoj Principy udržitelného rozvoje vychází z Lisabonské strategie a ze Strategických obecných zásad Společenství, jako součást hlavních priorit Je třeba zohledňovat udržitelný rozvoj v oblasti rozvoje ekonomiky, životního prostředí, dopravy, cestovního ruchu, zdraví obyvatelstva, vzdělávání, zaměstnanosti i sociálního začleňování. Udržitelný rozvoj je založen na hledání kompromisů mezi aktuálními potřebami a možnostmi budoucích generací uspokojit jejich vlastní potřeby Zvláštní důraz je kladen na posílení součinnosti mezi ochranou životního prostředí a hospodářským růstem. V našem projektu bude udržitelný rozvoj podpořen těmito aktivitami : –ekologické třídění odpadu –veškerý materiál pořízený v rámci projektu bude využíván s maximální ohledem na úspornost –zamezení nadbytečné spotřeby vody

Závěrem Konfucius: „Učit se bez přemýšlení je zbytečné. Přemýšlet bez učení je nebezpečné..“ Díky za spolupráci : –Účastníkům za účast a aktivitu –Vrchním sestrám a vedoucím pracovníkům za spolupráci při výběru účastníků –Provoznímu úseku za přípravu školící místnosti –IT pracovníkům za přípravu techniky Mgr.Pavlína Simmerová – tel Mgr.Dana Šperlíková – tel Lenka Caklová – tel. 4005