Vypracoval: Jiří Novák 9.Třída

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Požadavky k získání známky
Komunikace s uživateli knihoven s mentálním postižením Eva Cerniňáková Městská knihovna v Praze.
Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Iluze a realita virtuálních přátelství klíč k sociálním problémům PhDr. Vojtěch Bednář
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
VOLNÝ ČAS TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PSYCHOLOGICKÉ POTŘEBY KAŽDÉHO ČLOVĚKA.
Historie a princip INTERNET.
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Závislost na Internetu. Že jste závislí na internetu, poznáte, když: máte na brýlích vypálenou webovou stránku se vám v noci zdají sny v HTML. při psaní.
PRAKTICKÁ A SOCIÁLNÍ ETIKA
ZÁVISLOST NA NIKOTINU, ODVYKÁNÍ
Rotary Exchange Columbus, Wisconsin Columbus, Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Přibližně.
VLIV RODINY A PROSTŘEDÍ NA STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Návykové látky, závislosti
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
Drogy Výchova ke zdraví.
PRVOKONTAKT Fórum terénní práce, Tomáš Žák, Hana Viktorová, Pavla Pohlreichová, Miroslav Giljan.
Nebezpečí na Internetu
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
PALIATIVNÍ PŘÍSTUP V KC aneb „Pomoz mi nést můj úděl“ Semiramis o.s. / Laxus o. s. Richard Hanus, Eva Mifková.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
VY_32_INOVACE_12 - Závislosti
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Logopedická třída MOTÝLCI
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
ALKOHOLISMUS Nicol Schmidová, Iva Adámková V7A.
Ivana Petriková, Tomáš Vebr
závislost na internetu
NETHOLISMU Závislost na počítačových hrách, sociálních sítích a internetu Eva Maksová Ludvík Panny.
Reforma školství v ČR.
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
Pavlína Hlaváčová Alzheimerova choroba Pavlína Hlaváčová
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluPatologické.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ZÁVISLOST TEMA:
Vznik a průběh těžkého duševního onemocnění Tereza Slavíčková o.s. Baobab.
Demence. Slovo demence pochází z latinského „demens“: „de“- mimo „mens“ – duch Ten kdo ztratil ducha, duši.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_08 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Závislost na nikotinu, odvykání.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluMentální.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Závislosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vady oka Vypracoval: Jiří Čamek Obor: Technické lyceum Třída: 1.L
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Patologické hráčství Bc. Balonová Soňa.
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
Reforma školství v ČR.
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
DISKRIMINACE Z POHLEDU PEČUJÍCÍ RODINY
AUTOR: Blanka Petlánová
Rodičovství biologické a pěstounské
Transkript prezentace:

Vypracoval: Jiří Novák 9.Třída Netholismus Vypracoval: Jiří Novák 9.Třída

Netholismus je odborný výraz pro závislost na internetu ve všech formách tzn. hraní her, chatování, psaní e-mailů, běžného surfování apod.

Kdy lze mluvit o netholismu O závislosti se dá mluvit v případě kdy aktivitou: jsou postiženy vztahy rodinné a přátelské je negativně ovlivňováno zdraví jedince je negativně ovlivněna práce nebo škola je zasahováno do trestně-právní oblasti

Příznaky neodtržitelnost od internetu nedodržovaní pitného a stravovacího režimu ignorace okolí a uzavírání se do sebe sama nervozita či agrese při absenci internetu jiné zájmy než PC, sociální sítě,..., nejsou

Možné Následky postupná ztráta přátel z reality ztráta koníčků zvýšené zdravotní potíže (především páteře a zraku) ztráta sociálních schopností (navazování vztahů, přátelství,...) častečná ztráta komunikačních schopností a schopnosti rychlého vybavování slov, uživatel tak nemluví plynule, během řeči hledá slova

Léčba Ačkoliv je netholismus jedna z menších závislostí, oproti závislosti na drogách, alkoholu, hracích automatech a nehrozí při ní tak závažné důsledky (dluhy, špatný zdravotní stav,...). Jedná se stále o závislost, pro její léčbu je třeba motivace.

Motivace pro léčbu Ukončení činnosti, na které je závislost konána. Většinou to bývají video hry, sociální sítě, filmy. V tomto bodě se mohou dostavit abstinenční příznaky, ty je nutné překonat, dokud neodezní.

Po vylečení závislosti zůstáva spektrum oblíbených činností prázdné Po vylečení závislosti zůstáva spektrum oblíbených činností prázdné. Nalezení nové činnosti není vůbec jednoduché. V praxi netholismus probíhá před začátkem léčby několik let. Za tuto dobu se netholik odnaučí dělat jakoukoliv jinou činnost - sport, cestování, navazování vztahů, domací kutilství, atd... Naučí se stereotypnímu stylu života (sedavý styl života, apatičnost k okolí a jiným aktivitám) a také ztratí sociální dovednosti, nedokáže navazovat vztahy či přátelství na běžné sociální úrovni.

Konec léčby ale není konec závisloti Po částečném vymizení navyklého stereotypu a získáním nových zálib, hrozí možnost návratu stereotypu. Je nutné proto si nastavit pravidla pravidelného provozování činností a zálib. Ten by se měl dodržovat.