Zažili jste někdy pocit: "Tady to znám, tady už jsem přece byl...? Miloš Knor - Pohádka o třinácti důchodech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název vzdělávacího materiálu
Advertisements

Tým Robost uvádí prezentaci o potravinách
Trh a jeho zákonitosti.
HOSPODÁŘSKÝ PROCES Hospodářský proces je koloběh hospodářských činností. Zahrnuje fáze: Výroba Rozdělování Směna Spotřeba Zdroj obr. Wikimedia Commons.
DŮSLEDKY SOCIÁLNÍCH UDÁLOSTÍ V RODINĚ Šimon Plecháček.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
 V tržním systému se ekonomické subjekty (na jedné straně výrobci, prodávající, na druhé straně nakupující zákazníci (domácnosti, firmy, vláda a státní.
Chování domácností. Úvod n Jak a čím jsou domácnosti ovlivněny.
Abraham Maslow zakladatel humanistické psychologie

Národnostní menšiny v Evropě Znáš své sousedy? To je název projektu, který zpracovává třída 2.C pod vedením profesorek H. Syslové a L. Cihelkové. Dva.
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
HOSPODAŘENÍ RodinY 6. ročník.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
Segmentace občanského chování občanů v ČR jako nástroj pro přesnější zacílení občanského vzdělávání.
DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI
P6 CHOVÁNÍ ZÁKAZNÍKA Chování zákazníka na spotřebitelském trhu zahrnuje poznání: Které hlavní faktory ovlivňují chování spotřebitele? Jakými pravidly se.
Ekonomie kolem nás EKONOMIE Ekonomie kolem nás 1. přednáška Eva Tomášková Katedra národního hospodářství Eva Tomášková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Jessica COX.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
Specifický typ osobnosti
Příklady na rodokmen a genovou vazbu
Nákupní chování spotřebitele
Název Vztahy v rodině   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
VY_32_INOVACE_ Mikroekonomie.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VYŽIVOVACÍ POVINNOST DĚTÍ K RODIČŮM § 87 ZOR § 96 a násl. ZOR © Zdeňka Králíčková, 2012.
VYŽIVOVACÍ POVINNOST DĚTÍ K RODIČŮM
Průvodce Čínou 21. století “Children in Meeting #8″, Zhigang Tang, 2000.
Tréning do předmětu SPR149 Využití filmu v sociální práci
Chování kupujících  Chování kupujících je složitý proces, který ovlivňuje řada vnitřních i vnějších činitelů a marketingový odborníci mohou znalost.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Šárka Šustová, ČSÚ Kulatý stůl Praha, Příjmy a životní podmínky domácností s dětmi a bez dětí.
RODINNÉ VZTAHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_01_RODINNÉ VZTAHY Téma: OBČANSKÁ.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Česká ekonomika v prvním pololetí 2011: na prahu nového útlumu? Tisková konference.
IV. kongres Sítě mateřských center Máš se starat o dítě, aneb mají rodiče právo dělat v mateřském centru něco „jenom“ pro sebe?
Genetika v příkladech I - monohybridní křížení Autor: Mgr. Jitka MaškováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 14 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 7. Vzdělávací.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Rozpočet rodiny, státu Výchova k občanství 7. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
Krevní skupiny: Opakování Vyřešte příklady a nezapomeńte odpověď !
Mgr. Hrtúsová Tereza Grigoriadisová Karin Schreiberová Radka
Slaďování pracovního a rodinného života podle dat VŠPS
Otien o Huru.
Otien o Huru.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
PODĚKOVÁNÍ Žákovský parlament moc děkuje všem, kteří se zapojili do charitativní akce konané ve prospěch Dětského domova Velké Heraltice.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_07 Vlastnictví majetku
Příjmy a výdaje v domácnosti
Když vlastní rodina chybí
Plánované rodičovství
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
autorská čertovská pohádka
Rodinná politika Sociální politika II.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_INOVACE_Roz_III_15
Anotace Vysvětlit, jak správně hospodařit s penězi. Popsat, co je rozpočet a objasnit žákům, jak sestavit svůj měsíční rozpočet a rozpočet rodiny. Objasnit.
Transkript prezentace:

Zažili jste někdy pocit: "Tady to znám, tady už jsem přece byl...? Miloš Knor - Pohádka o třinácti důchodech

… Například v Číně je je sice představa výraznější spotřeby všech členů domácnosti stále ještě nerealistická, ale – jak upozorňují specialisté marketingového průzkumu – Číňané jsou schopni velkých obětí pro své děti, zvláště pak syny, což je národní rys představující zejména pro výrobce mobilních telefonů a sportovní obuvi báječnou zprávu. Laurie Klainová z americké firmy Just Kid Inc., která prováděla studii spotřebitelských návyků čínské mládeže, zjistila, že zatímco se v čínské rodině matka, otec, prarodiče často dokáží obejít bez elektřiny, jejich jediný syn (díky státní politice upřednostňující rodiny s jediným potomkem) si užívá situaci proslulou jako „syndrom malého císaře“, kterou sama Kleinová označuje za fenomén „ 4 – 2 – 1“. Čtyři prarodiče a oba rodiče si utrhují od úst a šetří jak mohou, aby se jejich jediná ratolest mohla stát klonem zformovaným podle MTV. „Když čtyři prarodiče a oba rodiče vydávají všechny prostředky na jediné dítě, nemusí být člověk zrovna génius, aby pochopil, že narazil na ten správný trh,“ prohlásil jeden z podnikatelů zakládajících v Číně jount ventures. Kromě toho – protože jsou z kulturního hlediska podstatně tvárnější nežli jejich rodiče – se čínské děti často stávají rozhodujícími činiteli ovlivňujícími i ty nejnákladnější rodinné nákupy a investice... >>>>>>> O globálním mládí se můžete více dočíst po kliknutí do textu. <<<<<<<< Globální mládí