Inženýring část 2 Likvidace azbestové zátěže

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Polycyklické aromatické uhlovodíky v potravinách
Bezpečnost práce a základní znalosti z oblasti chemie
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
Nové povinnosti pro externí zhotovitele služeb v oblasti BOZP
Projektové řízení Modul č.1.
Dokumentace k zajištění BOZP
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Ochrana před úrazem elektrickým proudem
Průmysl. O čem tato lekce bude: o průmyslu obecně, o koeficientu průmyslu, o ukazatelích charakterizujících průmysl.
Úvod do předmětu Technologie
Základní p ř edpisy o BOZP Osobní ochranné pracovní prost ř edky Organizace pracovišt ě, prevence rizik a úraz ů a nemocí z povolání Bezpečnost a ochrana.
Digitální učební materiál
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
PŘEPRAVA NEBEZPEČNÝCH VĚCÍ
RNDr. Božena Macešková, CSc. 2011
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Metoda FMEA týmová analýza možností vzniku vad u posuzovaného návrhu spojenou s ohodnocením rizik výsledkem aplikace je návrh a realizace opatření vedoucích.
Výživa rostlin - fotosyntéza
Znečišťování ovzduší výfukovými plyny
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
POLYVINYLCHLORID Tereza Vinklerová, 5.C.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Tvorba variant technologických pracoviš ť ve tvá ř ení a jejich ekonomické hodnocení Historický vývoj produktivity práce ve tváření: A) Mechanizace Systémy.
PŘÍRODNÍ POLYMERY PŘF MU POLYSACHARIDY III1 PŘÍRODNÍ POLYMERY POLYSACHARIDY III KYSELINA HYALURONOVÁ RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc. POLYMER INSTITUTE.
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
Terasové palubky Kateřina TÓTHOVÁ.
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Aplikační potenciál keratinových vedlejších produktů masného průmyslu
Žilová, Stoklasová, Pavlíková 3.O
PRAVIDLA O BEZPEČNOSTI, OCHRANĚ ZDRAVÍ A OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PŘI PRÁCI S VYBRANÝMI NEBEZPEČNÝMI CHEMICKÝMI LÁTKAMI A PŘÍPRAVKY § 44 a) odst. 10.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
Dokumentace k zajištění BOZP
POSUZOVÁNÍ ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOSTI K PRÁCI V RIZIKU VIBRACÍ
Problematika využití papírových obalů Lukáš Lehovec TTZO 2007/2008.
Charakteristika a podmínky dokonalé konkurence
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Mgr. Rudolf Jászay ZÁKONNÉ POVINNOSTI PŘI NAKLÁDÁNÍ S AZBESTEM.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bezpečnosti práce při bourání.
Kyanid draselný, cyankali, Kalium cyanatum, KCN Jedná se o prudký jed.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 Anotace.
Srovnání kouření marihuany a tabáku Kouření tabáku i marihuany představuje významné zdravotní riziko.
BOZP při práci ve výškách
Autor diplomové práce: Bc. Jiří Hanzlík, DiS.
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Maturitní otázka 17., 22 HACCP.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Nebezpečné chemické látky a přípravky
Systém managementu jakosti 3
Důlní elektrické přístroje
Nové povinnosti pro externí zhotovitele služeb v oblasti BOZP
Environmentální Profil
Kontrola prací s cytostatiky
Vliv rizika práce na pracovní úrazovost a na celkový stav pracovníků v zemědělství z pohledu BOZP Ing. Jaroslav Hotový, Praha 2019.
Transkript prezentace:

Inženýring část 2 Likvidace azbestové zátěže likvidace azbestové zátěže je náročnější na administrativní úkony než na vlastní realizaci

1. Průvodní zpráva

2. Průzkum na výskyt azbestu: Vzhledem k požadavku na průzkum na výskyt azbestu, byla oslovena firma OMNIPUR, s.r.o. na provedení průzkumu a vypracování závěrečné zprávy.

Azbest představuje závažné riziko pro zdraví člověka. Vliv přítomnosti azbestu na BOZP: Azbest představuje závažné riziko pro zdraví člověka. Je nutné zdůraznit, že je nebezpečný, pouze pokud jsou vdechována jeho vlákna. Například pokud jsou azbestové materiály mechanicky otírány či odírány a po rozptýlení v ovzduší vdechovány, hrozí vysoké riziko velmi vážného ohrožení zdraví ( rakovina plic i jiných orgánů ). Jiné způsoby expozice naopak výrazné riziko nepředstavují.

Technologický postup odstranění asfaltové lepenky s přítomností azbestu: Během technologických procesů používaných při zacházení se stavebními materiály obsahujícími azbest bylo postupováno tak, aby se minimalizovalo množství vznikajícího azbestového prachu, a aby se předcházelo jeho uvolňování do ovzduší. Při provádění prací byly používány osobní ochranné pomůcky a obalový materiál. Pro stabilizaci azbestových materiálů byl použit výrobek od firmy Pure Solution – FIXO PLUS, výrobce VEDANI ITALSAE S.R.L. Přípravek slouží ke stabilizaci azbestových materiálů. Nanáší se elektrickým rozstřikovacím zařízením Airless.

Odstranění asfaltové lepenky s přítomností azbestu: Před odstraňováním lepenky byla střešní krytina ošetřena nanesením certifikovaného fixačního přípravku, který zamezil drobení azbestových vláken při manipulaci. Uvedený produkt je vhodný pro odstraňování azbestových materiálů. Přípravek je schopný asfalt. pásy propenetrovat. Encapsulační přípravek je výrobek složený z polymeru a vody, který velmi rychle proniká do všech typů azbestů a důkladně zvlhčí přítomná vlákna, propojuje je navzájem a snižuje tak možnost, že by se volná vlákna mohla při odstraňování asfalt. pásů dostat do vzduchu. To, že se při prvotné aplikaci činidla vytvoří aerosolová atmosféra vede k tomu, že atomizovaný materiál se za současného ovlhčení váže na již dříve existující uvolněná vlákna, čímž se zajistí zlepšení kvality vzduchu při odstraňování asfalt. pásů. Tato vlákna s vyšší hmotností se shromažďují na strukturách odstraňovaného materiálů.

Asfaltové pásy s azbestem Azbestová trubka Asfaltové pásy s azbestem Asfaltové pásy s azbestem Azbestové hlavice odvětrání

Dekontaminační personální propust Odsavač vzduchu Zakrytí vlezu nepropustnou fólií Vstup a výstup do KP Označení KP