Monitorovací systém Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference 18. 6. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Monitorovací systém strukturálních fondů IS MSSF-CENTRAL
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
PROCES PRÁVNÍHO NAVÁZÁNÍ SCHVÁLENÉHO PROJEKTU. ROZHODOVÁNÍ naplánování bez výhrad (mohou být ale doporučení, jejichž plnění kontroluje příslušná pobočka.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Certifikace součást procesu ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Tereza Hudcová.
1 Tiskový brífink Pokrok v čerpání z fondů EU 2. března 2010.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Tisková konference Aktuální stav čerpání ČR z fondů EU Legislativní změny urychlující čerpání Přelouč, 22. března.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 11. května 2015.
ministryně pro místní rozvoj
Evropská občanská iniciativa
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Asociace pro evropské fondy, z.s. Evropské fondy 2014 – 2020 Příležitosti a výzvy Miloš Blaškovan.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Daniel Braun Konference „Moravskoslezsko “, Ostrava Příprava budoucího programového období
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Finanční a kombinované nástroje jako příležitost pro české firmy
ROP JV – informace o novém programovém období
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
Operační program VaVpI spuštěn
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
PROCES PRÁVNÍHO NAVÁZÁNÍ SCHVÁLENÉHO PROJEKTU
Michal Šperling - EUREDIS
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Financování silnic II. a III. třídy
Transkript prezentace:

Monitorovací systém Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference

Monitorovací systém Složité téma Právní vada z roku 2001 (výběrové řízení) Monitorovací systém je plně funkční Čerpání není nijak ohroženo Akční plán a Audit shody z MF

Právní vada u MS nemá vliv na čerpání a na jeho funkčnost

Monitorovací systém je plně funkční Celková alokace na období 2004 – 2006 byla 44,9 mld. Kč Vyčerpané prostředky 43,5 mld. Kč Celková alokace na období 2007 – 2013 je 828,1 mld. Kč Vyčerpané prostředky 10,2 mld. Kč

K čemu slouží monitorovací systém Sleduje a kontroluje směřování finančních prostředků z fondů EU Jedná se o informační systém, který se skládá ze tří částí: - centrální řízení, monitorování finančních toků - administrace a schválení projektů - komunikační systém pro konečné příjemce dotací

Monitorovací systém – právní vada 2001 MSSF-CENTRAL pořízený pro monitorování strukturálních fondů EU - při výběru MS vznikla právní vada, kdy při výběru dodavatele nebyly dodrženy zásady transparentnosti a nediskriminace 2003 tuto skutečnost konstatoval NKÚ 2004 ÚOHS potvrdil svým rozhodnutím

Monitorovací systém – kroky 2009 březen 2009 podepsána smlouva o nezbytném rozvoji, servisu a údržbě IS MSSF-CENTRAL a IS MSC2007 přechodně do duben 2009 uzavřena Dohoda o narovnání mezi MMR a S&T Services ČR s.r.o a TESCO SW a.s.. Narovnání práv a povinností, pohledávek a závazků vzniklých za období do duben 2009 uzavřena Licenční smlouva mezi MMR a S&T Services ČR s.r.o.; pořízení licence k užití IS MSSF-CENTRAL a IS MSC2007 na dobu neurčitou TYTO SMLOUVY NIJAK NENAPRAVILY PRÁVNÍ VADU Z ROKU 2001

Audit shody Akční plán Kroky ke způsobilosti monitorovacího systému

Audit shody Leden 2008 negativní výrok auditu shody na národní úrovni Červen 2009 úspěšné dokončení auditního procesu Akční plán dořešení výhrad auditu shody

Navrhovaná řešení – Akční plán Zajištění servisu MS i po Vybudování záložního pracoviště Do vyhlásit nové otevřené výběrové řízení na MS

Čerpání finančních prostředků není ohroženo Akční plán schválila Vláda ČR Akční plán a Audit shody byl prezentován Evropské komisi Vstřícné stanovisko Evropské komise k navrženému řešení MMR očekává v červenci pozitivní výrok EK k posouzení souladu podle čl.71 nařízení Rady Monitorovací systém – současný stav

Děkuji za pozornost!