NEBO-LI PRONÁSLEDOVÁNÍ OBĚTI CIZÍM ČLOVĚKEM, VYHROŽOVÁNÍ POMOCÍ SMS A VULGÁRNÍCH E-MAILŮ Viktor Vašát 12 let 7.b Základní škola Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

ŠIKANA Co je šikana, její druhy Občanská výchova Milan Šimek.
Subjekty a předmět všeobecného osobnostního práva © Vladimír Plecitý, 2007.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Formy násilí autor VM:Ing.
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Agrese a šikana jako pedagogické jevy
STALKING Lucie Nimmrichterová 12 let 7.A
VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí
Právo na čest a důstojnost, právo na slovní projevy osobní povahy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Subjekty a předmět všeobecného osobnostního práva © Vladimír Plecitý, 2011.
Neverbální komunikace
Domácí násilí.
KYBERSTALKING Kyberstalking se odvozuje od pojmu stalking (česky „stopování“, „lovení“). Volně se toto slovo vykládá jako pronásledování, opakované a stupňující.
Ondřej Procházka 13 let 7.B Základní škola Šumperk,Vrchlického 22. Šumperk Tel
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
CHOVÁNÍ = činnost, která spojuje člověka s prostředím.
Pravidla soutěže Vytvořte hudební videoklip (současné hudební styly, např.: Rap, Hip hop, elektronická hudba apod.) zaměřený na téma kyberšikany (kyberšikana,
PHDR.HANA PAZLAROVÁ, PH.D Rizikové skupiny 6. Opakování Jaká jsou tři hlavní období vývoje kriminologie? Jmenujte některé kriminologické teorie.
Kotler-Armstrong: Marketing. Grada 2004, s.783
Šikana Zdroj: .
CHARAKTERISTIKA znaky.
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
VY_32_INOVACE_PSYPS15760ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Stalking Lucie Kobierská 13 let,7.A 5.ZŠ Šumperk Vrchlického 22 Šumperk Tel:
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
STALKING Denisa Dubská 7.B ZŠ Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk
Hrou proti AIDS Je interaktivní projekt primární prevence HIV/AIDS, jehož cílem je dát mládeži možnost netradičním způsobem, tj. hrou, osvojit si základní.
Kyberšikana Radka Blažková.
Alena Dvořáková 12 let 7.A Základní škola Šumperk, Vrchlického 22,Šumperk 7871 Tel.:
Vytvořil: David Dvořák VII.B, 12 let Základní škola Šumperk,Vrchlického 22, Šumperk Tel:
Kyberšikana Cyberbulling.
RIZIKOVÉ CHOVÁNÍ VE ŠKOLE
Kyberšikana.
Sociální patologie SCPT SCPA
Stalking z pohledu psychologa PhDr. Marie Štorková.
Stalking v policejní praxi Odborná konference Praha por. Bc. Andrea Kornetová 4. odd. OK ÚO SKPV MŘP Brno-město NEBEZPEČNÉ PRONÁSLEDOVÁNÍ -
KRIMINALITA ŠIKANA MOBBING + BOSSING Brno, FÁZE ŠIKANY I. Ostrakismus II. Přitvrzování – ojedinělá fyzická agrese III. Vytvoření jádra agresorů-klíčový.
Právo souhrn pravidel stanovených a vynutitelných státem organizuje a řídí lidské soužití.
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Ministerstvo vnitra ČR a Úřad vlády ČR Odborná konference „ N ebezpečného pronásledování z pohledu trestního práva – nástroje řešení “ Praha, 23. listopadu.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_50_Občanská výchova_Morálka.
 Trestní právo  - odvětví práva, které chrání společnost, stát a občany před kriminalitou tím, že postihuje jednání, které je nebezpečné a nežádoucí.
Název projektu: Moderní škola
Stalking Jak zlepšit pomoc obětem?
Jak zlepšit pomoc obětem stalkingu?
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
Kyberšikana.
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
POZNÁMKY KE STALKINGU NA ZÁKLADĚ ZKUŠENOSTÍ Z PRAXE ZPRACOVALA mjr. Mgr. Klára Zbořilová, Ph.D. říjen 2016.
Shrnutí Jana Konečná.
Přehled živelních pohrom
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
ŠIKANA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_05_šikana.
Transkript prezentace:

NEBO-LI PRONÁSLEDOVÁNÍ OBĚTI CIZÍM ČLOVĚKEM, VYHROŽOVÁNÍ POMOCÍ SMS A VULGÁRNÍCH Ů Viktor Vašát 12 let 7.b Základní škola Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk TEL:

Anglický výraz „stalking“ označoval původně v řeči lovců stopování, přiblížení se k lovené zvěři. V kriminologickém smyslu je definován jako úmyslné, zlovolné pronásledování a obtěžování jiné osoby, které snižuje kvalitu jejího života a ohrožuje její bezpečnost. Obtěžující pronásledování se může týkat kohokoli, nejen prominentů ze show-businessu či politiky. Četnost výskytu excesivního, systematického pronásledování není přesně známa. Odhaduje se, že minimálně 2 až 8 % obyvatel se stává obětí tohoto deliktu. Podstatou této podoby agrese je systematické (tj. opakující se a dlouhodobé) a excesivní (tj. z normy vybočující) obtěžování a pronásledování určité osoby nevyžádanými projevy zájmu či pozornosti.

Stalking vždy zahrnuje porušování privátní sféry života oběti. Po jevové stránce lze za typické projevy nebezpečného pronásledování označit zejména následující vzorce chování: * opakované a pro oběť skličující pokusy o kontakt cestou dopisů, telefonátů, mailů, SMS, zasílání drobných předmětů apod. * demonstrování moci v podobě přímých nebo nepřímých výhrůžek, které u normální, "rozumné" osoby vzbuzují oprávněný strach a obavy * ničení věcí apod.

Stalker je člověk patologicky posedlý zájmem o jinou osobu, často veřejně známou. Projevuje se zejména opakovaným fyzickým sledováním, nechtěnými kontakty (dopisy atp.), dlouhodobým sledováním aktivit dotyčné osoby a sbíráním informací o ní, případně nemístným oslovováním jejích příbuzných, přátel atp. Takový zájem cílenou osobu obtěžuje, narušuje její soukromí a může vzbuzovat strach; někdy ústí až v trestní stíhání stalkera.