Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha, 12. 10. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Řízení jakosti, standardy
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Cíle vzdělávání Význam zvažování a stanovení cílů vzdělávání
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
Evropský sociální fond
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Systém managementu jakosti QMS
Systém managementu jakosti
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Společenská odpovědnost organizací
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Zásady řešení informační bezpečnosti
Taures, a.s. Základní informace o společnosti. Obsah Základní informace o společnosti Typické projekty Vybrané reference Pracovní příležitost Co nabízíme.
marketingové poradenství
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
Ivan Matulík Ředitel Úřadu Regionální rady Učíme se investovat VÝROČNÍ KONFERENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Přerov
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Indikátory naplňování Dlouhodobého záměru MŠMT na období 2011 – 2015 Praha, MŠMT, Brno, JAMU,
Mezinárodní den sester květen 2009
Cesta ke zvýšení kvality a bezpečnosti zdravotnického zařízení
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Systém managementu jakosti
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Společenská odpovědnost a školy
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Výbory a pracovní skupiny
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Transkript prezentace:

Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,

1 NOVÁ SEKCE - „KVALITA V ENERGETICE“  Záměr ČEZ - podpis Charty kvality  Analýza závazků  15 sekcí Rady - oblast energetiky není pokryta sekcí  Konzultace vedení Rady - ČEZ  Záměr založení nové sekce v rámci ČEZ schválen  Návrh úpravy „Strategických záměrů Národní politiky kvality v ČR na období let 2011 až 2015“ v oblasti energetiky

2 PŘÍNOSY ZALOŽENÍ SEKCE  Získání platformy pro řešení specifických problémů v oblasti kvality a systémů řízení v oboru energetiky  Soulad s vládní politikou ČR - reakce na požadavky zákazníka, soulad s evropskými trendy, naplňování společenského očekávání  Synergické efekty se Společenskou odpovědností organizace, novými Politikami ČEZ (kvalita, bezpečnost)  Lepší vnímání energetických společností ze strany veřejnosti  Koordinace problematik s jinými odbornými sekcemi – koordinace energetického oboru

3 STRATEGICKÉ ZÁMĚRY Energetika  Dostupnost energií (ceny, vztahy ke spotřebitelům)  Bezpečnost a kvalita v energetické soustavě  Kvalitní a úsporné zhodnocování primárních zdrojů  Bezpečná jaderná energetika

4 OBECNÉ ZAMĚŘENÍ ODBORNÉ SEKCE Bezpečnost a kvalita pro jadernou energetiku:  Způsobilost lidských zdrojů v oborech „kvality“ pro JE  Standardizace a publikace (MAAE, WANO)  Osvěta a výměna informací a zkušeností  Ověřování „jaderné kvality“

5 OBECNÉ ZAMĚŘENÍ ODBORNÉ SEKCE Kvalita v elektrizační soustavě  Rizika kvality - slabá místa v elektrizační soustavě  Kvalitativní požadavky na bezpečnost v ES  Kvalita standardů a energetické legislativy  Působení Inovací a rozvoje ES na kvalitu procesů  Kvalita vzdělávání a informovanosti v oblasti energetiky  Kvalita zpětné vazby rozhodovacích procesů v ES

6 NOVÁ SEKCE RADY KVALITY ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Děkuji za pozornost