Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková 28. 4. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Spisová služba Ivana Šmídová
Electronic Customs Dobrodružství pokračuje Martin Podveský Generální řediteslví cel 16. Sympozium EDI (FACT a eB) 15. – 16. dubna 2010,
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Bc. Jana Třísková, DiS.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
e-GOVERNMENT DRMS Forum
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
DRMS Forum září 2009 nadpis Spisová služba Ministerstva zdravotnictví ČR František Riedel vedoucí projektu MZCR,
Realizační tým ICZ duben 2005
Datové schránky (praktické zkušenosti) DRMS Forum, září 2009, Brno Filip Glotzmann Kancelář veřejného ochránce práv
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Základní registry ve veřejné správě
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Úvod do eGovernmentu 1 Počet proškolených Seminář k informačnímu systému datových schránek počet termínů prezenčního školení pro zaměstnance KÚ11 počet.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Práce s datovými úložiště Jan Málek. Cíl studia Získat přehled o základních životních fázích dokumentu, povinnostech původce při jeho uchování a typech.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
Spisová služba je upravena Zákonem. č. 499/2004 Sb
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Systém správy dokumentů
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Transkript prezentace:

Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková

Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Jana Třísková, Podklady z. č. 300/2008 Sb. Prováděcí vyhlášky z. č. 500/2004 Sb., správní řád Typový postup implementace zákona č. 300/2008 Sb. pro kraj, verze 2.0 (MV, Cortis consulting)

Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Jana Třísková, Koordinace činností Neformální skupina složená ze zástupců velkých odborů zabývající se dopadem z.č. 300/2008 Sb. –doporučení pro PO kraje, které nejsou zapsány v OR aby si zažádaly o zřízení DS. –pro podepisování ve správním řízení budou využívány zaručené el. podpisy. –na každém odboru budou minimálně 2 zaručené el. podpisy.

Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Jana Třísková, Duben a Květen Kontrola údajů o MSK v ePuse Metodická pomoc obcím s kontrolou svých údajů Zajištění pracoviště pro autorizovanou konverzi Připravit změny interních dokumentů Digitální certifikáty – na každý odbor minimálně 2 Školení členů skupiny, zabývající se dopadem z.č. 300/2008 Sb., na propojení SSL a datové schránky

Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Jana Třísková, Červen Připravit informaci pro občany o datových schránkách a možnosti provádět autorizovanou konverzi Školení vybraných zástupců ze všech odborů na propojení SSL a datových schránek Testovací provoz datových schránek Členové skupiny zabývající se implementací z.č. 300/2008 Sb. budou aktivně testovat propojení SSL a DS

Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Jana Třísková, Červenec, srpen, září Školení všech zaměstnanců pracujících se spisovou službou = ostrý provoz datových schránek

Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Jana Třísková, Dlouhodobé úkoly Zajištění zpracování el. dokumentů Zajištění bezpečného dlouhodobého uložení el. spisů Umožnit nahlížení do el. spisů

Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Děkuji Vám za pozornost Jana Třísková