Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Formát buněk. Obsah: Zarovnání Písmo Číslo Test Test (jak jste poslouchali)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Formát buněk. Obsah: Zarovnání Písmo Číslo Test Test (jak jste poslouchali)"— Transkript prezentace:

1 Formát buněk

2 Obsah: Zarovnání Písmo Číslo Test Test (jak jste poslouchali)

3 Zarovnání 1/3 1 Krok: Dvakrát klikneme na ikonku Excel tím se to spustí. (pro méně chápavé) 2 Krok: Již se vám program Excel otevřel a najeďte na horní liště na formát.(ti více chytří jsi všimly, že se jim otevřelo nové okno ) A najeďte na buňky.

4 Zarovnání2/3 Zarovnání 2/3 3 Krok: Pokud se vám toto okno zobrazilo tak postupujte v dalších krocích. Zde naleznete tlačítko na nová informace.(pro méně chápavé)

5 Zarovnání 3/3 4 Krok: Zde si můžete vybrat z několika funkci. (pro méně chápavé funkce najdete tak, že kliknete na tu šipku, kterou vidíte vedle toho textu.) 5 Krok: Zde naleznete sklon písma. (opět pro méně chápavé: tady si můžete na klikat kolik chcete stupňů ) 6 Krok: a)Zalomíte text b)Přizpůsobíte buňku textu c)Sloučíte buňky 7 krok: Tímto to potvrdíte.(komu se to nepodaří tak najdete hned vedle tlačítka OK i tlačítko Stormo)

6 Pro méně chápavé studenty naší školy Rozšíření 1 krok : Nemáte-li ikonku na ploše tak si na dolní liště najeďte na start, programy, Microsoft Office=Microsoft Office Excel např.2003.a klikneme.(ještě pro míň chápavé klikněte jenom jednou) cenzura

7 1 Krok: Dvakrát klikneme na ikonku Excel tím se to spustí. (pro méně chápavé) 2 Krok: Již se vám program Excel otevřel a najeďte na horní liště na formát.(ti více chytří jsi všimly, že se jim otevřelo nové okno ) A najeďte na buňky. Písmo1/3 Písmo 1/3

8 Písmo2/3 Písmo 2/3 Zde naleznete tlačítko na nová informace.(pro méně chápavé) 3 Krok: Pokud se vám toto okno zobrazilo tak postupujte v dalších krocích.

9 Písmo3/3 Písmo 3/3 4 Krok: Zde jek již vidíte,máte možnost si vybrat s ∞ možnosti písma. (pro méně chápavé ∞=nekonečno) 5 Krok: Můžete si vybrat s několika řezů písma. (Pro méně chápavá se to dá najít zde ) 6 krok: Jak již vidíte zde je velikost písma. (pro méně chápavé velikost znamená to že se to písmo zvětší nebo na opak zmenší ) Zde již vidíte co jste napsaly za p…….y.

10 Pro méně chápavé studenty naší školy cenzura Rozšíření 1 krok : Nemáte-li ikonku na ploše tak si na dolní liště najeďte na start, programy, Microsoft Office=Microsoft Office Excel např.2003.a klikneme.(ještě pro míň chápavé klikněte jenom jednou)

11 Číslo1/3 Číslo 1/3 1 Krok: Dvakrát klikneme na ikonku Excel tím se to spustí. (pro méně chápavé) 2 Krok: Již se vám program Excel otevřel a najeďte na horní liště na formát.(ti více chytří jsi všimly, že se jim otevřelo nové okno ) A najeďte na buňky.

12 Číslo2/3 Číslo 2/3 Zde naleznete tlačítko na nová informace.(pro méně chápavé) 3 Krok: Pokud se vám toto okno zobrazilo tak postupujte v dalších krocích.

13 Číslo3/3 Číslo 3/3 4 krok: Jeli možno si vybrat s několika druhů úpravy textu (pro méně chápavé se omlouváme na této stránce nic víc není.)

14 Pro méně chápavé studenty naší školy cenzura Rozšíření 1 krok : Nemáte-li ikonku na ploše tak si na dolní liště najeďte na start, programy, Microsoft Office=Microsoft Office Excel např.2003.a klikneme.(ještě pro míň chápavé klikněte jenom jednou)

15 Test 1/2 1.Jak otevřeme Excel s plochy. 2.Jak otevřeme Excel, když jej nemáme na ploše. 3.Jakou barvu má ikonka Excel. 4.Jak se nazývá tlačítko pro potvrzení. 5.Jak se nazývá zkratka pro méně chápavé. 6.K čemu je vlastně zarovnávaní. 7.Vypište aspoň 3 druhy čísel. 8.Kolikáté v pořadí bylo číslo. 9.Líbí se vám tato prezentace. 10.Kolikrát se tam objevil krok 1, krok 2, krok 3, krok4, krok 5, krok 6, krok 7 11.Jak si myslíte,že jste dopadly Pmch= Pro méně chápavé 1.(pmch.není to červená to je barva power pointu)

16 Mája A Dája Doufáme, že se vám tahle prezentace líbila a když ne tak jsme aspoň zabraly nějaký čas Pro méně chápavé Mája je Martin Uličný Pro méně chápavé Dája je Dalibor Thiel


Stáhnout ppt "Formát buněk. Obsah: Zarovnání Písmo Číslo Test Test (jak jste poslouchali)"

Podobné prezentace


Reklamy Google