Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.05 Téma: Excel Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.05 Téma: Excel Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.05 Téma: Excel Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: buňka, graf, typy grafu Anotace: Tato prezentace slouží jako zopakování informací nabytých v hodinách informatiky v programu MS Excel. Jde o prozkoušení žáka nebo žáků 6.-9. ročníků ZŠ zábavnou formou. Motivuje žáky k lepším výsledkům. Může být použita jako skupinová práce, kde každá skupina odpovídá samostatně a pak se vyhodnotí, kdo prošel otázkami. Nebo může sloužit také jako zkouška jednotlivce.

2 VY_32_INOVACE_ICT35.05

3 Chcete být jedničkářem v informatice? MS EXCEL

4 b) LIST 1, LIST 2, LIST 3 Při spuštění Excelu se v sešitě zobrazí kolik listů? a) LIST 1 d) LIST 1, LIST 2, LIST 3, LIST 4c) LIST 1, LIST 2 Otázka na 4ku Správně Špatně!

5 c) klikneme pravým tlačítkem myši a vybereme příkaz VLOŽIT Když chceme listu změnit název, jak to provedeme? d) klikneme pravým tlačítkem myši a vybereme příkaz PŘEJMENOVAT a) klikneme levým tlačítkem myši a vybereme příkaz PŘEJMENOVAT b) klikneme levým tlačítkem myši a vybereme příkaz PŘESUNOUT A ZKOPÍROVAT Otázka na 3ku Správně Špatně!

6 c) grafické znázornění b) snížím údaje ve sloupcích d) grafické rozhraní a) přehlednější tabulku Máme-li velké množství dat a nepřehlednou tabulku, co využijeme v Excelu? Otázka na 2ku Správně Špatně!

7 d) spustí vložení grafu do nového listu c) spustí dokončení graf b) spustí průvodce grafema) spustí informace o typu grafu Když z hlavní nabídky VLOŽIT vyberete příkaz GRAF, co spustí? Otázka na 1ku Správně Špatně!

8 b) Office Tabulkový procesor Microsoft Excel je součástí sady: a) Open Office d) Calcc) Microsoft Otázka na 4ku Správně Špatně!

9 Když chceš opravit chybu ve vzorci, jak to provedeš?: a)kliknu na buňku a v řádku vzorců opravím b) kliknu na tabulku a v řádku vzorců opravím d) kliknu na buňku se vzorcem a zmáčknu klávesu ENTER c) kliknu na buňku se vzorcem a opravím Otázka na 3ku Správně Špatně!

10 Jaké jsou možnosti typu grafu v Excelu? d) sloupcový, pruhový, spojnicový b) sloupcový, výsečový, duhovýa) XY bodový, druhový, výsečový b) koláčový, spojnicový, plochý Otázka na 2ku Správně Špatně!

11 Jak nejrychleji vytvoříte v tabulce sled měsíců v řádkách? (leden, únor, březen, duben, květen,…) b) napíši do buňky „leden“ a ENTER, a táhneme dolním pravým rohem buňky d) napíši do buňky „leden“ a táhneme dolním pravým rohem buňky a) napíši do buňky „leden“ a ENTER, a táhneme horním pravým rohem buňky c) napíši do buňky „leden“ a ENTER, a táhneme dolním levým rohem buňky Otázka na 1ku Správně Špatně!

12 Autor: Mgr. Ilona Sadílková, srpen 2011 Použit templát od Jana Jánského Použité zdroje: Fortuna- Základy chemie 2: Beneš, Pumpr, Banýr Počítač můj přítel, www.pocitacmujpritel.cz

13 Didaktické poznámky Tato prezentace slouží jako zopakování informací nabytých v hodinách informatiky v programu MS Excel. Jde o prozkoušení žáka nebo žáků 6.-9. ročníků ZŠ zábavnou formou. Motivuje žáky k lepším výsledkům. Může být použita jako skupinová práce, kde každá skupina odpovídá samostatně a pak se vyhodnotí, kdo prošel otázkami. Nebo může sloužit také jako zkouška jednotlivce. Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Excel


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.05 Téma: Excel Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google