Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Advertisements

X EXEL.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Dajbych Václav Pole Další stránku vyvoláte levým kliknutím na Vaší myš, nebo popřípadě rolovacím kolečkem.
Vzhled prezentace - šablony
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Grafy v Excelu.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Základní pojmy v informatice –II.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Kontingenční tabulky a grafy
Dnes učím já....
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Úprava grafu Úprava sloupců Formát osy Formát legendy Stěny grafu
Microsoft Excel Téma: Vkládání grafů Krok 1 Nejprve otevřete nebo udělejte tabulku, pro kterou budete graf vytvářet.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba grafu Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Popis a ovládání Plocha I
Struktura kriminality v roce 2000 Kriminalita je součástí každé společnosti a v posledním desetiletí zaznamenáváme nárůst většiny forem trestné činnosti.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Práce s tabulkami.
KRESLENÍ NA POWERPOINTU
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.05 Téma: Excel Číslo projektu:
Microsoft Excel Základy Excelu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Excelu Ověřeno ve výuce:
Formát buněk. Obsah: Zarovnání Písmo Číslo Test Test (jak jste poslouchali)
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
Excel úpravy grafu, karta Rozložení
Grafy v Excelu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Grafy Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík
EXCEL VYTVOŘENÍ GRAFU ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Inf Příklady použití grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_12.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Vytvoření formuláře Access (11).
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Microsoft Excel Funkce Když. Microsoft Excel Funkce Když.
Informatika – Práce s grafy
Transkript prezentace:

Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu na liště.

Objeví se vám okno, ve Kterém máte až příliš bohatý výběr (a věřte že je vždy těžké vymyslet, který graf patří ke kterému “obrázku“) Náhledy... Druhy... Next Můžete přepínat i mezi typy.... A budeme klikat na tlačítka: Další >

Ale zde je to podobné. (jak sami vidíte) A my se vrátíme zpět.

Přichází nastavování samotného grafu. Konkrétně tady si můžeme vybrat mezi řádky nebo sloupci : (možnosti rozšířeného nastavení řady tady dnes nebudeme rozebírat, beztak už máte starostí dost) Vždy poněkud jiné.... Next

Tohleto je ta klasická část kde se zadává název grafu a jeho os. My si ho vyplníme následovně.

Zde je poněkud plnější protože na obrázku přibyly nové věci. (samozřejmě je zase hezký) Pokračovat budeme přepnutím na tlačítko: Osy. Next

Ty nám vyhovují, tak se můžeme posunout dále. Next Jinak nám přidávají nebo odebírají popisky pod grafem a to osa X (Háj,Prčice,Rýmařov,Hajany) Nebo osa Y která by odebrala čísla nalevo od grafu.( ).

Necháme základní variantu, ale můžete se podívat, že klikáním do okének přidáváte nebo odebíráte sytost mřížky. Najděte dva rozdíly... :-) Next

Levý sloupec (letopočty), je v grafu zobrazen barvami (k tomu je legenda) A tady si můžeme legendu umístit na různá místa (v našem případě se jeví jako nejhezčí možnost vpravo). (Já jsem samozřejmě opatřil obrázky i jiných pozic dole,...) Co je legenda?

Další obrázky: (těch je co, když se člověk snaží....) Next No ale my se přesuneme dál k popiskům dat.

Popisky se hodí u nějakých jednoduchých grafů (třeba měření teploty), takže pochopitelně zůstaneme u první ukázky (podstatně přehlednější). Next Ale jak víte tak jsem tak hodný, že tu mám i tu nejsložitější variantu.

Nejsem si jist jestli to jde dost dobře vidět a proto podrobnější zobrazení uvidíte na dalším snímku. Ale asi tady stejně není co vysvětlovat, prostě máte obrázek grafu a volíte si možnost jetli pod ním chcete (nechcete) vaši tabulku.

Varianta zobrazit... Varianta nezobrazit... Next Potvrdíme tlačítkem další.

Zde si vybereme jestli chceme graf jako nový list (to vás zatím nebude zajímat) nebo jako objekt do List 1. Znovu potvrdíme tlačítkem dokončit. A voala... (Na dalším snímku podrobnější náhled.)

No a tady je graf v plné parádě. Nebylo to nic těžkého a doufám že jste to všichni pochopily. S grafem se dá ještě normálně pracovat, jako například změnit typ písma... Next (to game)

Jso tady dva grafy, jeden “Normální“ a druhý upravený (po vytvoření, jak jsem před chvílí podotkl) Najděte co nejvíc rozdílů...

Thanks to your time. Za Pomocí Programů: Windows XP Home Edition Microsoft Office Excel Microsoft Office Power Point Jing 2007 (s technologií Net Framework 3.0) Michal Jarnot By Mic. Corporation spol. s. r. o.