KOMISE PRO PLÁNOVÁNÍ V OBLASTI VOD KOMISE PRO PLÁNOVÁNÍ V OBLASTI VOD pro přípravu 2. plánovacího období 10. listopadu 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti Centra technické normalizace ČIA
Advertisements

Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
14. jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 20. listopadu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
2. jednání Platformy pro budoucí kohezi Obsah  Institucionální zabezpečení přípravy OPŽP 2014 – 2020  Aktuální stav na evropské úrovni  Stav.
Metodika zpracování části D plánů oblastí povodí KPOV, Praha, Dr.Ing. Antonín Tůma
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Obnova vozového parku v České republice
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Aktuální informace o vodním hospodářství v působnosti Ministerstva zemědělství a příprava velké novely vodního zákona RNDr. Pavel Punčochář, CSc. Ing.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Minimální zůstatkový průtok (MZP)
Informace o stavu prací na II. plánovací cyklus Zpracovali: Ing. Mgr. Michal Pravec, Ing. Martin Pytloun.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Představení návrhu Národních plánů povodí Dunaje, Odry a Labe Ing. Robin Hála Vodohospodářský rozvoj a výstavba a.s. 7. dubna 2015 Krajský úřad Plzeňského.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Plány dílčích povodí v Plzeňském kraji
Plány pro zvládání povodňových rizik
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Plánovací proces v oblasti vodního hospodářství. (návrh novely – tzv. „EURONOVELA“) Zákon č. 254/2001Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Povodňová ochrana Ing. Eva Valterová odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství tajemník krajské povodňové komise KRAJSKÝ ÚŘAD.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Vodohospodářské aktuality
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Název akce, místo, datum.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Ladislav Špaček, SCHP ČR APROCHEM
Transkript prezentace:

KOMISE PRO PLÁNOVÁNÍ V OBLASTI VOD KOMISE PRO PLÁNOVÁNÍ V OBLASTI VOD pro přípravu 2. plánovacího období 10. listopadu 2011

Zabezpečení dostačujících ekologických funkcí vodního toku § - 36 Minimální zůstatkový průtok Program 1.Úvod 2.Doplnění členů KPOV (MZe) 3.Zpráva o pokroku dosaženém při provádění programu opatření k ochraně vod (MŽP) 4.Příprava materiálu „Zajištění plánování v oblasti vod do roku 2015“ (MZe) 5.Různé

Informace o přípravě 2. plánovacího období na zasedání Komise Rady pro životní prostředí a zemědělství Asociace krajů ČR Logo pro 2. plánovací období Odpověď na dopis DG Environment – vysvětlení k předaným plánům povodí Termín příštího jednání

Doplnění KPOV Po projednání v PV – návrh na doplnění Hospodářská komora Agrární komora Svaz průmyslu a obchodu (s tím, že bude samostatně osloven také Svaz vodní dopravy) Ředitelství vodních cest Koalice pro řeky Český svaz ochránců přírody Rybářské sdružení ČR Český rybářský svaz Moravský rybářský svaz

Zajištění plánování v oblasti vod do roku 2015 Komentář k rozeslanému návrhu Úkol 3.1.1Termín Úkol 3.2Bude samostatné jednání MZe a MŽP Úkol a 3.3.2Zajištění makety NPP a PDP Úkol a Příloha č. 1 Nutno upřesnit a vyjasnit vč. priorit Úkol 3.5.3Zahrnuje vyhodnocení dopadu opatření POP řešit termínové rozpory rozdělením činností Úkol a Termíny PDP ? Doplnění nákladů s.p. Povodí na monitoring Odhady nákladů na pořízení PP (zpřesnění až po zpracování maket PP) Připomínkování rozeslaného návrhu do

Různé Informace o přípravě 2. plánovacího období na zasedání Komise Rady pro životní prostředí a zemědělství Asociace krajů ČR Logo pro 2. plánovací období Odpověď na dopis DG Environment – vysvětlení k předaným plánům povodí Termín příštího jednání

Zabezpečení dostačujících ekologických funkcí vodního toku § - 36 Minimální zůstatkový průtok Děkujeme za pozornost