NEZAMĚSTNANOST PODPORA V NEZAMĚSTNANOSTI V ČR. Podpora v nezaměstnanosti 2009  Snížila se délka podpory v nezaměstnanosti z 6 na 5 měsíců a zvýšila se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

V ÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM “ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Zákon o zaměstnanosti Autor: Petr Šťastný Datum:
Obyvatelstvo zaměstnaní nezaměstnaní.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 2. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
MZDA, PRACOVNÍ PODMÍNKY VY_32_INOVACE_ 19 Mzda, pracovní podmínky.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
OSVČ v evidenci úřadu práce
Úřad práce ČR Krajská pobočka v Ostravě Regionální individuální projekt PŘÍPRAVA +
Makroekonomie I ( Cvičení 7 – Nezaměstnanost)
Studijní obor: Sociální činnost
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora v nezaměstnanosti
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 3. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
RODINA A FINANČNÍ KRIZE
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Organizace sociální správy
DPH – daň z přidané hodnoty
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
ÚŘAD PRÁCE.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Navrhované změny na pracovním trhu
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
Konference k regionálním projektům „Správci“ „Vstávat, jde se do práce“ Podnikatelský inkubátor Vsetín
KOMPENZACE PŘÍJMU V NEZAMĚSTNANOSTI
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Září 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , ZÁŘÍ 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červenec 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Srpen 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Červenec 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
Státní politika zaměstnanosti. Zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. stanovuje postup k dosažení cílů politiky státu v oblasti zaměstnanosti. Státní politika.
Dlouhodobá nezaměstnanost, náklady nezaměstnanosti a možná řešení
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.04 Ročník2. ročník.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_14_NEZAMĚSTNANOST.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_12_Stát a nezaměstnanost TEMA:Finanční.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Postavení osob do 25 let, nad 50 let a absolventů a mladistvých na trhu práce 24. listopadu 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Milan Šimek Ekonomická fakulta VŠB-TUO Dlouhodobá nezaměstnanost znevýhodněných skupin obyvatel v Moravskoslezském kraji.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
HOSPODÁŘSKÁ A SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Politika pracovního trhu
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Rozbor schémat kompenzace příjmu v nezaměstnanosti
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Blízká budoucnost Možnosti po ukončení základní školy
Kontaktní pracoviště v Mostě
Transkript prezentace:

NEZAMĚSTNANOST PODPORA V NEZAMĚSTNANOSTI V ČR

Podpora v nezaměstnanosti 2009  Snížila se délka podpory v nezaměstnanosti z 6 na 5 měsíců a zvýšila se finanční částka podpory i strop pro maximální výši dávky.

PODMÍNKY PODPORY Podporu v nezaměstnanosti nedostane nezaměstnaný, který v posledním půlroce před zařazením do evidence úřadu práce bez vážných důvodů opakovaně (nejméně dvakrát) sám ukončil vhodné zaměstnání, které mu zprostředkoval úřad práce. Toto opatření má zabránit účelovým nástupům do zaměstnání a odchodům z něho jenom proto, že uchazeč o práci pracovat nechce a zneužívá podporu.

Podpora v nezaměstnanosti 2009 Podpora z úřadu práce Podpůrná doba do 50 let věku 5 měsíců 6 měsíců Podpůrná doba od 50 do 55 let 8 měsíců 9 měsíců Podpůrná doba nad 55 let věku 11 měsíců 12 měsíců První 2 měsíce 65% 50% Další 2 měsíce 50% % Poslední měsíc 45% 45% Strop pro výplatu podpore-v-nezamestnanosti-jak-se-v-nich-zorientovat/ podpore-v-nezamestnanosti-jak-se-v-nich-zorientovat/