Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.07 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.07 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.07 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: prezentace, vkládání, tisk Anotace: Tato prezentace slouží jako zopakování informací nabytých v hodinách informatiky v programu MS PowerPoint. Jde o prozkoušení žáka nebo žáků 6.-9. ročníků ZŠ zábavnou formou. Motivuje žáky k lepším výsledkům. Může být použita jako skupinová práce, kde každá skupina odpovídá samostatně a pak se vyhodnotí, kdo prošel otázkami. Nebo může sloužit také jako zkouška jednotlivce.

2

3 Chcete být jedničkářem v informatice? MS Powerpoint

4 b) program pro tvorbu prezentace Program MS Powerpoint je: a) tabulková kalkulačka d) tabulkový editorc) textový editor Otázka na 4ku Správně Špatně!

5 c) ne Je možné do prezentace vkládat hypertextový odkaz? d) ano a)Ne, musel by se spustit internetový prohlížeč b) ano, ale pouze jako obrázek Otázka na 3ku Správně Špatně!

6 c) předlohy snímku b) poznámky d) osnovu prezentace a) snímek Co nelze v programu Powerpoint vytisknout? Otázka na 2ku Správně Špatně!

7 d) obrázekc) organizační schéma b) grafa) tabulku Co vytvoříte na snímku, pokud použijete program Microsoft Graph?? Otázka na 1ku Správně Špatně!

8 b) texty, animace, obrázky… Do prezentace je možné vkládat: a) jen texty a obrázky d) jen texty a animacec) jen obrázky Otázka na 4ku Správně Špatně!

9 Co umožňuje možnost: zobrazit řazení snímku? a)možnost změnit pořadí snímkůb) spustit prezentaci d) vidět osnovu prezentacec) vidět jeden snímek Otázka na 3ku Správně Špatně!

10 Zobrazení Poznámky umožňuje autorovi prezentaci připojit doplňující informace. Zobrazí se tyto informace ve spuštěné prezentaci? d)Nezobrazí se při projekci prezentace, ale mohou se se snímkem vytisknout. b)Nezobrazí se při projekci prezentace, ani je nelze vytisknout. a)ano, zobrazí se při projekci prezentace, ale nelze ji vytisknout. c) ano, zobrazí se při projekci prezentace a lze ji vytisknout. Otázka na 2ku Správně Špatně!

11 Pokud projekce není načasována, lze promítnout další snímek několika způsoby. Který z následujících údajů je chybný?? b) kurzorovou šipkou vpravo d) Klávesou šipka dolů a)klávesou Enter c) klávesou PgUp Otázka na 1ku Správně Špatně!

12 Autor: Mgr. Ilona Sadílková, červen 2012 Použit templát od Jana Jánského Použité zdroje: Obsluha počítače v kostce : Pavel Kras, Fragment Počítač můj přítel, www.pocitacmujpritel.cz

13 Didaktické poznámky Tato prezentace slouží jako zopakování informací nabytých v hodinách informatiky v programu MS powerpoint. Jde o prozkoušení žáka nebo žáků 6.-9. ročníků ZŠ zábavnou formou. Motivuje žáky k lepším výsledkům. Může být použita jako skupinová práce, kde každá skupina odpovídá samostatně a pak se vyhodnotí, kdo prošel otázkami. Nebo může sloužit také jako zkouška jednotlivce. Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.07 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google