Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdroje Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební.
Advertisements

Naučil jsem se....
Jak stárnu,více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
Prevence dětských dopravních úrazů
Odborný seminář Národní sítě Zdravých měst
ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF,
Základní lidská práva.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Bílé plemeno Člověk se mění
Projekt vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
Úvahy v ranní mlze….
ÚRAZY V DĚTSTVÍ.
Přejeme si krásné prázdniny…..  Všichni se na ně těšíme.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
ČLOVĚK STAVBA TĚLA.
Elektronická učebnice – II
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
které je stále třeba brát v úvahu !
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
Vše co nebylo dosud známo o mužích! Vytvořila: Marcela Holečková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_16.
Lidské tělo – všeobecný test
Posun : Auto nebo S láskou je to jako s máslem: občasná trocha chladu ji udržuje svěží.
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
NEMOCI A IMUNITA Ema Volešová.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
Ptáci břehů a tekoucích vod.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Pojištění.
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Jízdní kolo. Milí žáci, předpokládám, že mezi vámi není nikdo, kdo by nerad jezdil na kole. Kolo je vaším pomocníkem při cestě za kamarádem,
In-line školka Výuka in-line bruslení v mateřské škole.
 Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_17_ 17_cyklista.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
Název školy:ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace Unkovice 28, p. Žabčice Autor:Bc. Jana Weisová Název:Bezpečnost v dopravě Vytvořeno: Odpilotováno:
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Národní týden manželství (NTM) únor, 2007.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.
NEMOC A ÚRAZ VY_32_INOVACE_5A_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Rizika ohrožující zdraví
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
Pes domácí Prezentace o psech.
Jak stárnu, více si vážím žen nad 40 let. Jen několik příkladů, proč.
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.10_lidska_prava_I. Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Znaky života člověka Průběh lidského života
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Název školy:ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Prázdniny bezpečnější
11 měsíců 2010 Statistika nehodovosti na pozemních komunikacích ČR
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
Naučil jsem se....
RODINA A JEJÍ POSTAVENÍ VE SPOLEČNOSTI
Člověk a předpoklady soužití Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Práva a povinnosti nesezdaných párů
které je stále třeba brát v úvahu !
Jak stárnu, více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Transkript prezentace:

Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí

1. Jak může přilba pomoci ? Když člověk řídí kolo, nejlepší ochranu hlavy poskytuje cyklistická přilba. Když člověk řídí kolo, nejlepší ochranu hlavy poskytuje cyklistická přilba. To ví i okolní svět, kde cyklistická přilba a jízdní kolo představují nerozlučnou dvojici. To ví i okolní svět, kde cyklistická přilba a jízdní kolo představují nerozlučnou dvojici.

1. Jak m ůž e p ř ilba pomoci ? Cyklistická přilba nemůže nikoho ochránit od pádu z kola, ale může výrazně omezit možnost vážného poranění.

Cyklistické přilby mohou předejít okolo 80% vážných poranění hlavy u cyklistů a 75% všech úmrtí je způsobeno úrazem hlavy. Používání přileb může ochránit mnoho životů. Je to smysluplná investice pro každého cyklistu, mladého nebo staršího. Cyklistické přilby mohou předejít okolo 80% vážných poranění hlavy u cyklistů a 75% všech úmrtí je způsobeno úrazem hlavy. Používání přileb může ochránit mnoho životů. Je to smysluplná investice pro každého cyklistu, mladého nebo staršího.

2. Co by měla přilba mít ? Vložku vyrobenou z tuhé rozbitné pěny. Vzadu může být zámek. Je důležité, aby byla řádně usazena na hlavě - jedině pak může plnit bezpečnostní funkci beze zbytku.

3. Jakou helmu si koupit ? Lehkou. Lehkou. Dětem postačí helma v hodnotě 300,- Kč. Dětem postačí helma v hodnotě 300,- Kč. Dospělí si mohou koupit kvalitní přilbu již Dospělí si mohou koupit kvalitní přilbu již v hodnotě kolem 900,- Kč. v hodnotě kolem 900,- Kč. Ujistěte se, že se přilba dítěti líbí. Ujistěte se, že se přilba dítěti líbí.

Zakázáno Přilba nesmí zakrývat uši ! Přilba nesmí zakrývat uši ! Je zakázáno polštářování řemenů pod bradou u cyklistických přileb ! Je zakázáno polštářování řemenů pod bradou u cyklistických přileb !

Zakázáno Správně „vyladěná“ přilba nemá klouzat do žádné strany, ale má sedět rovně.

Zakázáno Hygienická stránka se nemá zanedbávat.

Shrnutí Ročně havaruje tisíce dětí na kole. Skončí-li jejich pády s odřenými lokty nebo koleny, mají štěstí. Některé z nich čeká i smrt. Ročně havaruje tisíce dětí na kole. Skončí-li jejich pády s odřenými lokty nebo koleny, mají štěstí. Některé z nich čeká i smrt.

Shrnutí Společným ochráncem většiny úrazů na jízdním kole je nošení cyklistické přilby. Společným ochráncem většiny úrazů na jízdním kole je nošení cyklistické přilby.

Shrnutí Cyklistická přilba je dobrá ochrana před nepříjemnou zkušeností z nehody na jízdním kole a chrání život svého nositele. Cyklistická přilba je dobrá ochrana před nepříjemnou zkušeností z nehody na jízdním kole a chrání život svého nositele.

Noste cyklistické přilby, můžou vám zachránit život !!!