Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_52_INOVACE_PV18.15 Téma: Chcete být jedničkářem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_52_INOVACE_PV18.15 Téma: Chcete být jedničkářem."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_52_INOVACE_PV18.15 Téma: Chcete být jedničkářem - sacharidy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: sacharidy Anotace: Tato hra je určena pro žáky 9. tříd pro opakování učiva z biochemie- sacharidy. Zábavnou formou žák zjistí na jakou známku asi je. Žáka nutí se stát jedničkářem a buď prací ve skupince se snaží předhonit druhou skupinu a odhadnout, která odpověď je správná.

2 VY_52_INOVACE_PV18.15

3 b) monosacharid Glukosa je: a) polysacharid d) disacharidc) oligosacharid Otázka na 4ku Správně Špatně!

4 c) mléce Maltosu najdeme v? d) pivě a) maltě b) mase Otázka na 3ku Správně Špatně!

5 c) celulosa b) glukosa d) fruktosa a) maltosa Největší molekulu ze sacharidů má: Otázka na 2ku Správně Špatně!

6 d) při tlení trávyc) při svícení sluníčka b) při fotosyntézea) při kvašení Při jakém přírodním ději vznikají monosacharidy? Otázka na 1ku Správně Špatně!

7 b) sacharosa Mezi polysacharidy nepatří: a) škrob d) celulosac) glykogen Otázka na 4ku Správně Špatně!

8 Vyber, co se nepojí s glukosou: a) nerozpustná ve voděb) hroznový cukr d) výskyt v hroznechc) zdroj energie Otázka na 3ku Správně Špatně!

9 Určete, kdy probíhá chemická změna: d) b) Spalování celulosy ve dřevě na ohni Získávání škrobu z bramborových hlíza) Slazení kávy b) Solení polévky Otázka na 2ku Správně Špatně!

10 Sacharidy sladké chuti se nazývají „cukry“. Které? b) glukosa a sacharosa d) glukosa a glykogen a) glukosa a celulosa c) sacharosa a fruktosa Otázka na 1ku Správně Špatně!

11 Autor: Mgr. Ilona Sadílková, březen/2011 Použit templát od Jana Jánského Použité zdroje: Fortuna- Základy chemie 2: Beneš, Pumpr, Banýr Didaktické poznámky: Tato hra je určena pro žáky 9. tříd pro opakování učiva z biochemie-sacharidy. Zábavnou formou žák zjistí na jakou známku asi je. Žáka nutí se stát jedničkářem a buď prací ve skupince se snaží předhonit druhou skupinu a odhadnout, která odpověď je správná. Lze posloužit i pro učitele při ústním zkoušení při hodinách chemie. Člověk a příroda, chemie, sacharidy


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_52_INOVACE_PV18.15 Téma: Chcete být jedničkářem."

Podobné prezentace


Reklamy Google