Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zdroje www.obrazky.cz, www.predskolaci.cz/?p=680 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zdroje www.obrazky.cz, www.predskolaci.cz/?p=680 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební."— Transkript prezentace:

1 Zdroje www.obrazky.cz, www.predskolaci.cz/?p=680
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Kateřinou Různarovou Zdroje

2 zajíc ušáček, nemusí se koukat kolem, obejde se bez značek.
Dokud běhá širým polem zajíc ušáček, nemusí se koukat kolem, obejde se bez značek. Vyběhne-li na pěšinku, máma na něj zavolá: „Dávej pozor, milý synku! To je cesta pro kola!“

3 Pozor – vyjíždím! Je - li zřízen jízdní pruh pro cyklisty nebo stezka pro cyklisty, je cyklista povinen jich použít. Cyklista mladší 15 let musí mít na hlavě řádně připevněnou ochrannou přilbu.

4 Mé jízdní kolo je bezpečné

5 Žádná cesta není zcela bezpečná
Dítě mladší 10 let nesmí jet na silnici na kole bez doprovodu. Na kole se nesmí jezdit po chodníku, aby nebyli ohroženi chodci. Na silnici jezdíme na kole vždy jednotlivě za sebou při pravém okraji vozovky. Změnu směru oznamujeme upažením ruky.

6 Kde smím jezdit na kole Stezka pro cyklisty

7 Stezka pro chodce a cyklisty
Kde smím jezdit na kole Stezka pro chodce a cyklisty

8 Směrová tabulka pro cyklisty (označení cyklostezky)
Kde smím jezdit na kole Směrová tabulka pro cyklisty (označení cyklostezky)

9 Jízdní pruh pro cyklisty
Kde smím jezdit na kole Jízdní pruh pro cyklisty

10 Pracovní list – Já, cyklista!
Podtrhni obrázek se správným cyklistou, a uveď chyby, kterých se děti dopustily. Co je v povinném vybavení kola a cyklisty? Domaluj do obrázků. Napiš, jak se nazývají tyto dopravní značky a správně je vybarvi.


Stáhnout ppt "Zdroje www.obrazky.cz, www.predskolaci.cz/?p=680 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební."

Podobné prezentace


Reklamy Google