Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Systémy zdravotní péče o zaměstnance
1 Mezinárodní konference 80 let sociálního pojištění „Současnost sociálního pojištění“ Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška generální.
RLZ - Personalistika Romana Pavelková Skalský Dvůr
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Představení společnosti Produkty pro zaměstnance
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
Obsah systému péče o zdraví zaměstnanců a jeho praktická aplikace v konkrétním prostředí POKRAČOVÁNÍ Ing. Kristýna Přibylová.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
Kvalita v českém zdravotnictví
ZDRAVÍZDRAVÍ Stav plné tělesné, duševní a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Definice, základní pojmy
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování zdravotnictví Financování zdravotnictví je odvozené od zdravotní politiky státu, ta vychází z: Stanovených.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Financování zdravotnictví v ČR Kde jsme a jak dál? Ladislav Friedrich.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
MUDr. Jan Bruthans, CSc, FESC Centrum kardiovaskulární prevence 1.LF UK a TN Praha Zdravotnická komise KDU-ČSL.
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Tabák a alkohol: proč je v ČR tak málo motivovaných, kteří by motivovali k prevenci. Příklady ze zahraničí Ing. Daniela Kandilaki, Health Policy Institute.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Cesta ke zvýšení kvality a bezpečnosti zdravotnického zařízení
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Doc. PhDr. Kateřina Ivanová, Ph.D.
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
Ing. Jaromír Gajdáček, Ph.D., MBA
Jak získat a udržet zaměstnance v sociálních službách
Sociálně ekonomické důsledky pracovních úrazů a nemocí z povolání
Politika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Mohelnice
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Zdravotní péče, odborné činnosti, zdravotní služby
REFORMA VEŘEJNÉHO ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Z POHLEDU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Bulínová Lucie Doležalová Zuzana
Sociální zabezpečení Funkce Činitelé, financování
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Benefity.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.

Zdravotní péče o zaměstnance 1.Ochrana zdraví Úrazové jevy Poškození zdraví 2.Podpora zdraví Zdravotní benefity Benefit je způsob odměny kterým zaměstnance můžeme směrovat Vytvoření podnikové kultury podporující zdraví

Kardia - fakta V péči zaměstnanců našich klientů 320 klientů Pravidelná šetření na pobočkách po celé ČR 420 lékařů v Síti smluvních lékařů Kardia 11 ordinací - 4 „vlastní“, 7 „on-site“ 78 zaměstnanců - 80% odborní pracovníci Pokrytí po celé ČR, SR

Kardia s.r.o. Významný poskytovatel pracovně-lékařské péče po celé ČR, SR První zdravotnické zařízení oceněné titulem „Partner Společnosti pracovního lékařství“ Společnost se zkušeností s řízením projektů –partner pro společný podnik na Slovensku

Role zaměstnavatele při péči o zdraví zaměstnanců 1.Legislativní imperativ „nepoškodit zdraví a zlepšovat pracovní prostředí “ 2.Prostředník úhrady zdravotní daně 3.„Dotčený“ při PN 4.Možný „vektor“ směřující zaměstnance Baťovy závody

Zdravotní pojištění Historické formy úhrady za poskytnutou péči –Průmyslová revoluce Závislost na platu dávky v nemoci Postupně úhrada i za poskytnutou péči –Budovy a platy zdravotníků –Ještě 30. léta 20. st. převažují dávky v nemoci Radikální růst nákladů za léky a technologie

Solidární zdravotní pojištění Evropské kulturní prostředí Míra solidarity, generační a příjmová Nelze udržet krok s růstem cen péče Medicína bude : Preventivní, život zachraňující, „udržující“ Zaměstnavatel bude stále hrát roli

Role prevence Změní se podíl návratnosti investice do prevence Dobře organizovaná Zvýší se společenská prestiž ? –Obezita, kouření –„Macho kultura“

Prvky zdravotní politiky Legislativní základ Spojení úrazového děje a nemoci Většinou směřování k nule Definice odpovědnosti zaměstnavatele a zaměstnance Drogy, alkohol,

Formy ZP Formální dokumenty i nepsaná pravidla ILO-OSH 2001 „Systémy řízení ochrany a podpory zdraví“ Zásadní je míra měřitelných faktorů –Ztracené pracovní dny, Náklady na 1 NZP –Bonusy a malusy Úrazového pojištění –Zvýšení produktivity Stejné, jako systémy řízení kvality

Faktory ovlivňující ZP Složení zaměstnanců –Poměr ♀ / ♂ –Věkový Ø resp. věkové složení Fluktuace –Paradox vyššího rizika služebně starších Velikost zaměstnavatele Platy zaměstnanců Míra rizik přímo spojených s prací

Motivy ZP Pocit zodpovědnosti vedoucích Korporátní zodpovědnost jako základní hodnota Prestiž Ekonomický zisk –Využití lidských zdrojů –Snížení nákladů Prevence nejlépe odpovídá motivům

Faktory ZP Využívat a nepřehlížet existující (kategorizace prací) Připravovat se na novinky (Úrazové pojištění) Postupné stavění Vždy dle konkrétní situace na pracovištích Měřitelné prvky

Možný cíl ZP Postavit se největším reálným rizikům spojeným s prací a systematicky organizovat prevenci.